Toimitus

Jolien aurinkoviikko: “Inspiroiva kalenteri on toimiva talvistrategia” (sisältää lahjakorttiarvonnan Jolie spahan)

04.11.2013, Jutta Ruonansuu

Mukavaa marraskuun ensimmäistä, eli Jolien aurinkoviikon maanantaita, kamut!

Viime viikolla siirrettiin kelloja ja totuttelu pieneen lisäharmauteen on vielä käynnissä, vai kuinka? Koska lupasimme tällä viikolla jakaa teille kaikki parhaaksi kokemamme pimeän kauden selviytymisstrategiat, aloitetaan viikko heti alkuun yhdellä parhaimmista, ellei jopa siitä tehokkaimmasta keinosta. Teoriaosuus on hyvin yksinkertainen ja se on helppo sisäistää heti:

“Tee asioita, jotka tekevät sinut niin onnelliseksi, ettet huomaa ulkona olevan kylmää tai pimeää”.

F-92zhJMPZ-vx8S-pe6QxFi-67wXPovzT0SNXFQsk3E OLYMPUS DIGITAL CAMERA 2cKVnZVdBgm3f39ZfE6pGCKCoYPjK6xlmJEW9hnfk78

Kuten kaikissa hyvissä teorioissa, vaikeinta on toteutus. Aloitetaan siis harjoittelu hyppäämällä suoraan sovellusosaan. Ota kalenterisi esiin. Mieti, mikä tekee sinut onnelliseksi. Vaikka läsnäolo tässä hetkessä onkin aina paras onnellisuuden lähde, on näillä leveysasteilla ihan relevanttia harrastaa pientä etukäteissuunnittelua etenkin silloin, kun pimeä ja kylmä kausi saa jäsenet kohmeeseen ja luovuuden jumiin. Vaikka keskitalvella onkin kaunista, kylmyys ja pimeys tekevät meistä huomaamattamme tavallista enemmän omiin oloihimme vetäytyviä vilukissoja. Emme sovi yhtä paljon spontaaneja treffejä kuin kesällä, tai lähde elokuviin, pyrähdä juoksulenkille pakkaspimeään, saa aikaiseksi.

Jos suunnitelmia ei ole, on kotiin helppo jäädä ja päätyä tekemään sitä, mikä on itsestään selvintä muttei välttämättä kovin inspiroivaa, kuten esimerkiksi television katselu. Jokainen meistä tietää, kuinka helposti illat vierähtelevät myös silloin, jos antautuu tietokoneen äärelle ja jää haahuilemaan päämäärättömästi Facebookiin. Jälkeenpäin harmittaa, kun ei tullut keksineeksi mitään innostavampaa. Itsesyytöksiin ei kuitenkaan kannata jäädä! Joskus työpäivän päätteeksi mielikuvitus ja luovuus ei vain kukoista, eikä henkilökohtaisessa ohjelmatoimistossa lamppu vain yksinkertaisesti ota syttyäkseen. Ja se jos joku on inhimillistä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ajatellaanpa näin: Talvi ei ole vihollisemme, se on vain vähän haastavampi vuodenaika. Asiat vaativat vähän enemmän päättäväisyyttä. Jos asenne on oikea, pakkanen ei ole este edes mielikuvitukselliselle pukeutumiselle. Pitää vain käyttää vähän enemmän kekseliäisyyttä ja loihtia valopilkkuja arjen keskelle, jotka harhauttavat mielemme pois kaikista ilmastollisista haasteista ja siitä, että aurinkoa ei välttämättä hetkeen näy – ainkaan konkreettisesti taivaalla.

