Toimitus

Kevätsävyt kasvoille, elvytystä talvi-iholle ja pari sanaa hormonaalisista iho-oikuista

08.03.2013, Jutta Ruonansuu

Kaunista naistenpäivää Jolien päämajalta, sankarittaret!

Tuntuu, kuin olisimme viimeksi eilen kirjoittaneet teille viikon kuulumisia mutta oho, siitähän on jo kaksi viikkoa. Aurinko on sulattanut ja vetreyttänyt kaupungin niin hereille, että mekään emme ole paljon ruudun ääressä ehtineet istua, sillä putiikki, kevätvärit ja te kauniit olette pitäneet meidät kiireisinä. Kiitos siitä! Joka viikko ihmettelemme ääneen sitä, miten ihania asiakkaita meillä on. Ilman teitä ei olisi koko Jolieta. Ettäs tiedätte! Kunpa vain voitaisiin antaa iso naistenpäivähalaus teille kaikille siellä ruudun toisella puolen.

naistenpäivä2
Mutta väriterapiapläjäys ja kevätinspiraatio, niitähän voidaan toki välittää virtuaalisestikin. Juuri nyt on hauskaa seurata konkretiassa, miten värien vetovoima voimistuu pitkän talven jälkeen ihan silmissä. Joka toinen teistä on tullut tällä viikolla hakemaan kevätkynsilakkaa, kevätposkipunaa ja keväthuulipunaa – tietysti sen maailman helpoimman meikkipohjan, eli BB-voiteen lisäksi. Moni keskustelu on alkanut lauseilla: “nyt tarvis kipeästi jotain väriä tähän naamaan”. Jaamme olotilan, sitä tarvitaan nyt, sekä kasvoille että iloksi silmille. Samaisesta syystä mekin löydämme itsemme kipittämästä kukkakauppaan harva se päivä.

No, aloitetaanko uutuuksista? Luonnonkosmetiikan meikkipohjavalikoima nimittäin sen kun laajenee! Terre d’Ocin samettisen BB-voiteen suosio on hyvä osoitus siitä, että ranskalainen luonnollisuuden nimeen vannova meikkitrendi on rantautunut tänne pohjoiseenkin. Ja hyvä niin, ihon persoonallisuutta ei todellakaan kannata piilottaa pakkelikerroksen alle! Kuten Couleur Caramelin pariisilainen meikkitaiteilija Bruce Moussetkin sanoo, ihon virheet ovat silkkaa höpöhöpöä ja tarpeetonta itsekriittisyyttä. Allekirjoitamme! Tottakai juhlavissa smoky eye -tilanteissa meikkivoiteen täytyy olla peittävä, että tummasta meikistä tulee upea ilman pandakarhuefektiä, mutta arkikäytössä kannattaa panostaa läpikuultavampaan freesiyteen. Talvi on hankala aika etenkin hiukan tukkeumaiselle sekaiholle, sillä ihon pinta on kuiva ja tukkeuma jumittaa usein kiristävän ihokipsin alla – ymmärrämme yskän, se ei ole kivaa, ja kaikki tuo tuntuisi äkkiseltään kivalta saada tuhdilla meikillä piiloon.

naistenpäivä9

Tällaisissa tapauksissa kannustamme kuitenkin aina enneminkin panostamaan hyvään kosteuttavaan seerumiin kuin paksumpaan meikkikerrokseen. Hyvä seerumi auttaa ihon pinnan pysymään elastisena, ja tämä puolestaan auttaa tukkeumatilanteeseenkin. Holistinen lähestymistapa on aina paras: mitä vähemmän stressiä ihon epätasaisuudesta kykenee ottamaan ja mitä paremmin hyväksymään pienet tämänhetkiset epätasaisuudet, sitä paremmin ihokin voi. Kehomme suurin elin ei nimittäin voi olla huomaamatta ja oireilematta, jos sen sisällä painostaa stressi ja tyytymättömyys. Helpommin sanottu kuin tehty, tiedämme sen omista kokemuksista varsin hyvin, mutta seerumilla hoivaaminen on kuitenkin asenteellisesti rakkaudellisempi teko kuin pakkelointi ja piilottaminen. Hyvä seerumi auttaa pintakuivaa ihoa palautumaan elastiseksi ja näin tukkeumatkin vähenevät. Seerumista löydät lisätietoa tästä artikkelista.

