Toimitus

Kerro kerro kuvastin, ken on meikkipohjista mulle sopivin?

18.09.2013, Jutta Ruonansuu

Kaunis, raikas ja kuulas meikkipohja on onnistuneen meikin perusta. Kun tuote on valittu käyttötarkoituksen mukaan ja oma ihotyyppi huomioon ottaen, tulee meikkipohjasta hyvä, kestävä ja raikas. Syksytuulet alkavat pian tehopintakuivattaa ihoamme ja lämmitykset napsahtavat päälle. Meikkipohja on paitsi ihoa tasoittava, esteettinen ilo mutta myös oiva suoja. Tehdäänpä siis pikakatsaus luonnonkosmetiikan meikkipohjavaihtoehtoihin.

nude11

Luonnonkosmetiikan meikkeihin pätee luonnollisesti sama ekosertifiointi kuin ihonhoitotuotteisiinkin. Monesti vaihto luonnonkosmetiikan meikkipohjaan saa ihon voimaan paremmin ja raikkaammin, sillä se ei sisällä esimerkiksi mineraaliöljyjä, jotka voivat tukkivat ihoa tai tuntua hengittämättömiltä. Meikkipohja on yksi niistä tuotteista, joka viipyy kasvoilla koko päivän ja suosittelemmekin ensimmäisenä luonnonkosmetiikan meikkeihin siirtyessä priorisoimaan meikkipohjan, mikäli koko meikkipussia ei ole mahdollisuutta päivittää kertaheitolla vapaaksi synteettisistä kemikaaleista.

Olemme koonneet oman valikoimamme sellaiseksi, että se sisältää ainoastaan meikkipohjia, joita kelpuutamme myös omiin meikkipusseihimme. Siksi voimmekin ilolla vakuuttaa, että valikoimastamme löytyy jokaiselle ihotyypille ja mieltymyksille sopiva ja laadukas meikkipohjavaihtoehto.

Kokosimme pienen meikkipohjaoppaan, joka auttaa suosikkituotteen löytämisessä:

Jauhemaisista mineraalimeikkipohjista suosittelemme:

Couleur Caramelin mineraalimeikkivoide on mattaisen ja satiinisen pinnan jättävä, irtonainen ja jauhemainen meikkipohja, joka levitetään kabuki-siveltimellä. Sopii sinulle, joka arvostat helppoutta, nopeutta ja haluat pitää ihosi kiiltelyn kurissa. Couleur Caramelin mineraalimeikkivoide toimii optimaalisimmin normaalilla ja ravoittuvalla sekaiholla, kuivalle iholle suosittelemme mieluummin nestemäistä meikkipohjaa, sillä jauhemainen meikkipohja saattaa joskus korostaa ihon pinnan kuivuutta. Meikkipohja on kevyt ja puolipeittävä, mutta sitä on helppo lisäillä niihin kohtiin, joihin kaipaa enemmän peittävyyttä. Nopean meikkaajan luottotuote! Sävy 01 sopii takuulla perusvaalealla skandikaunottarelle, hieman päivettyneemmälle tai luonnostaan hieman tummemmalle iholle toimii yleensä kauniisti sävy 03. Päälle ei tarvita irtopuuteria.

CC nudepuuteri

Terre d’Ocin mineraalimeikkivoide on myöskin irtonainen ja jauhemmainen meikkipohja, joka levitetään kabukilla – sopii siis helppoutta arvostavalle meikkaajalle. Tuote ei ole täysin matta vaan siinä on mukana hienostunutta helmiäistä, joka taittaa valoa kauniisti. Sopii kauniimmin normaalille ihotyypille, joka on lähtökohtaisesti tasainen eikä rasvoitu tai kiiltele päivän aikana paljon. Peittää paremmin kuin Couleur Caramelin mineraalimeikkivoide. Unelmatuote sinulle, joka haluat ihollesi vähän lisähehkua ja kuulautta! Sävy 901 sopii varmimmin vaaleille tai aavistuksen päivettyneille kasvoille. Päälle ei tarvita irtopuuteria.

nudepuuteri2

Zuiin mineraalimeikkipuuteri puolestaan on meikkipuutereiden aatelia – toisin sanojen edellämainittujen kakuksi puristettu versio. Sitä voidaan käyttää kahteen tapaan: joko kevyeksi ja mattapinnan antavaksi meikkipohjaksi aamusta alkaen, tai sitten kello viiden meikinkorjailuun, olipa alla mikä tahansa meikkipohja. Levitys tapahtuu helposti kabukilla. Zuii on luonnollista ja huomaamatonta meikkipohjaa arvostavan meikkaajan suosikki. Yleisin sävy suomalaiselle iholle on Ivory, hieman keskivertoa tummemmalle suomalaiskaunottarelle suosittelemme sävyä Creme.

