Toimitus

Jolien aurinkoviikko: “Värejä, värejä, värejä!”

05.11.2013, Jutta Ruonansuu

Jolien talvensietostrategia numero kaksi: väriterapia.

Kun matkustaa Suomen talvesta tropiikkiin, on helppo muistaa, miten paljon värit vaikuttavat mielialaan! Harva meistä voi viettää koko talven ulkomailla eikä tropiikkia saa loman jälkeen matkalaukkuun mukaan (kokeillaan toki silti). Värien määrää elämässään voi silti lisätä aina, olipa maantieteellinen lähtökohta mikä tahansa.

outi1

Väriterapian muotoja on monia. Johonkin muuhunkin kuin mustaan pukeutuminen on aika tehokas keino piristää sekä omaa että kanssaeläjien päivää (vaikka se musta villakangastakki onkin tyylikäs). Jos meiltä kysytään, niin mainitsemme väriterapeuttisista helmistä aina myös kirkkaanpunaisen huulipunan, joka pelastaa myös väärällä jalalla aloitetun päivän vähintäänkin yhdeksässä tapauksessa kymmenestä. Mainittavien terapiamuotojen listalla on myös lempivärien asetteleminen maljakkoon – jokaisen naisen tulisi ostaa itselleen kukkia säännöllisesti. Ihan ilman syytä – siivousurakan jälkeisiä palkintokukkia ei lasketa. Pienet väripilkut sormenpäissä ja varpaankynsissäkin ilahduttavat, piristävät myös tyyliä.

Yksi ehdottomista suosikkimetodeistamme on kuitenkin väripommi lautasella tai lasissa. Nyt ei ole tarkoitus mennä ravintotietouteen, mutta kuten tiedätte, värikäs ruoka tarkoittaa yhtä kuin antioksidantteja ja elinvoimaista sisältöä, jota kehomme kaipaa etenkin talvella. Eilen puhuttiinkin jo siitä ruokakaupassa usein tapahtuvasta black outista, johon auttaa neronleimaus nimeltä ostoslista. Jos lista sattuu unohtumaan, kokeilepa metodia numero kaksi ja osta värejä. Intuito kyllä johdattelee meitä sinne, missä silmä lepää. Jos katse tähyää appelsiinihyllylle ja halajaa kaikkia keltaisia hedelmiä, on todennäköistä, että keho kaipaa c-vitamiinia. Jos taas vihreät vetävät puoleensa kun magneetti, saattaa elimistössä vallita puhdistavan lehtivihreän toive. Kannattaa omaksua ajatus siitä, että koska värejä ja vihreyttä ei ole talvella näköpiirissä, on niiden nauttiminen sisäisesti sitäkin tärkeämpää. Keho jaksaa talven paljon paremmin, kun moottoria on tankattu värikkäällä voimaruualla.

outi5 outi4 qJ3pU4tfjKfGtImhM7O5y_4gqbWnTXKBg_hdAL3PZUs

Täällä päässä värikäs ruoka on etenkin talvella suoranainen elinehto. Aamuisin laseihin kaadetaan joko itsepuristettua mehua tai smoothieta, lämmikkeeksi paistetaan munakasta tai keitetään rehellistä kaurapuuroa, joka tuunataan erilaisilla lisukkeilla kuten banaanilla, kookosöljyllä, mustikoilla, mansikkasoseella tai rusinoilla – mitä milloinkin tekee mieli. Vaikka keho kaipaakin talvella vähän tukevampaa ja lämmittävämpää(kin) ruokaa kuin pelkkää hedelmä-marja-lehtivihreä-vihannes-osastoa, pidetään edellämainittujen määrää tietoisesti korkealla. Lämpöä voi sitten hakea vaikkapa punaisesta ja mustasta riisistä, quinoasta ja gluteenittomasta pastasta. Jos urheilee intensiivisesti ja haluaa saada kehoonsa laadukasta lisäproteiinia, tulee esimerkiksi Sunwarriorin riisiproteiini kysymykseen ja sitä käytetään sekä tiimimme jooga-, ratsastus-, puntti- sekä nyrkkeilyosastolla. Proteiini on usein ravinnosta se osa, mikä saa aikaan eniten kylläisyyden tunnetta ja tyydyttää nälkää pisimpään. Liian hiilarivoittoisen ruokavalion tunnistaa siitä, että koko ajan on uusi nälkä ja käsi hamuaa jatkuvasti jääkaapin ovea, ehkä myös palelee ja on vähän heiveröinen olo. Ei hyvä.