seerumit2

Hormonaalista tukkeumaa on liikkeellä paljon ja ihan päivittäin siitä tulee putiikissakin puhetta. Hyvä hormonitasapaino ei ole tässä nykymaailmassa kenellekään enää mikään itsestäänselvyys. Tehokasvatetusta ruuasta, pesuaineista ja  synteettisistä kosmetiikkatuotteista olemme varmasti kaikki saaneet osamme. Nämä kaikki edellämainitut sisältävät paljon niin sanottuja xenoestrogeeneja, jotka häiritsevät tuntuvasti kehomme omaa hormonitoimintaa. Seurauksena on monenlaisia epätasapaino- ja häiriötiloja, joista ihon tukkeutuminen on yksi ja samalla yleinen. Hormonihärdelliltä on tuskin täysin välttynyt kukaan, toisilla se vain oireilee enemmän ja toisilla vähemmän. Usein luonnonkosmetiikkaan siirtyminen ja hormonihäiriköistä luopuminen (myös ruuassa ja kaikilla muillakin sektoreilla) auttaa jo lyhyessäkin ajassa. Aika usein se voimakkain ihon tukkeumatilanne kärjistyy synteettisen hormonaalisen ehkäisyn lopettamisen jälkeen. Teille, joiden iho on moisen operaation äärellä, haluamme lähettää tsemppiä! Ette ole yksin! Suosittelemme lämmöllä Kaisa Jaakkolan mainiota Hormonitasapaino-kirjaa. Siitä on ollut paljon iloa, lohtua ja neuvoa useille, joiden iho on hormonikriisissä – se myös aina muistuttaa siitä, että synteettisen hormonin lopettaminen on kuin onkin omalle terveydelle päivän – tai ehkä koko loppuelämän – hyvä työ, vaikka se ei heti palkitsisikaan. Pysykää lujina siskot, ihon kunto kyllä aina tasapainottuu!

naistenpäivä6

Jos siis BB-voide tuntuu aavistuksen liian peittävältä, valikoimasta löytyy on nyt myös nudemeikkivoide, Couleur Caramelin uutuus Natur’fluid. Allekirjoittanut sai kokeilla sitä meikkipohjana jo muutama viikko sitten Brucen ollessa luonamme visiitillä, ja täytyy sanoa, että hänen tekemänsä meikki tuntui iholla aina iltapesuun asti ei-ollenkaan-meikiltä. Niille, jotka vielä empivät, voivatko hankkia BB-voiteen verkkokaupasta kokeilematta sävyä, Natur’fluid on puolestaan pomminvarma valinta, jonka suhteen ei voi mennä pieleen. Nudemeikkivoide eroaa BB-voiteesta siten, että sen koostumus on kevyempi ja levittyvyys vieläkin parempi. Natur’fluid ei tasoita aivan yhtä paljon kuin BB, vaan tuo kasvoille pikemminkin enemmän kuulautta ja valoa. Meikki pysyy hehkuvan kulahtamattomana yömyöhään, etenkin kun päälle huiskaisee keijupölyksi näkymättömän ohuen kerroksen sävytöntä irtopuuteria. Vielä hetki sitten luonnonkosmetiikan nestemäisessä meikkivoidetarjonnassa oli todellakin toivomisen varaa, mutta nyt tilanne on ihan eri. Hurraa! Nyt, kun Natur’fluid on vielä tuliterä uutuustuote, sujautamme jokaisen tilauksen ja ostoksen mukaan kuvassa näkyvän meikkivoidesiveltimen niin kauan, kuin lahjasiveltimiä riittää. Nudemeikkivoiteenhan voi toki helposti levittää sormin, mutta myös hyvällä siveltimellä homma hoituu sutjakkaasti ja astetta tarkemmin. Kyseinen sivellin on Couleur Caramelin omasta mallistosta. Laadukas ja pitkäikäinen ystävä, kunhan vain muistaa pestä sitä säännöllisesti.