Jokainen, joka on kokenut ruokakaupassa työpäivän päätteeksi sen totaalisen mitä-ihmettä-mun-pitikään-ostaa-black-outin, tietää, mikä auttaa. Ostoslista.

kookos qJ3pU4tfjKfGtImhM7O5y_4gqbWnTXKBg_hdAL3PZUs

Samaan tapaan auttaa myös inspiroivan tekemisen lista. Ei muuta kuin kynä käteen ja kirjoittamaan. Kysy itseltäsi, mitä tekisit nyt, jos voisit tehdä ihan mitä vain. Listaa hulluimmatkin ideat paperille äläkä anna kynän pysähtyä ennen kuin mielikuvituksesi on täysin haastettu. Listallesi tulee päätymään monenlaista. Asioita, jotka tulevat vaatimaan paljon aikaa, rahaa ja toteutusta – mutta myös asioita, jotka ovat toteutettavissa heti samalla sekunnilla. Vaikka tietäisit, että et voi tänä talvena käytännön syistä lähteä Balille sukeltamaan kolmeksi kuukaudeksi, kirjaa sekin ylös. Listan kirjoittaminen toimii nimittäin kuin lihaskuntotreeni; kun treenaat haaveilu- ja innostumislihaksiasi tarpeeksi, alat vetää puoleesi hyvää, positiivista energiaa ja hurjimpienkin unelmien tavoittelu voi tulla konkretiassa mahdolliseksi. Vaikka sukelluskurssi, maailmanympärysmatka ja avaruuslento jäisivätkin tänä talvena toteutumatta, ne vievät sinua kohti oikeaa mielentilaa, eli kekseliäisyyttä. Listasi tulee sisältämään kuitenkin aimo annoksen täysin toteutettavissa olevia vaihtoehtoja. Jos matka ei onnistu tänä vuonna, se voi toteutua ensi vuonna – koskaan ei ole liian aikaista aloittaa haaveilua ja suunnittelua.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jotta pääset alkuun, poimi listaltasi välittömästi ne vaihtoehdot, jotka tuntuvat heti hyviltä ja toteuttamiskelpoisilta, eivätkä vaadi kuin korkeintaan meilin tai puhelinsoiton.

Treffit ystävän kanssa siihen uuteen kahvilaan, josta kävelin eilen sattumalta ohi. Näytti kivalta.

Lempikukkia keittiönpöydälle, kukkakauppaan ei ole pitkä matka. (Mitä vain elämäsi tärkeimmälle naiselle, eli itsellesi!)

Illallinen siinä maailman ihanimmassa ravintolassa, jossa kävit viime vuonna mutta johon et jostain syystä ole palannut. Vaikka ensi lauantaiksi, pitkän työviikon vastapainoksi.

Mahtuisiko kalenteriisi kasvo- tai vartalohoito? (Se, että ensi viikolla tapahtuu jotain ihanaa ja odotettavaa, ei ole pois tästä hetkestä vaikka läsnäolo-opukset niin väittäisivätkin.)

Hei, miten olisi kokkausilta? Vielä ehtii kauppaan! 

tropiikki3 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kun matalan kynnyksen inspiraatiot on toteutettu, siirry haastavampiin.

Entä se räntäsade? Marraskuu on suorastaan täydellinen aika aloittaa harrastus, opiskeluprojekti tai vaikka pöytälaatikkotaiteilijan ura. Kun aurinko ei paista eikä ulkona ole lämmintä, ei tule mieleen lähteä jäätelölle ja rantaan istuskelemaan tai muuten vain hengailemaan. Matalan kotiprofiilin pitäminen on täysin kannatettava ajatus, jos listalla on inspiroivaa tekemistä. Aloittaminen ei ole aina yksinkertaista mutta kun saa aikaiseksi ryhtyä, vähän ajan päästä ei enää muista, missä se vaikeus oikein olikaan. Tämä lienee asia, johon me kaikki tarvitsemme vuorotellen muistutuksen.

Meillä on muun muassa aloitettu tänä syksynä toiselta puolelta maapalloa lähetettäviä online-kursseja, ensimmäisiä vesiväritöitä ja takeltelevia ranskantunteja. On lähdetty vuosikausien tauon jälkeen taas ratsastustunneille opetettelemaan asioita alusta, kohdattu murskatappioita kuntotestissä sekä skarpattu urheilusektorilla antautumalla lopulta ammattitaitoisen personal trainerin ohjaukseen.

tropiikki10 tropiikki20

Mutta nyt – se meistä, entäs sinä?