Myös kunnon annos D-vitamiinia (meillä noudatetaan 100 mikrogramman päivittäistä etikettiä) päivässä pidetään kalenterissa, koska aurinkoa ei näy. Vaikka kirjoittelemme säännöllisesti reseptejä Jolie median ravinto-osioon, ei ole minkään sortin salaisuus, että meillekin inspiraation löytäminen kokkailuun on välillä hakusessa, varsinkin kun elämässä on niin paljon meneillään yhtä aikaa. Silloin haetaan inspistä suosikkiblogeista, lempikeittokirjoista tai tehdään erilaisia imitaatioita ja kyhäelmiä suosikkiravintoloiden annoksista. Mielikuvitus pysyy käynnissä myös pakkasella, jos sitä(kin) muistaa ruokkia!

outi3

Miltä sinun marraskuinen ruokalistasi näyttää? Kerro meille, mitkä ovat sinun voimaruokiasi tai onko ruokavaliossasi kenties jotain tsemppauskohteita. Hyvät vinkit tulevat taas kaikille tarpeeseen, joten jaetaan tsemppiä toisillemme! Kaikkien kommentoineiden kesken arvomme kaksi Outi Rinteen Raakaruoka-aika! -kirjaa henkilökohtaisella signeerauksella.

Outin, joka on tuttu sekä Keittiökameleontti-blogistaan että täällä Joliessa ilmestyvän Flourish-blogista, kirja on jo itsessään melkoinen väripommi ja jo pelkkä selailu tekee sekä sielulle että hämärään tottuneille verkkokalvoille ihmeitä. Vaikka meillä ei sataprosenttisia rawfoodisteja ollakaan, Outin kirja lukeutuu niihin innostaviin opuksiin, joita selailemme aina kun mielikuvitus huitelee teillä tuntemattomilla. Raakaruoka-aika! on kirja, jota on mahdoton lehteillä ilman akuuttia tarvetta sännätä ruokaostoksille vaikka kello olisi jo kymmentä vaille yhdeksän. Suosittelemme – osallistukaa siis kommenttiboksissa ja käykää kirjakaupoissa! Kirjakauppavisiitin voi myös kirjata sinne inspiraatiokalenteriin, josta eilen puhuttiin.

outi6 M_bovx2zdlPue81fLhI2sZRT_0Niqe7YcJUWXN_fEzM outi2

Jos inspiraatiolukemiston ostoslista unohtuu kotiin, tee kuten ruokakaupassa: osta värejä ja sitä, mitä käsi hamuaa ja intuitiosi sinulle suosittelee. Meidän kirjakauppaostoksemme päätyvät usein myös muoti- ja sisustuslehtiosastolle. Ne ovat täydellistä matalan kynnyksen haaveilulukemista ja -selaamista teepannun kaveriksi, eikä niistäkään väriterapiaa yleensä puutu. Sivuilta saattaa saada inspiraatiota myös oman pukeutumisen väriskaalaan, vaikka Voguen harkituista toteutuksista tuunaisikin oman, pakkaspukeutumiseen sopivan version.

Jolien aurinkoviikon kunniaksi myös ihana raw food -taiturimme Maria Lönnqvist on taikonut meille aurinkoisen reseptin, jota voitte käydä kurkkimassa ravinto-artikkeliemme kategoriasta täältä. (Inkanmarjakakkua valkosuklaakuorrutteella, ah.)

Värikästä kokkauspäivää teille kaikille, kaunottaret, ja onnea arvontaan!

(Postauksen kuvat tarjosi meille Outi Rinne – allekirjoittanut sai luvan käydä lainaamassa haluamansa kuvat hänen Keittiökameleontti-blogistaan. Noudatin intuitiota ja valitsin värejä. Reseptit näihin kaikkiin ihanuuksin löytyvät myös Keittiökameleontin puolelta. Huurteiset lehtikuvat otti Katja Kokko.)

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
37 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
pex
pex
7 years sitten

Kaurapuuroa aamupalaksi ja lounaaksi oli pastaa. Näillä tämä päivä käyntiin.