Zuii nudepuuteri

Suosittelemme lämmöllä edellämainittujen tuotteiden kumppaniksi Couleur Caramelin kabukisivellintä. Laadukas kabuki kestää käytössä vuosikaudet, kun sitä vain muistaa pestä ja huoltaa kasviöljysaippualla noin kerran viikossa. Pesuun sopii esimerkiksi Doftin valmistama söpö sivellinsaippua.

Ystävän neuvo: Hyvä meikkipohja syntyy tiheäkarvaisella ja suurella kabukilla huomattavasti helpommin kuin kiertoteitse, ei kannata siis tihruttaa pienellä millä-tahansa-siveltimellä, jota ei ole varsinaisesti tarkoitettu mineraalimeikkien kanssa käytettäväksi. Hyvä kabuki on investointi, joka taatusti haukkuu hintansa vuosien varrella ja edustaa arjen helppoutta!

Nestemäisistä meikkivoiteista suosittelemme:

Couleur Caramelin Natur’fluid on meikkivoide, johon ihastuvat myös ne, jotka eivät yleensä pidä nestemäisistä meikkivoiteita. Kaikille ihotyypeille sopiva läpikuultava ja hyvin kevyt meikkivoide, jonka kevyt ja ihoa rasvoittamaton koostumus muistuttaa sävyttävää päivävoidetta. Sävyt 11 ja 12 sopivat takuuvarmasti suomalaiselle vaalealle iholle, 13 ja 14 niille, jotka haluavat hieman lisäsävyä ja lämpöä. Sävyt on suunniteltu siten, että ne sulautuvat ihon omaan sävyyn, joten Natur’fluid on verkkokauppashoppailijalle erittäin turvallinen valinta.

CC nudemeikkivoide

Melvitan BB-voide on peittävyydeltään aavistuksen parempi kuin edellämainittu Natur’fluid. Raikas ruusuntuoksu, pitää mattaisen ja raikkaan pinnan pitkään. Ihanteellinen siis etenkin rasvoittuvalle sekaiholle ja meikkaajalle, joka etsii helppoa nestemäistä tuotetta luonnolliseen lookiin ja arkikäyttöön. Yksi sävy, sopii laajalla skaalalla vaaleasta kellertävästä aina keskivaaleille kaunottarille. Alle tarvitaan päivävoide, etenkin kun mennään syksyä kohti – tuotteen kosteutusteho ei aivan riitä Suomen olosuhteissa vaikka se hoitava onkin.

Terre d’Ocin BB-voide on saavuttanut jo miltei kulttimaineen Jolien sisäpiirissä, eikä ihme. Voide jättää kuulaan, nuden pinnan, onpa kyseistä tuotetta kuvailtu myös taikavoiteeksi, jolla saa aikaan muotilehti-ihon. Väitteen takana on helppo seisoa. Alle tarvitaan päivävoide, samoin kuin Melvitan BB-voiteen kanssa, joskin Terre d’Ocin BB-voide on koostumukseltaan paksumpi ja voidemaisempi. Tasoittaa erinomaisesti, meikkituolistamme on myös lähdetty lukuisia kertoja iltamenoihin ja jopa gaalailtoihin Terre d’Ocin BB-voide kasvoilla. Nyt, kun mennään kohti syksyä ja päivetykset ovat alkaneet haalistua, suomalaiselle iholle toimii parhaiten vaalein sävy 951.

bb-voide nude

Zuiin nestemäinen meikkivoide on peittävämpi kuin edellämainitut vaihtoehdot. Sen voidepohja on lempeää manteliöljypohjaista samettia, joka levittyy iholle kuin unelma ja säilyy pitkään freesinä myös rasvoittuvammalla iholla. Zuiin meikkivoide on paitsi pinnaltaan mattamaisen kaunis, myös oivallinen suoja iholle syksyviimaan ja pakkaskauteen. Jos ihosta halutaan peittää epätasaisuuksia, arpia tai vaikkapa couperosaa, on Zuiin meikkivoide tähän tarkoitukseen kaikista tehokkain. Peittävästä kostumuksestaan huolimatta tuotteella ei saa aikaan paksulta näyttävää pakkelia. Skandinaaviselle naiselle, nyt rusketuksen hiljalleen jo haalistuessa sopivat kauniisti sävyt Olive light (kellertävä) ja Beige light (punertava). Hieman tummemmille suosittelemme useimmiten sävyä Natural Fair, joka sisältää sekä punertavaa että kellertävää pigmenttiä. Natural Medium sopii puolestaan päivettyneelle iholle ja on ollut väreistä myydyin kesäaikaan.