Kerro meille, mitä sinun kalenterissasi lukee talven varalle ja laita hyvät vinkit jakoon. Onko sinulla joku vanha rakas harrastus, jonka haluaisit aloittaa uudelleen? Tai oletko löytänyt jonkun uuden innostuksen, jota et ole vielä uskaltanut kokeilla? Mitä keinoja kaamoksen kukistamiseen sinulla on hihassa tälle talvelle? Vinkit ja ajatukset voivat olla pienäkin: onko sinulla tiedossa joku vähän syrjässä sijaitseva kahvilahelmi, jota muut eivät ehkä ole vielä löytäneet? Tai olitko viime talvena jossain ihanassa paikassa lomalla, josta ehkä me muutkin voisimme innostua? Kun kommenttiboksi alkaa täyttyä, se toimii meille kaikille inspiraattorina, laitetaan siis positiiviset energiat jakoon!

Kommentointi- ja osallistumisaikaa on tämän viikon lauantaihin, eli 13.11. saakka kello 00.00 saakka.

Kaikkien vastanneiden kesken arvomme kolme lahjakorttia vapaavalintaisiin vartalohoitoihin tammikuussa toimintansa aloittavaan Jolie spahan! Onnetar arpoo voittajat heti, kun palaamme takaisin työn äärelle. Eikä hätää, lupaamme laittaa lahjakortteihin pitkän voimassaoloajan, jos sattuu että onnetar suosii jotakuta teistä hieman kauempana asuvista lukijoista. Onnea matkaan ja mukavaa viikkoa, palataan huomenna taas asiaan!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA M_bovx2zdlPue81fLhI2sZRT_0Niqe7YcJUWXN_fEzM

Jos joku vielä ihmettelee, mistä tässä Jolien aurinkoviikossa on oikein kyse, niin konsepti selviää täältä. Matkakuviamme voi seurata reaaliajassa sekä Instagramissa että Jolien Facebookissa!

(Kuvat Katja Kokko & Cindy Riera)

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
108 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Päivi
Päivi
7 years sitten

Oi, ihana kilpailu! Olisipa niiiin helmeä päästä vartalohoitoon Jolielle! 🙂 Olen harkinnut aloittavani espanjan kielen opiskelun uudelleen tammikuussa. Mietinnässä on vielä, olisinko valmis panostamaan siihen tehokurssiin vaatimusten ja suurehkon hinnan mukaisesti. Toiseksi olen harkinnut hakevani erääseen museeon liittyvää luottamustehtävää, joka kestää kevääseen. Olen ajatellut vierailla Ateneumissa ja uuden lempiurheiluvaatemerkkini Lorna Janen järjestämissä iltamissa, jos jokin kerta sattuu sopiva ajankohta. Olen myös ajatellut käydä silloin tällöin Joliessa 🙂

Sini
Sini
7 years sitten

Kyllä paras keino talvimasennuksen kukistamiseksi on varata lomamatka jonnekin lämpimään! Tänä talvena lomamatkaa ei ole suunnitteilla, joten on pitänyt keksiä muuta: kynttilänvalo, lämpimät viltit, ravintolaillallinen tai kotona kokattu illallinen kavereille, kampaajalla käynti, konsertti, hyvän kirjan lukeminen, neulominen… Sisällä voi myös tehdä monia juttuja! Tänä talvena aion myös yrittää juosta mahdollisimman pitkään ulkona – raikas ilma antaa ihan uudenlaisen energiabuustin lenkin jälkeen! Eipä pieni hemmotteluhoitokaan pahaa tekisi 😉

Titti
Titti
7 years sitten

Vajaa kymmenen vuotta sitten kyllästyin voivottelemaan talvea ja kuinka sitä inhoan. Näillä leveysasteilla asuessa se on yksinkertaisesti ajanhukkaa. Niinpä päätin alkaa pitää talvesta. Hankin sukset ja kunnolliset ulkoiluvaatteet, joilla tarkenee olla ulkona lähes kelissä kuin kelissä. Näin ulos lähteminen ei olisi niin kauheaa, ja mikä onkaan ihanampaa, kuin nauttia kauniista talvipäivästä ulkoilemalla ja sen jälkeen palata mieli virkistyneenä lämpimiin sisätiloihin nauttimaan vaikkapa kupponen kaakaota. Okei, tämän sateen ja harmauden keskellä tuo neuvo ei ihan toimi, mutta joskus on myös ihanaa antaa itselleen luvan olla vain sisällä ja kuunnella sateen ropinaa vaikkapa villasukkia kutomalla. Lisäksi kunnon talvikenkiin satsaaminen on kannattanut. Tosin… Lue lisää..