Sanna
Sanna
7 years sitten

* Kure Bazaarin kirkkaita värejä kynsiin! * hankintalistalla suihkugeeli jossa tuoksuu sitrukselle tai muulle virkistävälle * liikunta (vaikka sitten vesisateessa) * pinkit Hai-saappaat * kahvin kohtuukäyttö (Joka aamu on ihana, kun tietää, että on Africafe-pussi odottamassa!) * D-vitamiini * afrikkalainen musiikki (Täällä kuulokkeista kajahtaa ilimbat ja korat!) * säännöllinen ruokailu … ja jos mikään ei auta, voi sitä nukkuakin, kunhan ei nuku koko päivää!

Anni
Anni
7 years sitten

Paras piristys tähän kaamokseen on hyvä terveellinen ja ravinteikas ruoka sekä energiaa lisäävä liikunta. Hyvä ruoka on myös silmän ruokaa! Aloitin viljattoman ja maidottoman ruokavalion ja Outin kirja tulisi tarpeeseen!

Päivi
Päivi
7 years sitten

Olen yrittänyt panostaa kalan syömiseen. Aiemmin en syönyt kalaa käytännössä lainkaan ja olen edelleen sen suhteen varsin kranttu. Parantaakseni tilannetta olen päättänyt, että jos jossain on tarjolla sellaista kalaa, jota voisin syödä, niin syön. Lisäksi olen syönyt välillä avokadoja ja päivittäin pähkinöitä, joten voisi kai sanoa, että hyvät rasvat ovat noususuhdanteessa täällä päin! Tsemppauskohteina on leivän syönti (rajoittaminen + rukiin vaihtaminen kauraan mietinnässä), sopivan syömisrytmin ja määrien hakeminen ja ruokavalion monipuolistaminen (lue: juusto ei ole kasvis…). Hedelmiä on kyllä sentään välipalana päivittäin!

sari
sari
7 years sitten

Syyssadetta!Tänäänkin on se perusharmaa tihkupäivä ja sitä energiaa ja hehkua täytyy alkaa jo vähän kaivella.Jostain syystä,värikkäiden aamusmoothien lisäksi olen aina suosinut talvella kuivattua nokkosta ja kuivattuja sieniä.En osaa perustella,elimistö vaan tuntuu tahtovan niitä.Nokkoset smoothiin,viiliin,sämpylätaikinaan jne ja sieniä munakkaisiin ja kastikkeena ja kuivattua suppilopölyä myös suolaisiin taikinoihin.Ja karpaloita,puolijäisinä.Tuntuu,että kun maa alkaa jäätyä,niin pitää se metsän,maan ja suon vahvistava juurichakravoima hakea näistä.Niin,se värivoima pitää kyllä hakea muualta kuin edellämainituista…Eikä sitten unohdeta sitä tummaa lohtusuklaata-pari palaa sitä pitää naisen kuin naisen pystyssä syysmyskyissäkin.

Suvi
Suvi
7 years sitten

Marraskuun ehdoton ruoka on banaani. Täyttävä, terveellinen ja mahtavan hyvän makuinen. Tänä syksynä olen löytänyt myös kurpitsat. Niistä saa todella värikkäitä ja hyviä sosekeittoja tms.

marge
marge
7 years sitten

marraskuussa saan nauttia arjesta ja kotona olemisesta peräti kolmen perättäisen viikon verran, joka on ihan luksusta. tsemppauskohteena on säännöllisyyden saaminen ruokailuun ja liikuntaan. so far so good 🙂 mun voimaruokia on ihan perusruuat, iso kasa kasviksia ja lisukkeena lihaa tai kalaa. paljon värikkyyttä, hedelmiä ja kasviksia, niistä on myös ilo silmälle, eli ulkoista voimaa!

