Toimitus

Luonnonkosmetiikan puhdistustuotteet

04.03.2014, Katja Kokko

_MG_6522

Tämä opas sai alkunsa, kun tiedustelin eräältä uskolliselta asiakkaaltamme, lempibloggariltamme sekä ystävältämme mitähän ihmiset mahdollisesti haluaisivat lukea Toimituksemme blogista. Vastaus tuli kuin apteekin hyllyltä: putsareista!

Olimme nimittäin taannoin käyneet Inken kanssa pitkän keskustelun luonnonkosmetiikan putsareista, hän kun ei tuntunut vain löytävän sitä sopivaa vaikka oli kokeillut lähes kaiken Patykan 3stepistä Piparminttuputsariin. Olin hämmentynyt enkä meinannut uskoa, että tämä olisi mahdollista. Enkä uskonutkaan. Jatkoin kyselyä: mitä ominaisuuksia hän puhdistukselta kaipaisi? Ja kun sain vastauksen, että jopa tönkkömäistä täyteläisyyttä, vaahtoa ja erittäin hyvää puhdistustehoa, olin vielä entisestään hämmennyksissäni. Kyllähän semmoisia nyt löytyy luonnonkosmetiikasta! Toki synteettisillä voimakkailla sulfaateilla saa aikaan helpostikin tämmöisen koostumuksen ja tuntuman, mutta omasta ihonhoidollisesta näkökulmastani semmoinen aine jynssää iholta sitä suojaavan happovaipan pois viimeisiä rippeitä myöten puhumattakaan aineen ekologisesta kuormituksesta. Mutta ymmärrän, vaativa kuluttaja vaatii tuotteeltaan paljon ja siihen me puolestaan haluamme valikoimallamme tähdätä.

Satuin sitten ohimennen mainitsemaan Inkelle, että tottahan luonnonkosmetiikan putsarit voivat tuntua ikään kuin lirummilta, varsinkin jos sen sattuu levittämään kosteille kasvoille. Kun vaahtoa ja tuntumaa muodostavat tensidit eivät ole niin voimakkaita, kostealla iholla vesi ohentaa koostumusta saman tien, mutta kun putsarin levittääkin kuivalle iholle ovat tuntuma ja teho aivan toista luokkaa. “Hetkinen, hetkinen, mitäs sä juuri sanoit? Kuivalle iholle? No mä olen aina laittanut kostealle!” Ping! Eipä ihme, että neitonen oli tuskaillut lirun koostumuksen kanssa. Seuraavana päivänä sain viestin, että hän on täysin rakastunut ja löytänyt uuden suosikkiputsarin, jossa on täydellinen koostumus ja loistava puhdistusteho! Ja tämä oli tapahtunut, kun putsarin levittikin kuivalle iholle kostean sijasta. Tadaa! Inke oli niin ällikällä lyöty, että suorastaan vaati jakaa kokemuksensa teille, sillä veikkaanpa, että hän ei ollut ainoa, joka oli tuskaillut tämän ongelman kanssa putsarien suhteen.

Siispä vielä kertaalleen: luonnonkosmetiikan puhdistusaineet kannattaa levittää aina kuivalle iholle parhaan koostumuksen ja puhdistustehon takaamiseksi. Pyörittele putsaria aluksi kuivalle iholle ja vasta sitten kostuta sormet ja puhdista aine veden kanssa.

Päätimme tämän kunniaksi työstää teille suuren putsarioppaan ja esitellä kaikki valikoimamme puhdistusaineet ihotyypin mukaisesti. Suosittelemme oppaan lukemista myös miehille. (Tuotteet on listattu hinta-järjestyksessä edullisimmista aloittaen.)

_MG_6552

Kuivalle iholle – puhdistusmaidot

Kun iho on rutikuiva tai kuiva, on paras valinta puhdistusaineeksi maito. Myös ohut couperosaiho rakastaa maitomaista puhdistusainetta. Maitoa voi käyttää kahdella tapaa: 1) poistaa se iholta pumpulilla ilman vettä tai 2) huuhtoa veden kanssa. Suurin osa taitaa pitää jälkimmäisestä tyylistä enemmän. Käytä aina puhdismaidon jälkeen kasvovettä. Puhdistusmaito sopii myös normaalille iholle, joka rasvoittuu vain hieman.