Suski
Suski
7 years sitten

Ha, aloittaessani lukemaan tätä juttua, olin lähinnä huvittunut: jos edes saisi nukuttua yöt kunnolla, näytettyä vähemmän harmaalta haamulta päivisin ja liikuttua vapaammin olisi helpompi suunnitella inspiroivaa kalenteria. Pienen vauvan äitinä tällaiseen ei ole mahdollisuutta. Mutta, hitsi vie, pienistä asioistahan sitä iloa ja inspiraatiota pitää löytää! Vauva rattaisiin ja kahvilaan, ulos kävelylle, vauvajumppaan! Heti alkoi mieli piristymään, kun vaan alkoi ajattelemaankin muuta kuin pimeyttä ja ulkona rummuttavaa sadetta. Hankalimpiin ja väsyneimpiin hetkiin inspiraation lähteenä toimikoon lapsen tyytyväinen ilme kylvyssä, syliin nukahtavan pikkukäärön tyytyväinen tuhina ja hetken oman ajan vietto käsityön tai lempisarjan parissa. Näistä asioista on tämän talven inspiraatiot löydettävä, ja… Lue lisää..

Neitolintu
Neitolintu
7 years sitten

Päätin viime talvella elää talven ehdoilla ja hankkia sukset. Ja simsalabim, talvi ei tuntunutkaan enää häiritsevältä vaan mahdollisuudelta! Edes pitkään jatkunut kevättalvi ei harmittanut vaan maltoin rauhassa odottaa lumien sulamista. Tänä syksynä olen jatkanut sitä teemaa, että eletään vuodenajan ehdoilla. Olen aloittanut jäätanssitunnit ja täytyy sanoa, että kun mieli askartelee uusissa opeteltavissa askeleissa ja kuvioissa, pimeyttä ja vesisadetta ei edes huomaa:) Lisäksi uuden oppimisesta saa aivan valtavasti iloa ja uutta itseluottamusta.

anna
anna
7 years sitten

Vähennän liikkumista ja vietän sen sijaan kutsuja kavereiden kanssa. Toiset ihmiset on paras lääke!

Riitta
Riitta
7 years sitten

Paras keino kaamoksen kukistamiseen on varata lomamatka jonnekin aurinkoon ja lämpöön, sillä jaksaa kauan eteenpäin…Jos ei siihen ole mahdollisuutta, niin voi hemmotella itseään ihan pienilläkin jutuilla, kuten käydä kahvilla jossain lempikahvilassa, konsertissa, elokuvissa…Yrittää olla paljon raikkaassa ulkoilmassa, ihan pienikin lenkki piristää. Sytyttämällä kynttilöitä ja suomalla itselleen jotain pientä luksusta, ei se aina niin suurista jutuista ole kiinni. <3<3<3

Ulpu
Ulpu
7 years sitten

Hyvä ja ajatuksia herättävä postaus. Mulle ei talvi ole huono juttu, mutta kyllähän nämä tällaiset harmaan ankeat, sateiset päivät masentaa mieltä. Kun muutenkin on ollut raskasta läheisten kanssa niin niitä itselleni tärkeitä asioita on oppinut arvostamaan enemmän. Aina on ollut tapana unohtaa itsensä, nyt yritän petrata siinä, että huolehtisin omasta hyvinvoinnista paremmin. Ratsastuksen aloittaminen tauon jälkeen on yksi niistä keinoista ja se on kyllä todellinen henkireikä, viikko menee kuin hujauksessa, kun odotan perjantain ratsastusta. Ja kyllä se lomamatka siintelee mielessä myös ja nyt, kun siihen on varmaan mahdollisuuskin niin tulee mukava tunne, että voin oikeasti päästä sinne palmun alle. 🙂… Lue lisää..

