Reseptit

Pihlajanmarjasuklaa

14.09.2012, Katja Kokko

Pihjalanmarjoista tulee ensimmäisenä mieleen lapsuus. Mummin tarjoamat kettukarkit tai koiranputkipyssy pihlajanmarja-ammuksilla.

Tuo ikivanha kansanlääkinnässä käytetty kirkkaanpunainen marja on paitsi sisältämänsä C- ja K-vitamiinin, beetakaroteenin, kalsiumin ja magnesiumin, myös kirpsakan makean arominsa vuoksi oivallinen mauste useisiin herkkuihin ja ruokiin, kuten vaikkapa raakasuklaaseen. Jolien syksyn sesonkiherkku onkin pihlajanmarjasuklaa!

 

PIHLAJANMARJASUKLAA

3 dl hienoksi raastettua kaakaovoita

3 dl kylmäpuristettua kookosöljyä

3 rkl riisinlesejauhetta eli tocotrienolsia

1 tl soijalesitiiniä

0,75 dl juoksevaa luomuhunajaa tai raakaa agavea

1 dl lucumajauhetta

ripaus laadukasta suolaa

3 tl luonnonvaniljaa

2 dl raakakaakaojauhetta

1-2 terttua kypsiä pihlajanmarjoja

Sulata kaakavoi sekä kookosöljy kulhossa lämpimässä vesihauteessa. Ole kärsivällinen ja anna rasvojen sulaa rauhassa täysin nestemäiseen muotoon. Sekoita sulaneiden rasvojen joukkoon teelusikallinen soijalesitiiniä ja sekoita huolellisesti lusikalla. Lisää agave ja sekoita jälleen huolellisesti. Tarkista makeus. Suklaanteossa ei kannata noudattaa orjallisesti reseptiä vaan luottaa omiin makunystyröihin – jos pidät makeammasta, käytä agavea enemmän. Lisää joukkoon ripaus suolaa, vanilja sekä tocotrienols ja sekoita huolellisesti, massaan ei saa jäädä paakkuja. Lisää jauheet eli lucuma sekä kaakaojauhe ja sekoita jälleen huolellisesti. Tässä vaiheessa voi vielä säätää suklaan makua omien mieltymyksiensä mukaan, kunhan koostumus pysyy täyteläisen juoksevana.

Pese pihlajanmarjat ja laita jääpala- tai konvehtimuottien pohjalle 2-3 marjaa. Kaada suklaamassaa päälle ja laita muotit pakastimeen jähmettymään reiluksi tunniksi. Tarjoa kylmänä. Säilytä valmis suklaa jääkaapissa tai pakastimessa.

 

Kuvat: Hannu Karjalainen

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
7 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Noora
Noora
11 years sitten

MAHTAVAA!!!!! Tällaista olen kaivannut. Nyt lähtee pihan marjat testiin suklaan seassa. Kiitti Katja!

Katja Kokko
Katja Kokko
11 years sitten

Jes, kiva että tuli just oikeaan aikaan!

Emma
Emma
11 years sitten

Hei! Tiedätkö voiko raakasuklaaresepteissä olevaa kookosöljyä korvata millään? Mulla on tosi paha kookosallergia, hengitys vaikeutuu jo pienen maistamisen tai haistamisen jälkeen. Marketeissa myytävää kookosrasvaa voin kyllä syödä (ainoana kookostuotteena), mutta se ei liene erityisen terveellistä?

Katja Kokko
Katja Kokko
11 years sitten

Hmmm… nyt ei kyllä tule mieleen korviketta joka ei sisältäisi kookosta. Marketin kookosrasva kannattaa jättää hyllylle. Ilmeisesti et voi kookoskermaakaan käyttää? Palaan asiaan, mikäli tulee mieleen jotain!

Hosuli
Hosuli
11 years sitten

Mikä mahtava väri noissa suklaissa!

EijaSofia
EijaSofia
11 years sitten

Hei Katja! Olen järjestämässä suklaailtaa ystävilleni ja tästä suklaasta tulee ehdottomasti yksi maisteltava! =) mitä sinä tarjoaisit suklaan kaverina? Vaikka jotain millä lepuuttaa makuhermoja suklaapalojen välissä?

Katja Kokko
Katja Kokko
11 years sitten

Tarjoaisin jotain kevyttä ja raikasta. Esimerkiksi mansikoita ja vadelmia 🙂

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.

Olet poistamassa lahjatuotetta ostoskoristasi. Jos jatkat, se poistetaan pysyvästi.