_MG_6573

Valikoimamme puhdistusmaidot:

1. MADARA Puhdistusmaito: Kauraa ja lehmuksen kukkia sisältävä kermainen ja rauhoittava maito puhdistaa hellästi, mutta tehokkaasti säilyttäen ihon kosteuden.

2. Estelle & Thild Fragrance Free Puhdistusmaito: 100 % hajusteeton puhdistusgeeli, joka sisältää avokadoöljyä, vaniljaa ja aloe veraa.

3. L’atelier des Délices Puhdistusmaito: Karitevoita, seesaminsiemen-, auringonkukansiemen- ja manteliöljyä sisältävä puhdistusmaito, joka on vesiliukoinen.

4. Patyka Absolis Rosewood Puhdistusmaito: Kermainen puhdistusmaito, joka poistaa meikin ja puhdistaa ihon kuivattamatta. Bisabolol uudistaa, rauhoittaa ja tasapainottaa ihoa. Roomalainen kamomilla, karitevoi, seesamiöljy sekä jojobaöljy suojaavat, korjaavat ja rauhoittavat ihoa.

_MG_6574

Herkän ihon puhdistusgeelit

Puhdistusmaito sopii hyvin myös herkälle iholle. Aina herkkä iho ei kuitenkaan ole kuiva. Toisaalta monet kuivaihoiset haluaisivat myös käyttää puhdistusgeeliä maidon sijasta. Valikoimastamme löytyy tämmöisiä ohuelle ja herkälle iholle sopivia puhdistusgeelejä. Jos iho on hilseilevän rutikuiva, on puhdistusmaito kuitenkin tällöin paras valinta.

Valikoimme puhdistusgeelit herkälle iholle:

1. Estelle & Thild Fragrance Free Puhdistusgeeli: Pehmentävä 100 % hajusteeton puhdistusgeeli, joka puhdistaa tehokkaasti kuivattamatta ihoa. Sisältää avokadoöljyä, vaniljaa ja aloe veraa.

2. Iroisie Hellävarainen meikinpoistoaine kasvoille ja silmämeikille: Miselligeeli, jonka ansiosta tuotetta ei ole pakko huuhtoa pois vedellä ja se säilyttää ihon oman suojakelmun pH:n tasapainossa. Sisältää papaijaa, joka auttaa poistamaan kuolleet ja vahingoittuneet ihosolut. Sitruuna supistaa ihohuokosia ja on antiseptinen. Merilevä puhdistaa, suojaa ja kosteuttaa ihoa.

3. Mia Höytö Kaunis Facial Cleansing Gel: Suomalaisen Mia Höydön hellävarainen puhdistusgeeli, joka sisältää puhdistuksen jälkeen ihoa rauhoittavaa ja kosteuttavaa aloe vera -uutetta. Ruiskaunokkivesi puhdistaa ja pehmentää ihoa. Hienostunut tuoksu tulee freesian kukkasista.

_MG_6621

Rasvaiselle ja epäpuhtaalle iholle – puhdistusgeeli tai -vaahto

Kiilteltyyn taipuvaisen normaalin, sekaihon, rasvaisen ja epäpuhtaan ihon ystävä on puhdistusgeeli tai -vaahto, joka puhdistaa meikin, ihohuokoset, talin ja epäpuhtaudet tehokkaasti sekä hellävaraisesti pesemättä ihon omaa suojakelmua liikaa. On tärkeää, että iho säilyttää oman happovaippansa – liian voimakkailla emäksisillä pesuaineilla peseminen aiheuttaa vain suojakelmun epätasapainotilan, joka johtaa pintakuivuuteen, tukkeumiin ja pahimmassa tapauksessa pahentaa epäpuhtauksia ja muita iho-ongelmia. Luonnonkosmetiikan puhdistusgeelit ja -vaahdot ovat ihon suojakelmulle hellävaraisia, mutta kuten kaikkia muitakin putsareita käytettäessä, vaativat ehdottomasti kaverikseen kasvoveden, joka paitsi kosteuttaa ihoa, myös palauttaa sen happovaipan välittömästi puhdistuksen jälkeen.