naistenpäivä13

Kuluneet kaksi viikkoa on leijuttu myös edelleen aikamoisessa Patyka-hurmoksessa. Aika moni teistä on jo tutustunut kolmoispuhdistukseen, joka on – pakko sanoa nyt reilun kuukauden testauksen jälkeen, vailla vertaa. Kolmikko on investointi, siitä ei pääse mihinkään, mutta sen hoitavuus ja raaka-aineiden määrä kyllä puhuvat puolestaan. Avaruusasemablogin Arietta kävi myös viime viikolla hakemassa omansa ja kirjoitti jo viikonloppuna avoimen rakkauskirjeen tuotekolmikolle. Se kuului jota kuinkin näin: “Noin Viikon Patykan tuotteita käyttäneenä on pakko todeta, että kyseessä on tehokkain, hoitavin ja laadukkain sarja, mihin olen tähän mennessä törmännyt. Tämä näkyy tietenkin myös hinnassa, sillä tuotteet ovat yhä kalliita kuin Diorit ja Lancômet. Ajattelinkin heti, että se siitä edullisemmasta luonnonkosmetiikasta sitten. Mutta nyt voin todeta, että tuotteet ovat takuulla joka sentin arvoisia. Ja mikä parasta, Patykassa on vaikuttavia aineita moninkertaisesti enemmän kuin pääasiassa muovijohdannaisista koostuvissa Dioreissa.”

naistenpäivä7

Juuri tämä on Patykassa ihaninta – sen ulkonäkö viestii samaa arvokkuutta kuin raaka-aineiden määräkin. Tämän tietävät ja tuntevat nahoissaan (kirjaimellisesti, heh) etenkin ne, jotka ovat ottaneet jo kokeiluun Biokaliftin-linjan korjaavan voiteen. Se ei sisällä vadelmauutetta pienen tehoraaka-aine-määrän muodossa, kuten tavanomaisesti. Vadelmauutetta on sen sijaan käytetty koko tuotteen pohjana. Kyseessä on siis aikamoisen vakuuttava purnukka, josta on vaikea sanoa tämän enempää.

naistenpäivä14

Myös Issues-blogin ruskeasilmäinen kaunotar Inke kävi meillä vieraisilla viikko sitten. Katja loihti hänelle freesin kevätlookin ja pakkasimme neidolle kotiinviemisiksi sekä meikkejä että ihonhoitotuotteita. Eipä aikaakaan, kuin Inke oli kokeillut Patykan Repair Night Elixirin, eli korjaavan yöseerumin. “Jumalauta yhtään talvea en enää tallaa ilman tätä!”, luki blogiraportissa. Mitäpä siihen lisäämään. Emme kyllä tallaa mekään! Kyseinen seerumi on paitsi ihana iholle, mutta myös seesteinen aromaterapia nukkumaan menevälle mielelle – tällaisissa asioissa voi huomata Patykan holistisen ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointi-ideologian. Yöseerumin seesteisyyscocktail sisältää muun muassa laventelia, minttua, appelsiininkukkaa, limeä, piparminttua, bergamottia, mandariinia ja salviaa. Viesti, joka tavoittaa taatusti myös nukkumatin. Katjan Inkelle loihtiman meikin voi muuten kurkistaa Issues-blogin puolelta. Meikkitaitelijamme tuppaa olemaan usein vähän turhan vaatimaton taitojensa ja tilannetajunsa suhteen mutta onneksi yhtiökumppani voi aina hehkuttaa varauksetta. Meikki sopi persoonallisen kauniille Inkelle kuin nappi silmään. Myös Inken kirjoittama jatko-osa oli kokonaisuudessan sekä meille että etenkin teille varsin mielenkiintoista luettavaa, sillä luonnonkosmetiikan konsepti ei ollut Inkelle ennen visiittiä vielä tuttu. Ensi käden kokemukset olivat siis niin sanotusti puolueettomat.

naistenpäivä10

Ja sitten se väripläjäys! Kure Bazaarin kynsilakat lienevät jo tuttu juttu teistä useimmille. Kyseessähän on siis ranskalaisen ex-haute-couture-supermallin Kartika Luyetin suunnittelema kynsilakkasarja, josta 85% koostuu luonnollisista raaka-aineista (muun muassa perunaa, maissia ja puuvillaa) ja vain 15% tuotteesta on synteettistä raaka-ainetta. Kartikan haaveissa oli alunperin toteuttaa täysin luonnollinen lakka, mutta pitkän tuotekehittelyn jälkeen hän päätti tehdä kompromissin, jossa toteutuisi mahdollisimman luonnollinen raaka-ainekoostumus mutta säilyisi kuitenkin samalla yhtä hyvä pysyvyys, kuin synteettisessä kynsilakassa. Kure Bazaar on kyllä onnistunut täydellisesti, sillä pysyvyys todella on huippuluokkaa, luonnollisuus on pidetty niin maksimina kuin mahdollista, eikä värien intensiteetistä ei ole säästelty pisaraakaan.