Augusti
Augusti
7 years sitten

Minä pidän talvesta, jos on pakkasta ja lunta! Synkkä marraskuu on kyllä minullekin hieman hankala. Koitan tehdä monia pieniä kivoja juttuja: opiskella uusia asiota, tehdä käsitöitä (saapuisivatpa tilaamani langat jo pian kauppaan!) ja leipoa kaikenlaista hyvää läheisten ja toki myös itseni iloksi. Riittävä uni on minulle myös ehdoton lähtökohta edes jollain tavalla virkeään arkeen. Kevättalvesta nautin erityisen paljon, jos on mahdollisuus hiihtää; mikään ei voita hiihtolenkkiä aurinkoisessa pakkassäässä! Jos olisi enemmän rahaa käytettävissä, hemmottelisin itseäni varmasti erilaisilla hoidoilla. En ole esimerkiksi koskaan ollut hieronnassa, joten saa nähdä, pääsisinkö sellaista kokeilemaan vaikka tänä syksynä!

Maria
Maria
7 years sitten

Kaamoksen kukistus tapahtuu minulla(kin) matkaamalla lämpöön ja aurinkoon -hyväksi koettu jo useampana talvena! Toisena suunnitelmana minulla on aktivoitua kirpputorien kiertelyssä, joka oli joskus minulle mielihyvää tuottava harrastus, mutta jäänyt pois vuosien saatossa. Aion aloittaa sen elvyttämisen jo tänään 🙂

Linda
Linda
7 years sitten

Syksyn ja talven ilona minulla on aika uusi ompeluharrastus, johon voi hyvällä omallatunnolla panostaa nyt kun ei ulos viitsi niin usein mennä. On myös kiva nauttia rauhallisuudesta kynttilöiden ja raakakaakaon äärellä lukemalla vaikka hyvää avartavaa kirjaa tai katsomalla kivaa dokkaria, sekä kokkailla jotain erityistä ja kokeilla uusia smoothie tms reseptejä, olen innostunut esim raakakakuista. Olen hankkinut hyvät lämpimät ulkovaatteet, jotta joka päivä päästään ulkoilemaankin, ainakin hetkeksi! Tärkeintä ettei palele, niin ulkonakin on kiva tehdä kävelylenkkejä. Paras juttu on käydä joogatunnilla kynttilöiden ja suolalamppujen valossa, se piristää mieltä jos mikä:) Lisäksi on kiva lähteä kaupungille vain kävelemään tai kotoiseen kahvilaan ja… Lue lisää..

sari
sari
7 years sitten

Marrasmaanantaita!Ihan oikeasti,hain just sukset huollosta ja käyn niitä joka päivä silittämässä(ne on nyt vaatehuoneessa)ja kas,lumihiutaleet ja hanget tuntuvat olevan hitusen lähempänä.Ja maaliskuun Lapin reissu!Sytytin kynttilät,keitän kohta puuron ja lähden muutaman tunnin päästä hathajoogaan.Vettä tulee liki kaatamalla,eikä ole parempaa paikkaa sen kuunteluun kuin rakas joogasali.Sieltä menen suihkun kautta suoraan yövuoroon,joka tuntuu heti paljon helpommalta seesteisellä mielellä.Kun kaipuu etelään iskee,pitelen käsissä simpukoita ja sileitä kiviä ja kuuntelen musiikkina merenkohinaa ja viidakon ääniä.Syksy on parasta aikaa lukea rästikirjat,käydä syömässä ystävien kanssa,mennä elokuviin ja neuloa kerätolkulla lämpimiä lahjoja-kaikkea sitä,mikä kesällä saa odottaa vuoroaan.Ja tämä pimeä,märkä ja kylmä vuodenaika on ihan hyvä syy sille,että aina… Lue lisää..