Valikoimamme puhdistusgeelit ja -vaahdot rasvaiselle, epäpuhtaalle, sekaiholle ja kiiltelyyn taipuvaiselle normaalille iholle:

1. Estelle & Thild Neroli Puhdistusgeeli: Puhdistusgeeli normaalille ja sekaiholle. Tasapainottaa ja puhdistaa tehokkaasti kuivattamatta ihoa.

2. MADARA Syväpuhdistusvaahto:  Siankärsämöuutetta sisältävä runsas ja pehmeä vaahto syväpuhdistaa ihon hellästi. Poistaa meikin ja sopii silmien ympärille. Sopii seka- ja rasvaiselle iholle.

3. L’atelier des Délices Puhdistusgeeli: Lehmuksenkukkavesi rauhoittaa, heleyttää ja antaa energiaa iholle. Kasviperäistä kosteuttavaa glyseriiniä sisältävä geeli syväpuhdistaa ihon tehokkaasti. Sopii normaalille, seka- ja rasvaiselle iholle.

4. Patyka Absolis Piparminttupuhdistusgeeli: Täyteläisen vaahdon muodostava puhdistusgeeli. Puhdistaa meikin ihoa kuivattamatta ja ärsyttämättä. Piparminttu rauhoittaa, hellii ja virkistää ihoa, vadelma toimii antioksidanttina. Teepuu ehkäisee bakteereja sekä tulehduksia. Sopii normaalille, seka- ja rasvaiselle iholle.

5. Patyka Biokaliftin 3step puhdistusöljy sekä vaahto: 3step-puhdistus sopii kaikille ihotyypeille. Puhdistusöljy poistaa kaiken meikin, myös vedenkestävän maskaran ja paksut rajaukset sekä tuhdin meikkipohjan. Öljyn päälle levitettävän vaahdon kanssa puhdistus muodostaa riittoisan ja kermaisen täyteläisen koostumuksen, joka on hellävarainen ihon omalle suojakelmulle. Sisältää kirkastavaa vadelmauutetta sekä ihoa entsymaattisesti kirkastavia hedelmäuutteita.

_MG_6597

Seka- ja normaalin ihon kermaisesti vaahtoava maitomainen putsari

Seuraavasta puhdistuskaksikosta emme oikein tienneet mihin kategoriaan sen laittaisi, kun kyseessä ei ole puhdistusmaito, vaikka se siltä näyttääkin, eikä voide, vaikka se siltä tuntuukin eikä vaahtoava geeli, vaikka se kermaista vaahtoa muodostaakin. Joten keksimme sille oman kategorian seka- ja normaalin ihon kermaisesti vaahtoava maitomainen putsari. Kuulostaa mielenkiintoiselta, vai mitä? Tämä on myös se kyseinen putsari, josta Inke lopulta löysi mielitiettynsä – tosin, tämä on toistaiseksi ainoa putsari, jota hän on testannut levittää kuivalle iholle.

Joka tapauksessa, nämä puhdistukset muodostavat kuivalle iholle levitettäessä tanakan vaahdon ja tuntuvat kevyesti voidemaiselta. Tämmöinen koostumus hellii myös sitä paljon puhuttua ihon omaa suojakelmua.

_MG_6650 _MG_6682

Seka- ja normaalin ihon kermaisesti vaahtoavat maitomaiset putsarit:

1. Neal’s Yard Remedies Orange Flower Ravitseva Kasvopesu: Hellävarainen kasvopesu normaalille, kuivalle ja pintakuivalle sekaiholle. Sisältää ravitsevaa appelsiininkukka- ja mandariiniaöljyä, jotka puhdistavat kuivattamatta ihoa. Sisältää ihoa suojaavia antioksidantteja.

2. Neal’s Yard Remedies Frankincense Kasvopesu: Puhdistaa hellävaraisesti jättäen ihon raikkaaksi ja kirkkaaksi kuitenkaan kuivattamatta ihoa. Sisältää frankincense-öljyä, jolla on ihoa uudistavia vaikutuksia, ja ravitsevaa aprikoosi- ja jojobaöljyä sekä antioksidantteja.