Iti
Iti
7 years sitten

Ah Marraskuu…miten tämä pimeä ja sade ja harmaus voikin yllättää joka vuosi…:) tänään jos koska koleassa sateessa bussipysäkillä odotellessa päässä pyöri mitne tämän ankean mielialan saisi kohotettua johonkin aivan toiselle asteelle… Ruoka on ainakin itselle iso osa elämää ja arkeakin ja sillä on jo suuri henkinenkin vaikutus, saati sitten fyysinen…pimeäntaltutus-listalle on täällä otettu ainakin ihanan pehmeät ja makeat khakit/persimonit (ovat kaupassa välillä aika raakoja ja koviakin, mutta kypsyvät kyllä kotona kulhossa, piristävää väriterapiaa siinä odotellessaan juurikin…!), punaisen piristävät ja kirpsakat granaattiomenat (kuorimisessa on oma hommansa, mutta pienen näpertämisen jälkeen odottava kasa kauniita läpikuultavia helmiä palkitsee kyllä…!) sekä talven varalle kesällä… Lue lisää..

SiniS
SiniS
7 years sitten

Vihersmoothie, Marjasmoothie ja kaakaosmoothie <3 pure love! Käytän näistä yleensä 2-3 päivässä, varioiden marjoilla ja esim. onko saatavilla lehtikaalta vai varsiselleriä. Päivässä yksi lämmin kasvisruoka, koska vata-pittani kehotyyppini kaipaa lämpimiä ruokia, myös smoothiehin lurahtaa lämmintä (alle 40 astetta) pakuri-vesiseosta lämmittämään. Nyt kun on vielä se pimein ja ankein aika vuodesta niin nyt on aika lisätä niitä pakastimen tai kuivattujen yrttien helmiä piristämään mieltä sekä kehoa, kuten metsämansikkaa, metsävadelmaa tai nokkosta ja vuohenputkea 🙂

Laura A.
Laura A.
7 years sitten

Aloe Vera -juoma on ollut syksyni pelastus. Perinteisesti synkän syksyn saapuessa tätä kesäneitiä on aina ollut äärimmäisen hankala saada aamuisin ylös vällyjen alta, mutta sen jälkeen kun lisäsin aamurutiineihini hörpyn Aloe Vera -juomaa, on aamuheräämisestä tullut helpompaa ja helpompaa. Lisäksi talvisin vannon kuumana höyryävien keittojen nimeen. Lounaspaikkaa valitessani nenä kääntyy useimmiten sen kahvilan suuntaan mistä saa linssikeittoa ja yhtenä päivänä pysähdyin pohtimaan, että hetkinen – miksen KOSKAAN ole tehnyt tätä kotona? Siitä se sitten lähti, reseptin metsästys, ja kun se osoittautui helppoakin helpommaksi niin ihanan mausteista ja maukasta linssikeittoa on keitelty täällä jo kerran jos toisenkin!

MariaK
MariaK
7 years sitten

Näin syksyllä päiväni alkaa ensimmäisenä isolla lasillisella vettä mihin on puristettu sitruunamehua. Kaurapuuroa on saatava aamulla marjojen kera tai sitten laitan vähän raejuustoa ja voinokareen. Päivällä yksi lämmin kasvisateria sekä hedelmiä ja vihanneksia. Illan päättää iso mukillinen höyryävää teetä. Näistä on minun päiväni tehty =)

Jensku
Jensku
7 years sitten

Aamulla ihania marjoja ja rahkaa smoothieksi. Linssikeitto lämmittää sekä kehoa että mieltä marraskuun räntäsateessa. Ruisleipä avokadolla ja tomaatilla (hieman pippuria ja ruususuolaa) iltapalaksi teen kanssa, nautitaan sovan nurkassa villasukat jalassa, kynttilöitä unohtamatta 🙂

norppa
norppa
7 years sitten

aamupalaks milloin minkäkin näköinen smoothie, tänään testasin myös juotavaa savea ekaa kertaa.. kukka- ja mausteseoksella maustetut lehtikaalisipsit hurisee kuivurissa ja tänään on myös tarkoitus tehdä ekaa kertaa raakasuklaata, outin puolukkasuklaan ohjeen inspiroimana.. lämmittävät keitot ja pataruoat maistuu tähän aikaan vuodesta, paljon juureksia, tofua, sipulia, valkosipulia, inkivääriä, pakuri keittopohjana, itse tehty siemenpähkinäkauraleipä voin ja aurajuuston kera.. paljon currya ja muita mausteita kuluu myös, niilläkin saa ihanasti ruokaan väriä.. 1 banaani ja 2 munaa blenderillä sekaisin, mukaan vähän kanelia ja kookosöljyssä paistaa pannulla pieniä lettuja, päälle vaikka turkkilaista jugurttia ja tuoreita taateleita pilkkoo.siinä myös oiva aamupala tai mikä tahansa pala, kun tekee… Lue lisää..