naistenpäivä8

Kure Bazaarin lakkakavalkadista löytyy sävyjä kaikkiin mielentiloihin ja asukokonaisuuksiin. Mutta kevätfiiliksen nostattajiksi ovat valikoituneet tässä parin viikon aikana muun muassa trooppisesta lämmöstä lupaileva Urban 14, pirskahtelevan klassinen Rouge flore, iloisesti kikattava Kerria ja hienostuneen oranssi Hippie Chic, joka hassua kyllä, on hauskan nimensä veroinen. Sopii väripilkuksi mihin vaan, jopa asialliseen toimistolookiin. Marieantoinettemaiset Macaron, Sakura ja Fuji puhuttelevat hempeilijöitä, Hipster muistuttaa pilvetöntä kevättaivasta kun taas Bohemian ja Afrika räväyttävät astetta kuumemman kevätfiiliksen heti kerralla käyntiin. Vihertävän hienostunut Boyfriend voi puolestaan viitata orastavaan romanssiin tai sitten toimia symbolina puissa orastaville silmuille – molempi parempi? Myös muita potentiaalisia kevätsävyjä löytyy, tästä voi selata koko komeutta ja potea ehkä myös hienoista valinnan vaikeutta.

naistenpäivä12

Lopuksi vielä ystävän neuvo: vaikka alus- ja päällyslakat tuntuvat aina vähän tylsiltä investoinneilta, niin suosittelemme – ne pidentävät lakkauksen ikää ja kiiltoa. Silloin myös kynsilakanpoistoainetta tulee käyttäneeksi harvemmin eivätkä puolestaan tummat lakat pääse värjäämään kynttä. Kynsilakka on synteettisen kosmetiikan puolella yksi suurimmista kemikaali- ja xenoestrogeenipommeista yhdessä aurinkovoiteiden ja parfyymien kanssa – ellet siis ole vielä päivittänyt lakkaustottumuksiasi astetta luonnollisempaan, kannattaa antaa Kure Bazaarille mahdollisuus. Vielä pari vuotta sitten tässäkin kohtaa tuotekehitys oli jotain vähän muuta kuin huipussaan, mutta nyt uskallamme luvata, että skeptisimmätkin laatua rakastavat lakkailijat voivat tykästyä tähän luonnollisempaan vaihtoehtoon. Kerrottakoon vielä, että Kure Bazaarin viisitoista prosenttia on synteettinen luku siksi, että vesipohjaan on mahdotonta loihtia pysyvää lakkaa. Tiimimme on kokeillut monenlaista luonnollisuuteen pyrkivää kynsilakkaa, mutta ne ovat joko lähteneet liuskoina irti jo seuraavana päivänä tai alkaneet hankautua vaatteisiin. Siksi emme myy muita lakkoja, kuin Kure Bazaaria. Tuotteen ekous ei ole mielestämme arvo eikä mikään siinä tapauksessa, jos itse tuote ei toimi.

naistenpäivä3

Lopuksi vielä pieni lyhyen oppimäärän kevätposkipunaopas!

Jos kaipaat turvallista poskipunaa, jota ei voi vahingossakaan sutia liikaa, voit valita Zuiin poskipunaperheestä mattaisen Mangon. Myös Terre d’Ocin (jota Katja käytti myös Inken lookissa) korallinen mattapuna Corail Goto sopii taatusti kaikille, ikään tai ihon väriin katsomatta. Ellet pelkää pientä auringossa kimaltelevaa metallisuutta, voi valintasi olla Zuiin viileähkö Melon (kuvassa alempana), lämpimämpi persikkainen Peach (kuvassa ylempänä) tai kullanhohtoinen Grapefruit, joka sopii eritoten tummatukkaisille kaunottarille. Koska monille suomalaisille poskipuna tuntuu olevan hienoinen uskalluskysymys, haluamme painottaa, että näillä sävyillä ei voi tahattomastikaan saada aikaan pellehermanni-lopputulosta. Sävyt ovat ammattilaissarjassa aina luotettavat ja hyvin suunnitellut. Poskipunan ostaminen verkkokaupasta saattaa tuntua äkkiseltään hankalalta hakuammunnalta, mutta näissä kuvissa ainakin sävyt toistuvat samoina kuin luonnonvalossa. Kaikki edellämainitut sävyt ovat kauniita ja hienostuneita, sävyerot ovat vain pieniä nyansseja eikä yksikään sävy voi olla kenenkään kasvoille yhteensopimaton.