_MG_6662

Misellivesi kevyelle meikille ja pikaiseen meikinpoistoon

Ammattimeikkaajat rakastavat misellivesiä. Kuten myös himourheilijat ja reppureissaajat. Ja miehet! Misellit ovat hiukkasia, jotka vetävät puoleensa likaa. Käytännössä se tuntuu tämmöisessä vedessä kevyenä vaahtona. Misellivesi poistaa nopeasti iholta meikin ja epäpuhtaudet eikä kasvoja tarvitse huuhtoa sen jälkeen. Miehille misellivesi on loistava ja hellävarainen puhdistaja sekä rauhoittaja parranajon jälkeen. Misellivesi sopii kaikille ihotyypeille. Vinkki: levitä misellivesi iholle kasvosienellä – saat aikaan runsaamman vaahdon.

Valikoimamme misellivesi:

1. Absolution L’Eau Soir et Matin Puhdistusvesi: Poistaa iholta meikin ja epäpuhtaudet jättäen ihon täydellisen puhdistuneeksi ja raikkaaksi. Sopii myös silmämeikin poistoon. Miehille kasvojen puhdistukseen ja parranajon jälkeen rauhoittamaan ihoa. Italianolkikukka elvyttää ihon pintaverenkiertoa ja silottaa epätasaisuuksia. Pottasium parantaa solujen aineenvaihduntaa. Hasselpähkinäöljy pehmentää ja puhdistaa ihoa. Sisältää myös limeä, hamamelista, appelsiininkukkaisvettä, ruiskaunokinkukkaisvettä, geraniumia, seetripuun ja frankincensen eteerisiä öljyjä.

_MG_6686

Suosikkiputsarit miehille

Jostain syystä miehet pitävät puhdistusvaahdoista ja -geeleistä. Monilla miehillä on kuitenkin kuiva iho ja kasvovedestä usein lintsataan. Joten mikäli ei millään tahdo käyttää maitomaista puhdistusta ja iho on kuiva, kannattaa sitä suuremmalla syyllä ottaa puhdistusgeelin tai -vaahdon kaveriksi Absolutionin kosteuttava misellivesi – tai käyttää pelkästään sitä.

_MG_6703

Valikoimme suosikkiputsarit miehille:

1. 66°30 Purity Cycle Puhdistusvaahto: Puhdistaa ihon tehokkaasti päivän ja yön aikana kertyneistä epäpuhtauksista ja ylimääräisestä ihotalista. Alkoholiton puhdistusvaahto sisältää myös ihoa kosteuttavaa ja raikastavaa aloe veraa ja vadelmaa.

2. Patyka Absolis Piparminttupuhdistusgeeli: Täyteläisen vaahdon muodostava puhdistusgeeli. Puhdistaa meikin ihoa kuivattamatta ja ärsyttämättä. Piparminttu rauhoittaa, hellii ja virkistää ihoa, vadelma toimii antioksidanttina. Teepuu ehkäisee bakteereja sekä tulehduksia. Sopii normaalille, seka- ja rasvaiselle iholle.

3. Absolution L’Eau Soir et Matin Puhdistusvesi: Poistaa iholta epäpuhtaudet jättäen ihon täydellisen puhdistuneeksi ja raikkaaksi. Miehille kasvojen puhdistukseen ja parranajon jälkeen rauhoittamaan ihoa. Italianolkikukka elvyttää ihon pintaverenkiertoa ja silottaa epätasaisuuksia. Pottasium parantaa solujen aineenvaihduntaa. Hasselpähkinäöljy pehmentää ja puhdistaa ihoa. Sisältää myös limeä, hamamelista, appelsiininkukkaisvettä, ruiskaunokinkukkaisvettä, geraniumia, seetripuun ja frankincensen eteerisiä öljyjä.

_MG_6726

Joko sinä olet löytänyt suosikkipuhdistuksesi luonnonkosmetiikasta? Jaa kommenttiboksissa oma ihotyyppisi ja suosikkisi! Toivomme tämän oppaan helpottavan valintaasi uuden suosikkiputsarin löytymisessä._MG_6540

Kuvat: Katja Kokko 

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Tilaa Jolien uutiskirje

Saat 10 % alennuskoodin heti sähköpostiisi.