Mari
Mari
7 years sitten

Aamupalaksi paljon proteiinia esim munakkaiden muodossa. Tai jos aamu käynnistyy kaurapuurolla niin mukaan raejuustoa ja marjoja. Muutenkin pakkasesta paljon marjoja milloin mihinkin ruokaan lisäksi tai mehuksi. Värikkäitä vihanneksi silmien iloksi ja mielen pirstykseksi!

Marjo
Marjo
7 years sitten

Erilaiset värikkäät kasvikset, marjat ja hedelmät kera lämmittävien mausteiden kuten chili, pippurit, kaneli, kaardemumma ja neilikka. Syksyn ja alkutalven suosikkeja ovat porkkana, punajuuri, kurpitsa, puolukka, karpalo, granaattiomena ja lime, jotka tuovat väriä elämään ja piristävät.

Cindy
Cindy
7 years sitten

Syksyyni kuuluu metsän marjat ja sienet sekä muut vastustuskykyä parantavat ruoka-aineet…väriä ja makuja paljon.

Elba
Elba
7 years sitten

Paksu vihersmoothie on ehdoton marraskuun aamun aloittaja! Muutenkin lautasella on paljon värejä, mausteita, intialaista kotiruokaa, lämmittäviä sosekeittoja ja kirpsakoita marjoja. Rakastan siskoni nimittämiä “joulumausteita”, kanelia, neilikkaa, kardemummaa, inkivääriä jne., joita intialaisessa ruoassa käytetään, ja talvella ne maistuvat paremmin kuin kesällä. Oma chaimaustesekoitus tekee pirtelöistä superhyviä! Lisäksi juon päivittäin monta kupillista yrttiteetä ja Yogi-teet on lemppareita mietelauseiden ja makujen vuoksi. Ja laadukasta täyteläistä punaviiniä tottakai, lasillinen kerran pari viikossa iltaisin tekee niiiin hyvää. 🙂

Laura Kristiina
Laura Kristiina
7 years sitten

Mun lasista ja lautaselta löytyy marraskuussa mantelimaitoa, raakakaakaota (rakkauspakkaus!), tuoretta inkivääriä, puolukkaa, kanelia, tattaria, kotimaisia juureksia, macaa, hirveä, granaattiomenoita, talvikurpitsaa, chiliä… Eli kauden ruokia pääasiassa 🙂 Vihreää syön joka päivä jossain muodossa, mutta sitä voisi vielä lisätä vaikka mehun muodossa. Mun on tullut käytettyä maitotuotteita viime aikoina vaikka ne ei mulle sovi, eli niistä on aika luopua. Kauniita kuvia muuten! Sekä Outin että Katjan ottamat 🙂

Mimosa
Mimosa
7 years sitten

Marraskuinen ruokavalioni kaipaisi todella tsemppausta. Kun ennätän työn ja perhe-elämän kiireiltä, tykkään hirveästi tehdä sosekeittoja (bataatti-porkkana kurkuman, fenkolin ja juustokuminan kera on suosikkini) ja uunijuureksia. Kuitenkaan tähän aikaan vuodesta en enää keksi kovin monipuolista ja kasviksilla ja hedelmillä väritettyjä ruokalistoja. Ja näin syön helppoja nopeita hiilareita ja tunnen oloni väsyneeksi ja turvonneeksi. Eikä ihokaan leivän- ja pastan puputtamisesta pidä. Eli skarpata pitäisi.

Jenni
Jenni
7 years sitten

Aamulla ekana 1sitruunan mehu, lusikallinen molkosania, mitta msm-jauhetta, lusikallinen venhänoras-jauhetta ja iiiso tuoppi raikasta vettä! Lähtee kyllä päivä niin hyvin käyntiin. Kylmien ilmojen saapuessa myös kuumat keitot, kotimaisista juureksista tehdyt ihanat uuniruoat ja mausteiset teet kuuluu vakkarivalikoimiin! Syksy…ja vielä alkutalvikin on hyvää aikaa syödä hyvin. Pakaste on täyteen tankattu kesän herkkuja.