naistenpäivä21

Vaikka oma iho olisi kuinka punakkasävyinen tahansa ja tuntuisi, että se vain korostuu poskipunaa käyttäessä niin kannattaa silti – ja etenkin siksi – uskaltaa tarttua siveltimen varteen. Nimittäin, poskipunan pääpointti on tuoda esiin poskipäitä ja muotoa kasvoille. Ja kun tämä taika tapahtuu, ei se ei-toivottu-punakkuuskaan enää pomppaa esiin samalla tavalla. Ja kasvojen muodosta puheen ollen, Couleur Caramelin maapuuterit ovat myös olleet yksi parin viikon aikana comebackin tehneistä rakkaustuotteista. Sen jälkeen, kun muistimme jälleen niiden olemassaolon pienen tauon jälkeen, ei asiakkaiden poskille ole aurinkopuuteriksi paljon muuta sudittukaan, kuin sävyä 22. Kevyellä sivellinkädellä saa aikaan kauniin hehkun vaaleimmallekin vaaleaverikölle, kun taas raskaammalla kädellä sudittuna potkua riittää myös tummempien kasvojen aurinkopuuterointiin tai varjostuksiin.

naistenpäivä4

Kasvoja, joille se tämä ei sopisi, ei voi olla olemassa. Ei ainakaan empiirisen tutkimuksemme piirissä! Jos Jolien missio numero yksi on kasvattaa tietoisuutta luonnonkosmetiikan suhteen niin kakkosmissiomme taitaakin sitten puolestaan olla nimeltään suomalaiset naiset vihdoin rohkeasti poskipunan käyttäjiksi! Kolmantena taitavatkin sitten tulla kasvovesitietoisuus ja seerumit. Te, jotka olette putiikissa käyneet, taidatte nämä ilmiöt jo tietääkin…

ruusu5

Muistattehan, että vielä muutaman päivän ajan Melvitan ruusutuotteet ovat myös naistenpäiväviikon kamppiksessa. Niistä voi lukea lisää täältä. Jos tuotelinjasta pitäisi mainita joku erityissuosikki, niin sanoisimme, että se on misellivesi, jota voi käyttää sekä meikinpuhditusvetenä että perinteisesti kasvoveden tapaan. Koska misellihiukkaset putsaavat ihoa todella syvältä, on kyseinen puteli must-have-tuote pintakuivalle sekaiholle, joka rasvoittuu ja/tai tukkeutuu herkästi – tai kärsii niistä edellä mainituista hormoninäpyistä. Myös laajentuneille ihohuokosille misellivesi on hyvä kaveri.

naustenpäivä11

Nyt tämä tiimi siirtyy vielä hetkeksi putiikin puolelle palvelemaan Maija Myöhäisiä ja suuntaa sen jälkeen naistenpäiväillalliselle Restaurant Askiin. Tulkaahan huomenna lauantaina kevätvisiitille, reilusti mitoitetusta suklaamantelikulhostamme löytyy ainekset vielä naistenpäiväviikon lauantainkin juhlintaan. 

