Toimitus

Lokakuun kuukauden tuote on biohajoava huulipuna

07.10.2019, Jolie

Harvoin huulipunahylsyn voi heittää elinkaarensa päätteeksi biojätteeseen, mutta uusi kotimainen Havu Cosmetics onkin innovaatio! Vain pari vuotta vanha huulipunaputiikki Havu on suomalaisten opiskelijanuorten perustama tuotebrändi. Espoolaiset ekopunat tähtäävät maailmanmarkkinoille, erityisesti Aasiaan. Yrityksen lähtökiito vaikuttaa lupaavalta – Havu on saanut jo ansaittua kansainvälistä huomiota. Jolien Blogi haastatteli Havu Cosmeticsin ihastuttavaa perustajaa Lumi Maunuvaaraa kyselläkseen brändin tuoreita kuulumisia.

Skandihenkinen hyvän olon tuote

Aasialaisia todennäköisesti viehättää suomalaisesta puhtaasta puusta tehty pakkaus. Havun huulipunan haapaa ja tervaleppää sisältävä hylsy on tukeva, mutta samanaikaisesti kevyt ja yksinkertainen. Sen visuaalinen ulkoasu edustaa vahvasti skandinaavista tyyliä ja henkeä. Aito puu tuntuu ja näyttää ihanalta. Tuotteen sisähylsy on PLA:ta eli polylaktidia, joka on biohajoava polymeeri. Kysyimme alun perin lappilaiselta Lumilta, oliko Aasia ajatuksissa, kun Havun designia tehtiin:

”Kyllä, se on myönnettävä! Olen itse altis skandinaavisen muotoilun vaikutuksille, ja se on varmasti vaikuttanut suunnitteluun. Halusimme myös tuotteen luonteen ja luonnonmukaisuuden näkyviin. Laadun, esteettisyyden ja visuaalisuuden kokemus on meille tärkeää. Halusimme tehdä luonnonkosmetiikkatuotteen, joka tuntuu ja näyttää viimeistellyltä. Sellaiselta, jota haluaa kantaa ilolla mukana!”

 Voiko biohajoava ekohuulipuna olla oikeasti erinomainen?

Huulipuna mielletään perinteisesti naiselliseksi luksushyödykkeeksi. Synteettiset kosmetiikkabrändit ovat pistäneet parastaan tuon mielikuvan vahvistamiseksi. Huulipunien mainonta ja pakkausdesign on ollut perinteisesti prameaa. Huulipunahylsyissä ja -sävyissä kaikki on jo nähty.

Jolien asiakkaat ovat ehtineet jo antaa erinomaista palautetta Havusta, jonka koostumus on pehmeä ja lopputulos pigmenttinen, mutta täydellisesti levittyvä. Mitä Lumi sanoo ekopunaan kohdistuvista odotuksista, onko sellaisiin – ja millaisiin – törmätty?

”Olemme saaneet lähinnä positiivisia ja uteliaita kysymyksiä. Ihmisiä kiinnostaa, mistä tuotteet on tehty ja miksi, ja sävyvalikoimaa kysellään lisää. Olemme etsineet kokeilemalla parhaat raaka-aineet. Valmistusvaiheessa meillä oli ongelmia pigmentin hajottamisen kanssa, mutta valmiin tuotteen kohdalla olemme tosi tyytyväisiä sen tuntumaan. Lopputulos on silkkinen. Huulipunassa on pyritty myös aitoon hoitavuuteen, se ei ole pelkkää pigmenttitahnaa.”

Luovalla työnteolla eteenpäin

Jolielaiset ja Punavuoren klassikkomyymälämme kanta-asiakkaat ovat jo ehtineet rakastumaan Havuun ja sen hienostuneisiin sävyihin. RED on ajankohtainen tiilenpunainen, syksyinen lämmin sävy. NUDE on kevyen pinkki, huipputyylikäs nudesävy, joka ei ole liian vaalea eikä myöskään ruskea. NUDE nostaa ihanasti huulet esiin kasvoista huomiota herättämättä. DARK on kuulas mustikkainen sävy, joka näyttää runsaampana kerroksena kohtalokkaalta ruskeanvioletilta. LAVENDER on nudesävy sinisenvioletilla vivahduksella. PEACH on raikastava ja freesi persikkasävy, joka pukee suloisesti myös vaaleaihoisten poskia. Mitkäs näistä herkuista ovat sävyjen luojan omia suosikkeja? Mitä myydään eniten ja onko uutta luvassa?

”Uusia sävyjä on tulossa ennen joulua – kolme ainakin, ehkä jopa neljä. Neljäs uutuus on vielä hiukan villi kortti. Haluamme ehdottomasti laajentaa valikoimaa, mutta pieni yritys joutuu harkitsemaan vauhtiaan ja liikkeitään. Matkaamme luovalla työnteolla eteenpäin!

Uudet sävyt eivät ole näin nudesta ja murretusta maailmasta, vaan luvassa on vahvempaa ja tummempaa tarjontaa. NUDE on ensimmäinen sävymme: huulipuna, josta Havu sai alkunsa. Tein sävyn itselleni, kun edellinen lempipunani loppui. NUDE on nyt supersuosittu meillä, ylivoimainen hittisävymme. Viime aikoina myös DARK on ollut myyvä, selvästi syksyn trendiväri.”

 Nyt ma-su 7.-13.10. tarjoamme Havun huulipunat 20% alennuksella Jolie webshopissa sekä myymälöissä. Ostoksille pääset täältä!

Tutustu sävyihin

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Tilaa Jolien uutiskirje

Saat 10 % alennuskoodin heti sähköpostiisi.