Zuiii nudemeikkivoide7

Couleur Caramelin Stick-meikkivoide on kuivan ja normaalin ihon lempeä kaveri. Seka- tai rasvoittuvalle iholle se ei ole paras mahdollinen valinta mutta sen sijaan kuiva iho kiittää sen tuhdista voidemaisesta koostumuksesta, joka peittää erittäin hyvin. Kaksi vaaleinta sävyä sopivat kauniisti suomalaiselle vaalealle iholle.

Kaikki nestemäiset meikkivoiteet kiinnitetään irtopuuterilla, jotta ne pysyvät päivän ajan kauniisti paikallaan. Ilman irtopuuteria rasvainen meikkituote alkaa äkkiä kiiltää eikä pysy pitkään tasaisena vaan kasaantuu ihon juonteisiin. Kevyt huiskaus Couleur Caramelin uutta silkkistä irtopuuteria suurella siveltimellä ja simsalabim, kaunis meikkipohja on valmis! Silkkipuuterin sävy sopii kaikille ihotyypeille, eikä muuta meikkivoiteen sävyä suuntaan tai toiseen.

nudepuuteri10

(Tuotekuvat Jutta, ylin kuva Pinterestin syövereistä)

avatar
11 Kommentteja
0 Vastauksia kommentteihin
0 Seuraajia
 
Reagoiduin kommentti
Kuumin kommentti
7 Comment authors
Ida365MinjaKatja KokkoMilkyHeljä Recent comment authors
  Ilmoitukset kommenteista  
uusimmat vanhimmat eniten ääniä
Ilmoita
Juille
Vieras
Juille

Kokeilulustalla = kokeilulistalla, hyvä minä. 🙂

Amy
Vieras
Amy

Mikä on paras tapa tai sivellin levittää Melvitan tai Terren BB-voiteet? Itse sain testerin Melvitasta ja ronskisti sormin olen sen naamaan vetänyt…Terreä kokeilin siveltimellä ja onnistui ihan ok.

Heljä
Vieras
Heljä

Tosi hyödyllinen postaus! Minulla on kuiva ja atooppinen iho ja näistä tuotteista käytössä Terren BB-voide + Couleur Caramelin irtopuuteri sille kaverina. Kiinnostaisi myös Zuiin nestemäinen, koska välillä sitä kaipaisi enemmän peittävyyttä. Mulla on melkeinpä kaikki tuotteet meikkipussissa päivittyneet luonnonkosmetiikkaan, en osaa edes harkita enää normimeikkien ostamista. 🙂 Aika kivaa.

Milky
Vieras
Milky

Olipa (taas) mielenkiintoinen postaus! Hyvä te! Mullakin on melkein kaikki pohjat olleet kokeilussa, ja jokaisesta olen tykännyt. Melvitan BB oli loistokamaa kesähelteillä, Terren BB parempi vähemmän hikoileviin päiviin. Jos ei tarvitse kovin kauas kotoa lähteä, Zuiin meikkipuuteri antaa juuri sopivan luonnollisen ja huolitellun lookin. Zuiin meikkivoidettakin kokeilin viime talvena. Halon blogista sain loistoidean sekoittaa sitä Madaran sävyttävään päivävoiteeseen, jolloin siitä tuli minulle paremman sävyinen (joskin talviaikaa ajatellen vähän liian kevyt lopputulos). Minulla on Zuiin meikkivoiteesta sävy Olive light, joka puodissa pistäytyessäni minulle valittiin, mutta esim. valokuvissa huomasin näyttäväni todella kalpealta, vaikka sävy sinänsä sulautuu ihooni hyvin. Olisiko syytä ensi kerralla… Lue lisää..