Minna
Minna
7 years sitten

Yritän muistuttaa itselleni, että kannattaa syödä niitä tuoreitakin kasviksia, vaikka lämpimät ruoat maistuvatkin näin kylmän tullen. Kasvissosekeitot inspaavat tällä hetkellä, helppoa ja hyvää! Ja useimmiten värikästä, se on kyllä oleellista! Ihania nämä kuvat tässä postauksessa!

Maiju
Maiju
7 years sitten

Tällä hetkellä mieluisinta ruokaa ovat pavuilla tai linsseillä tukevoitetut kasviskeitot ja uunijuurekset. Välipalojen suhteen otan mallia jäniksistä: jostain syystä raaka porkkana maistuu nyt todella hyvältä. Lihattoman lokakuun jälkeen vietän makeuttamatonta marraskuuta.

Irmeli
Irmeli
7 years sitten

Tällä hetkellä voimaruokiani ovat puolukka ja inkivääri, sekä kaikki kalat, joita kehoni jostain syystä huutaa saada. Hauki, silli, ahven, maiva, kaikkia on syöty viimeisen kuukauden sisään, ja lisää vaan tekee mieli.

Jenna
Jenna
7 years sitten

Tämän vuoden ajan herkkuruokaa ovat erilaiset vihermehut ja -smoothiet. Päivä alkaa melkoisen hyvin, kun kulauttaa vihreän juoman kurkusta alas 🙂 Vaikka tällaiset raikkaat smoothiet ja mehut ovat omiaan kesällä, toimii ne näin kaamoksen keskellä – ainakin voi leikkiä kesää!

Jenni
Jenni
7 years sitten

Päivä alkaa isolla lasillisella sitruunavettä. Aamusmoothien pohjana käytän pakuriteetä ja sekaan vähän vihreää sekä reilusti marjoja pakkasesta, etenkin mustaherukoita ja puolukoita. Päivän aikana runsaasti lehtivihreää sisältäviä kasviksia, salaatteja, kalaa tai mausteisia keittoja mielen mukaan. Ruokailu tasasin väliajoin auttaa pitämään energiatasot tarpeeksi korkealla. Näillä koitetaan pärjätä 🙂

Sini
Sini
7 years sitten

Yritän myös syödä mahdollimman värikkäästi ja runsaasti marjoja sekä hedelmiä. Tsemppaan itseäni tässä kuussa kokeilemaan uusia reseptejä ja niitä terveellisiä herkkuja, kuten raakaherkkuja 🙂

Ninne
Ninne
7 years sitten

Minun marraskuiset päiväni on ehdottomasti pelastanut joogaruokaa-kirjasta löytynyt joogapuuron resepti! Sitä tulee syötyä tällä hetkellä lähes joka aamu. Lisukeeksi milloin mitäkin; marjoja, maapähkinävoita ja tämän hetken lempparina kookosöljyä. Puuron lisäksi muutama kananmuna ja nälkä pysyy loitolla todella pitkään. Välipaloina tulee napsittua satsumia, voi kun niitä maukkaita riittäisi vielä jonkin aikaan!

Elsa
Elsa
7 years sitten

Syön mustikoita varmaan joka päivä. Kylminä esim. pellavansiemensmoothieissa ja lämpiminä kaurapuuron päällä. Joskus syön niitä myös pelkältään, kun tekee mieli makeaa. Makeanhimoon syön usein myös luumu-cashew-mössöä (http://aistitasolla.blogspot.fi/2011/09/kun-activia-ei-auta.html) ja kaakaosmoothieita – liotettu tattari on hyvä pohja kardemummalla maustetuille kaakaoille ja oikeastaan kaikille smoothieille. 🙂

Tytti
Tytti
7 years sitten

Marjat ovat marraskuun ilo :). Pakastimen lokeroista nappaan suuhuni niin vadelmia, mustikoita kuin puolukoitakin. Saattaa siellä olla myös mustia viimimarjoja jotka kipristävät viimeisenkin harmaan ajatuksen pois.