Shanti
Shanti
7 years sitten

Talvi ei ole minulle erityisen vaikeaa aikaa, vaan enemmänkin ihana mahdollisuus kääntyä katselemaan itseään ja maailmaa sisältä käsin. On ihanaa aloittaa aamut herättelevällä joogaharjoituksella kynttilämeren keskellä ja edetä tästä aamupalan nautiskelun kautta rauhassa uuteen päivään. Talven uinuvuus ja siihen liittyvä hidastaminen; siinä on mielestäni mahdollisuus kuulostella omia tarpeita ja tunteita, ruokkia ja ravita itseämme täydesti. Se itsessään kantaa talven yli ja valaisee pimeimmätkin vuorokauden tunnit:)

Maria
Maria
7 years sitten

Ajankohtainen postaus monella tapaa. Aina tähän aikaan vuodesta ilmenee tarve pienille piristäville asioille. Asun nyt myös poikkeuksellisesti pikkupaikkakunnalla kaukana läheisistä, joten arjen ilopilkut ovat tärkeitä juttuja. Minulla on viime aikoina ollut kova käsillätekemisen ja luomisen tarve. Rohkaistuin ja menin tilkkutyökurssille. Ompelukonekammo on nyt selätetty ja nautin suunnattomasti söpöjen, ehkä hullujenkin tilkkutyöideoiden toteuttamisesta. Mitä värikkäämmät kankaat sen parempi! Käsillätekemisen onnea ja värihoitoa samassa paketissa! Toisenlaista vaihtelua arkeen tuovat reissut naapuripaikkakunnalle. Jos haluamme mieheni kanssa herkutella esim. sushilla, pitää ajaa 100 kilometriä. Joskus tuo ajomatka on sen väärti, leikitään, että päästään oikein kaupunkilomalle. Ei se sen kummempaa vaadi. En aio alkaa surkutella… Lue lisää..

marge
marge
7 years sitten

mulle syksy ja alkava talvi on ominta aikaa, mutta aina kannattaa olla kivoja suunnitelmia. mie nautin marraskuusta perinteisesti villasukat jalassa, teetä mukissa, sohvalla viltin alla hyvää kirjaa lukien. jos vaikka tänä talvena saisi kaikki rästikirjat luettua? (mahdoton missio, kun uusia mielenkiintoisia opuksia ilmestyy lukulistalle koko ajan..) kevättalvella lähestyvän seikkailun suunnittelu kuuluu myös ohjelmaan sekä aarrekartan teko. seikkailua varten pitää muistutella mieliin venäjän alkeita ja tehdä monenmoisia valmisteluja. jos kunnon talvi tulee ennen kuin lähden matkaan, olen luvannut itselleni kokeilla hiihtoa parinkymmenen vuoden tauon jälkeen. josko siitä nyt oppisi tykkäämään? mikään ei ole niin voimaannuttavaa, kuin kunnon syysmyrkyssä merenrannalla seisominen. tukeva… Lue lisää..

pauliina
pauliina
7 years sitten

Tähän aikaan on ehdottomasti luettava Woolfin Orlando, ostettava pieniä kynttilöitä ja lämmitettävä sakea.

M
M
7 years sitten

Kaivoin muutama viikko sitten kirkasvalolampun keittiön pöydälle, sen valossa on mukava herätä samalla kun keittää kahvia. Sauna kerran viikossa lämmittää – minulla ei ole omaa saunaa, mutta retki uimahalliin liikuttaa myös kehoa. Koitan ylläpitää myös arkiliikuntaa, kävelen portaat ja joskus koulumatkan, vaikka se viekin tunnin. Merkitsen joka viikko kalenteriin aikaa kavereille. Ruokaan lämmittäviä mausteita ja iltaisin rooibos-teetä hunajalla, tarpeeksi yöunta ja ulkona on mukava hengittää kirpeää ilmaa.