Katja Kokko
Vieras
Katja Kokko

Molemmat passaa, siis sekä sormet että siveltimet 🙂 Siveltimellä saa peittävämpää jälkeä. Vinkki siveltimellä levitykseen: tee siveltimellä ikään kuin “ristikkoa”, näin iholle ei jää raitoja siveltimestä ja saat peittävämpää jälkeä vähemmällä määrää itse tuotetta 🙂

Katja Kokko
Vieras
Katja Kokko

Tuo Hannamarin vinkki olikin muuten hyvä! Täytyypä muistaa testata tämä ja raportoida sitten miltä tuntui! Jos meikkivoide on kaulan ihon värinen, se on oikea. Kokeile lämmittää ihoa aurinkopuuterilla kevyesti, eli tee kevyet varjostukset poskikuopan kohdalla ja lisää poskipäille varjostuksen yläpuolelle vielä poskipuna. Jos arastelet poskipunaa, testaa Zuiin Mango sävy – se on takuuvarma valinta eikä lopputuloksesta yksinkertaisesti ole mahdollista saada liian voimakasta 🙂

Katja Kokko
Vieras
Katja Kokko

Zuiin meikkipuuteri on kyllä loistava, itse käytän meikin korjailuun tai kesällä kun rusketus ja pisamat oli voimakkaimmillaan käytin meikkipohjana vain sipaisun kyseistä puuteria 🙂 Kiitos huomautuksesta, kävin korjaamassa tuon kemikaalivapaa-kohdan joka oli lipsahtanut sinne ajattelemattomuudessa. Näin ei tosiaankaan voi koskaan sanoa, olipa kyseessä kuinka luonnonkosmetiikka tahansa! 🙂

Katja Kokko
Vieras
Katja Kokko

Terren BB-voide on voidemaisempi ja kosteampi kuin Zuiin, mutta kyllä Zuiikin passaa kuivalle iholle ja sitä voi vaikka keventääkin kosteusvoiteella jos on tarvis. Mutta jos on tarpeeksi kosteuttava voide alla, niin varmasti sopii yksinäänkin 🙂

Minja
Vieras
Minja

Zuiin meikkivoidetta ois ihan huippua kokeilla, mutta olen hiukan epävarma sävyn suhteen. Joskus olen kokeillut Beige Lightia, mutta se oli aivan liian vaalea. Onko Olive Light yhtä vaaleaa Beige Lightin kanssa? Multa löytyy Couleur Caramel Hydracotton meikkivoide sävyssä 11 ja se on mulle aika passeli sävy. Mikä Zuiin sävyistä vastaisi sitä tai olisi edes lähellä sitä? Ei haittaisi, vaikka olisi Hydracottonia 0.5 astetta vaaleampi.

Juille
Vieras
Juille

Tuttuja ja kokeiltuja tuotteita kaikki, lukuunottamatta Melvitan bb:tä, joka kyllä on kokeilulustalla jossain vaiheessa 🙂 Oma ehdoton suosikki on Zuiin meikkipuuteri, aivan unelma. Käytän sitä usein nestemäisen meikkivoiteen päällä, punoittava ihoni kun kaipaa kunnon peittoa 🙂 ‘Kemikaalivapaa’ ei ehkä kuitenkaan ole oikea sana kuvaamaan luonnonkosmetiikkaa, kemiallisia yhdisteitä kun ne toki ovat. Siis vapaa synteettisistä kemikaaleista ennemminkin 🙂 Vähän sama tuli mieleen kun eräs ystäväni ilmoitti ryhtyvänsä ‘kemikaalivapaaseen elämäntapaan’. En kuitenkaan viitsinyt kysäistä, aikooko hän lopettaa siis myös hengittämisen ja veden juomisen 😉

Ida365
Vieras
Ida365

Oi jes, tämä postaus tuli niin hyvään aikaan! Sain juuri Zuiin nestemäisen meikkipohjan testiini. Testailin juurikin tuota olive light -sävyä Tamperelaisessa Lumossa ja tykästyin oikeaan (tarpeeksi vaaleaan) sävyyn ja peittävyyteen. Lopputulos oli silti luonnollinen ja tuntui ettei kasvoilla ollut meikkiä 🙂 Ihana tuote! Toivotaan että se on riittoisa, koska pelkään pahasti että tästä tulee talveksi vakkari ;–) jauhemaiset mineraalimeikit taitavat siirtyä kesätuotteiksi, silloin ei tarvitse niin paljon peittoa.

Tilaa Jolien uutiskirje

Saat 10 % alennuskoodin heti sähköpostiisi.

Takaisin ylös

Sivustomme käyttää evästeitä tai vastaavaa teknologiaa erilaisten toimintojen toteuttamiseen, asiakkaan tunnistamiseen, personointiin sekä analytiikkaan ja markkinoinnin kohdentamiseen. Voit lukea tarkemmin evästekäytännöstämme Tietosuojaselosteestamme. Jatkamalla sivustomme käyttöä, hyväksyt evästeiden käytön.

Olet poistamassa lahjatuotetta ostoskoristasi. Jos jatkat, se poistetaan pysyvästi.