Jatta
Jatta
7 years sitten

Kaamosta karkuun värikkäitä salaatteja syömällä sekä lämmittäviä värikylläisiä sosekeittoja. Aamiaisella marjaisat smoothiet. Ihan parasta ja väreissä löytyy 🙂

Sannaliina
Sannaliina
7 years sitten

Tämän syksyn on yllättänyt erikoinen energian puuska. Aloitin juoksuharrastuksen syyskuussa ja samoilla linjoilla mennään edelleen, oli tuulta tai sadetta. Kyse on kuitenkin pitkälti asenteesta ja varustuksesta. Keittiö on varusteltu Josjokinmoisilla hevosvoimilla, nyt vain uusille resepteille olisi tarvetta. Kirja tulisi siis tarpeeseen 🙂

Paula
Paula
7 years sitten

Olen nyt marraskuussa nauttinut kesällä säiilömistäni marjoista smoothieina päivittäin ja torilta hakemistani omenista eri muodoissa “niin kauan kuin niitä vielä saa”… ja keittoja, patoja, juureksia, kaaleja, paljon inkivääriä ja jostain syystä mullekin ovat maistuneet nuo Elban mainitsemat intialaiset mausteet eri ruokien lämmittäjinä. Itselläni isoin skarppauksen paikka olisivat viikonloput – ovat olleet ohjelman ja juhlimisen täytteisiä ja syömisen kanssa on menty joko vähän överiksi tai siitä missä aita on matalin ja se valitettavasti näkyy nyt hieman naamasta, joten vihreiden lisääminen ja pieni puhdistus lienee tässä kohtaa tarpeen…tämä postaus kuvineen ja kommentteineen oli hyvä inspiraation lähde!

Pinja
Pinja
7 years sitten

Aamu lähtee käyntiin siitepölyllä ja viherjauheella, sekä vaihtelevalla aamupalalla. Lähiaikoina se on tuntunut olevan kaurapuuroa raejuustolla ja mustikoilla. Kylmien ilmojen ja sateiden saapuessa sitä alkaa himoitsemaan hieman raskaampia ruokia, erityisesti pataruokia, joissa punajuurta. Väriä tuon kotiin tekstiilien muodossa, jokaisella vuodenajalla on meillä oma värinsä. Sitä odottaa syksyäkin aina innolla. Ikkunalaudalla on kasvamassa aina silmän iloksi jotain vihreää ja sitten, kun valoa ei meinaa enää riittää millään, panostan idättämiseen. Helppo ja nopea tapa saada vihreää herkkua lautaselle. Ja suihkugeelinä jokin raikas sitrus- suihkugeeli, luonnontuoksuilla tietty.

iitu
iitu
7 years sitten

Syksyn voimaruokiin kuuluvat erilaiset lämpimät keitot! Mikään ei ole ihanampaa kuin kääriytyä sohvalle viltin alle keittoa hörppimään. Tomaattipohjainen papukeitto, punajuurinen kaalikeitto ja tuorehernekeitto ovat tämän hetken suosikkejani 🙂

Marilii
Marilii
7 years sitten

Käytän talvella paljon lämmittäviä ruoka-aineita, kuten juureksia ja voimakkaita mausteita. Kesällä taas painottuvat viilentävät ruoka-aineet, kuten kookos ja kurkku. Tämän syksyn ehdoton suosikki on ollut itse tehdyt voimakkaasti maustetut lehtikaalisipsit ja lempijuomana kuuma raakakaakao, johon sekoittelen macaa ja pakuria.

jatta
jatta
7 years sitten

Puhtaat suomalaiset marjat, lähiruokaa parhaimmillaan!

Krissy
Krissy
7 years sitten

Raakaruoasta ei vielä kovin paljoa ole kokemuksia, mutta tuorepuuro on uusi tuttavuuteni! Antaa pitkäkestoista energiaa ja vatsakin tykkää 🙂

Tilaa Jolien uutiskirje

Saat 10 % alennuskoodin heti sähköpostiisi.

Takaisin ylös

Sivustomme käyttää evästeitä tai vastaavaa teknologiaa erilaisten toimintojen toteuttamiseen, asiakkaan tunnistamiseen, personointiin sekä analytiikkaan ja markkinoinnin kohdentamiseen. Voit lukea tarkemmin evästekäytännöstämme tietosuojaselosteestamme. Jatkamalla sivustomme käyttöä, hyväksyt evästeiden käytön.