yonna
yonna
7 years sitten

Pakkohan tähän on osallistua kun on niin ihana kilpailu! Mun selviytymisstrategia talveen on juurikin tuo mainostamanne, eli kiinnostavien harrastusten kirjo! Oon aloittanut piirustustunnit työväenopistossa (halpaa ja kehittävää) ja yin joogan (niiiiin rentouttavaa ja ihanaa!). Näiden lisäksi ohjelmaan mahtuu iso määrä liikuntaa (tanssia, pilatesta, kuntosalia, pyöräilyä), joka on masennuksen ja väsymyksen torjunta-ase nro 1! Uutena ilahduttavana lisänä tähän megapottiin on se, että oon löytänyt pianonsoiton vuosien jälkeen. Tähän harrasteeseen tuli sinetti kun löysin ilmaisen musisointihuoneen pianoineen kotikaupunkini kirjastosta 🙂 Toivoisinpa todella voittavani tässä arvonnassa, ihanuushoito tulisi kyllä tarpeeseen! 🙂

iduska
iduska
7 years sitten

Minusta talvi on ihan hyvä sellaisenaan, ei sitä tarvitse karkuun lähteä. Pitää vaan ottaa lunkimmin. Hyväksyä, että pitää käyttää muutama minuutti enemmän ja pukea kunnolla päälle. Iltaisin juon kupin teetä siitä kauneimmasta kupista, sytyttelen kynttilöitä ja neulon niin muhkeaa villahuivia että sinne mahtuu vaikka ystäväkin alle viimaa pakoon. Sitten kun neulos on valmis siis, arviolta noin kahdenkymmenenvuoden päästä.

MariaK
MariaK
7 years sitten

Kaivoin monen vuoden jälkeen neulepuikot esiin ja tein rakkaalle ystävälleni villasukat. Seuraavana vuorossa on lämmin neuletakki. Niin paljon kaikkea ihanaa tehtävää ettei tiedä mistä aloittaisi. Haaveissani on aloittaa jooga ja muutenkin päivittää elämäntapani parempaan ja terveellisempään suuntaan 🙂

yiayia
yiayia
7 years sitten

Ihanaa – kohta tulee lunta ja sen mukana valoa 🙂 tähän sateiseen mustaan ilmaan. Keväällä valkoisten häikäisevien hankien seasta vielä pyrähdys jonnekin etelän aurinkoon oikein valohoitoon. Kevät on ihaninta aikaa. Kaikki herää. Kohtahan on jo senkin aika. Syksyn mustuuteen auttaa myös ruokavalion tarkastaminen. Turhat hiilarit veks – niin jopas on energisempi olo 😉

Venla
Venla
7 years sitten

Tänä syksynä sain vihdoin aloitettua pitkään haaveilemani joogaharrastuksen! Olen kolunnut läpi jo kaikki kirjaston joogaopukset, mutta on ihan mahtavaa päästä joka viikko (aikaisin aamulla!) kunnon ryhmätunnille. Joogan jälkeen päivä myös starttaa ihanasti käyntiin 🙂 Ikisuosikkina jatkaa intohimoinen lauluharrastukseni. Aion pistää taitoni koetukselle ja osallistua talvella ammattipuolen pääsykokeisiin – se jos mikä motivoi treenaamaan 😉 Lisäksi tavoitteena on päästä jouluksi lämpöön. Tarkoituksena olisi varata matka jo tänään!

Stella
Stella
7 years sitten

Kyläily muualla Suomessa asuvien ystävien luona. Matkahuollolta halvat bussiliput, ilmainen majoitus kaverin sohvalla, kotibrunssi ja laatuseura ei edes verota kukkaroa! 🙂 Mulla on marras-joulukuuksi ainakin Turkuun ja Tampereelle miniulkomaanmatkat edessä, jihuu! Ihanaa Thaimaan matkaa teille Joliet!

Fanni
Fanni
7 years sitten

Sain lahjaksi vähän aikaa sitten sekä puolentoista tunnin kuumakivihieronnan että kokonaisvaltaisen kasvohoidon. Vaikka nautin itseni hemmottelusta, niin jotenkin noihin edellämainittuihin en ole roposiani laittanut. Se muuttuu nyt. Kuumakivihieronta oli taivaallinen ja aivan uskomattoman rentouttava. Samoin kasvohoito. Molempien jälkeen parahdin “Mistä olenkaan jäänyt paitsi!” Varsinkin kuumakivihieronta talvella on käsittämättömän ihana. Tästä lähtien aion hemmotella itseäni näillä kahdella tavalla ainakin epäsäännöllisen säännöllisesti. Aion myös ostaa itselleni Hortensian.