Naistenpäivä1
avatar
11 Kommentteja
0 Vastauksia kommentteihin
0 Seuraajia
 
Reagoiduin kommentti
Kuumin kommentti
6 Comment authors
Jutta RuonansuuNoramirriHannaUntuvaa Recent comment authors
  Ilmoitukset kommenteista  
uusimmat vanhimmat eniten ääniä
Ilmoita
Päivi
Vieras
Päivi

Ihana teksti! Hykerryttävän inspiroiva, jälleen kerran…! Viime viikolla esittelemäni hormoninäpyt osoittavat luovuttamisen merkkejä, mulla niihin on jeesannut kasvoilla ja selässä se laventelivesi. Tämä lisääntyvä valo on niin virkistävää ja virittää mielen ihan uudelle tasolle, mutta toisaalta se paljastaa kaiken, mikä naamavärkissä on (tai minkä ajattelee olevan) huonosti. Niille ajatuksille ei nyt vaan saa antaa valtaa! Terren seerumi on i-h-a-n-a! Se raikastaa kasvoja niin kivasti ja on ihanan kevyt. Kannatti käydä vakavamielinen nainen-naiselle-seerumikeskustelu ja todeta vaan, että kyllä sellaisen tarvitsee 🙂 Patykan kasvovesi ja White Grape -vartalovoide –> ne vaan on niin loistavia, ei sitä tiedä, jos ei ole kokeillut! Sanat… Lue lisää..

Jutta Ruonansuu
Vieras
Jutta Ruonansuu

Kiitos Päivi ja ihana kuulla että näpyt alkavat hälvetä! Ja höpsis, sullahan on superihanat kasvot – nyt painat heti stoppia kriittisille ajatuksille! 🙂 Patykasta on tosiaan aika hankala sanoa mitään – riittää kun on kerran testannnut. Tavataan taas pian, ihanaa viikonloppua! <3

Untuvaa
Vieras
Untuvaa

Hei, onko Kure Bazaarin värivalikoimaan tulossa jossain vaiheessa mustaa?

Jutta Ruonansuu
Vieras
Jutta Ruonansuu

Untuvaa, ei ole tarkkaa tietoa, mitä värejä tupsahtaa seuraavaksi perheeseen mutta voidaan toki aina esittää toiveita Kartikalle, joka sarjan on suunnitellut. Muistaakseni hänen kanssaan on ollut puhetta sekä minttuisen vihreästä että mustasta. Minä itse odotan myös mustaa lakkaa, se on ollut luottovärini jo vuosia. Olen tosin nyt Kuren lakkoihin täysin siirryttyäni, käyttänyt sävyä Scandal. Siitä saa parilla-kolmella lakkauskerralla miltei mustan – sellaisen hyvin tummanpuhuvan, hieman viininpunaiseen taittavan. Kannattaa kokeilla, ellet vielä ole. Se on aika hienostunut vaihtoehto mustalle, jonka grunge-efektiä tosin ei voita sitten mikään. Voidaan välittää viestiä eteenpäin, että mustaa lakkaa toivovat myös asiakkaat!

Untuvaa
Vieras
Untuvaa

Oi kiitos Jutta!

Hanna
Vieras
Hanna

Te osaatte kyllä kirjoittaa upeita ja houkuttelevia blogauksia, aina tekee mieli ostaa jotain! Laitan heti tuoreeltaan käyttökokemuksia Terre d’Ocin bb-voiteesta, jota olen käyttänyt noin viikon. Se on ylittänyt kaikki odotukseni. Ensinnäkin sen levittyvyys on ollut mielettömän paljon parempia kuin aiemmin käyttämäni Lumenen bb-voiteen. Ihoni on pintakuiva sekaiho ja siinä on parantumassa olevien näppyjen jättämiä kuivia arpia, johon meikkivoiteet helposti tökkäävät rumasti kiinni. Mutta tämä ei! Peittävyys on mielesäni riittävä muutoin, mutta näppyjen/arpien päälle saatan levittää vielä erillistä meikki- tai peitevoidetta. Mutta tykkään kyllä pelkän bb-voiteen jättämästä luonnollisesta ja siististä pinnasta enkä välttämättä viitsi jokaista näppyä erikseen peittääkään. Terren sävy on… Lue lisää..

mirri
Vieras
mirri

Yhdyn ylistyssanoihin terren bb-voiteesta, se sopii todella hyvin myös tällaiselle kuivaihoiselle. Vaalein sävy (on mielestäni todella vaalea muihin käyttämiini bb-voiteisiin verrattuna) sulautuu hyvin kasvoihin. Valoaheijastavuuttakin näyttäisi löytyvän. Olen koko talven hoitanut rutikuivaa ihoani ihoöljyillä ja paksuilla voitella, nyt kaipaisin jotain vähän kevyempää mutta erittäin kosteuttavaa seerumia, joka imeytyy hyvin ihoon ja soveltuisi juurikin tuon terren bb-voiteen alle päiväkäyttöön. Olisko vinkkejä? 😉

Jutta Ruonansuu
Vieras
Jutta Ruonansuu

Kiva kuulla Hanna, että olet ollut tyytyväinen Terren BB-voiteeseen. Se on kyllä hyvä tuote. Kyllä se vain niin on, että luonnollinen on myös toimivinta ja hyvä levittyvyys on hyvällä tuotekehittelyllä mahdollista saavuttaa ilman niitä synteettisessä kosmetiikassa käytettyjä silikoneja ynnä muita kemikaaleja. Mukavaa, että tämä talvi on sujunut paremmin kuin aiemmat. Kasvot ovat tähän aikaan useimmilla kuin kukkaruukku jota ei ole viikkoihin kasteltu – niin kuiva, ettei se oikein kykene ottamaan vastaan rasvaa vaan janoaa pelkkää kosteutta. Kun pinta on päässyt ihosta kuivahtamaan kunnolla, ei sitä elvytä rasvaisinkaan voide vaan nimen omaan kostea, kevyt, geelimäinen kosteutus seerumin muodossa on avainjuttu. Sen… Lue lisää..

Jutta Ruonansuu
Vieras
Jutta Ruonansuu

Mirri, kiva kuulla! Kyllä, kuivaihoiselle BB-voide on ehdottomasti mukavampi meikkipohja kuin esimerkiksi jauhemainen mineraalimeikkivoide, joka voi joskus tuoda sitä ihon kuivuutta ja kiristävyyttä enemmänkin framille. Voi kuule, vinkkejä on, ja tähän tarkoitukseen yksi erittäin hyvä: Melvitan Bio-Excellence kosteuttava seerumi. Se on todella, todella kosteuttava, kevyt, geelimäinen seerumi, joka elvyttää ihon nopeasti. Kuivaihoisena olen käyttänyt sitä koko talven ja hoitanut sillä myös silmänympärysihoani, joka ensimmäistä talvea on pysynyt todella hyvässä kunnossa koko talven eikä ole rypistynyt kurttuun. Muistathan seerumin päälle vielä laittaa kuitenkin päivävoiteen ennen BB:tä, etenkin jos olet kuivaihoinen.

Nora
Vieras
Nora

Minulla on ollut tuo Terren bb-voiteen keskimmäinen sävy 952 käytössä nyt noin kuukauden. Se pysyy koko päivän yllättävän mattana ja peittää riittävästi, mutta tuo sävy on ehkä kuitenkin vähän liian tumma näin talvikalpeaan ihoon (voidetta ostaessani ei sitä vaaleinta sävyä ollut vielä saatavilla). Nyt mietinkin että ostaisinko tuota Terren vaaleampaa sävyä vai pitäisikö kokeilla tuota Couleur caramelin Natur fluidia. Tästä jälkimmäisestäkin näyttää kuitenkin olevan useampaa eri sävyä tarjolla, olisikohan tuo vaalein kuitenkin se paras? Entä pitääkö se kuinka hyvin ihon mattana jos päälle laittaa vähän irtopuuteria?

Jutta Ruonansuu
Vieras
Jutta Ruonansuu

Nora, voit hyvin vaikka jättää tuon BB-voiteen odottelemaan kesää ja päivetystä, ja ottaa tuon Couleur Caramelin Naturfluidin ykkössävyn. Se on taatusti ainakin tarpeeksi vaalea. Käytän sitä itse tällä hetkellä, koska BB-voide on vielä aavistuksen liian tumma. Tykkään molemmista, pitävät ihon mattana kummatkin, kun vain huiskauttaa irtopuuteria ohuen kerroksen kiiinnikkeeksi.

Tilaa Jolien uutiskirje

Saat 10 % alennuskoodin heti sähköpostiisi!

Back to top

Sivustomme käyttää evästeitä tai vastaavaa teknologiaa erilaisten toimintojen toteuttamiseen, asiakkaan tunnistamiseen, personointiin sekä analytiikkaan ja markkinoinnin kohdentamiseen. Voit lukea tarkemmin evästekäytännöstämme Tietosuojaselosteestamme. Jatkamalla sivustomme käyttöä, hyväksyt evästeiden käytön.