Susanna
Susanna
7 years sitten

Keskittymistä vaativat urheilulajit vievät hetkeksi kauas pois arjesta, ja uusien taitojen oppiminen aikuisena on huiman palkitsevaa. Itse olen aloittanut joogan vaikka olen superjäykkä, mutta kun unohtaa vertailun muihin niin saa kokea huimia edistysaskeleita 🙂 Joogatunti lämpölamppujen alla vie hetkeksi pois pakkasesta tai sateesta.

heheb
heheb
7 years sitten

Jos et voi voittaa sitä, liittoudu sen kanssa. Kun on kuitenkin pimeää, sytytetään kynttilät, soitetaan joululauluja ja keitetään glögiä. Nautitaan pimeydestä sen sijaan että harmiteltaisiin sitä.

Pipari68
Pipari68
7 years sitten

Hotjooga sekä hotvenyttely. Aivan mahtavaa terapiaa sateen ja pimeyden keskellä. Ja keho tykkää lempeästä lämmöstä. Lisäksi kynttilät, punaviini, suklaa, pataruoat. Ei aina niin terveellistä, mutta välillä NIIN tarpeellista. Lomamatkan suunnittelua. Aina ei voi lähteä, mutta SUUNNITELLA voi. Jokunen viikonloppu on myös hyvä pyhittää pelkästään sohvalla makoiluun ja rentoutumiseen niin, että kalenteri on ihan tyhjä.

Untuvaa
Untuvaa
7 years sitten

Liikunta auttaa jaksamaan ja antaa hyvää oloa. Pyrin liikkumaan 3 kertaa viikossa.Käyn syömässä itselle uusissa ravintoloissa. Kokkaan kotona uutta. Kynttiläillallinen ainakin vähintään kerran viikossa antaa positiivista energiaa. Ystävien tapaaminen antaa voimaa talven keskellä. Voimaannuttavaa tulevaa talvea kaikille Jolien ystäville!

Jutta Ruonansuu
Jutta Ruonansuu
7 years sitten

Ihanaa! Siemailemme täällä jääkahvia ja luemme tippa linssissä näitä ihanan positiviisia kommenttejanne! Melkoinen voima ja valo teissä meidän lukijoissa ja ystävissä loistaakin – olette suurenmoisia! Jatketaan keskustelua, lisää aiheita tulossa koko viikon ajan. Stay tuned.

SiniS
SiniS
7 years sitten

Minun kalenterini on tälle talvelle aika täyteen tupattu, opinnäytetyön kirjoitus sekä harjoittelun tekeminen ottavat aikaa. Koska elämäntilanteeni ei ole kovin inspiroiva, yritän pitää kiinni siitä, että käyn säännöllisesti joogassa ja nauramme poikaystäväni kanssa hupsuillekin jutuille <3 Unelmoin valmistumisen jälkeisestä ajasta, jolloin voin vihdoinkin aloittaa hyvinvointivalmenjaksi tähtäävät opinnot! Ja unelmoin siitä, että pääsisin vaikka vuoden päästä matkustamaan johonkin lämpöiseen 🙂 Myös ajatus siitä, että kohta on kunnolla lunta (toivottavasti ei kuitenkaan liian kauan tänä vuonna :P) auttaa, koska sitten ei ole niin pimeää enää! Myös itsensä hemmottelu homespa:ssa on ihan parasta 🙂

Laura A.
Laura A.
7 years sitten

Olen oikea vilukissa, joten joka talvi askeleet vievät entistäkin päättäväisemmin takaisin hotjoogatunneille. Hotjoogan lisäksi yksi parhaimpia piristysruiskeita on aamiaistreffit hyvän ystävän kanssa. Niin juuri – ennen töihin menoa rentouttava hetki mukavassa seurassa saa hyvälle tuulelle ja töihinkin jaksaa mennä paljon iloisempana! Yksi suosikeistani on Helsingistä Kalevankadulta löytyvän viihtyisän Cafe Kuppi&Muffinin puuroaamiainen. Viime talvena piristin itseäni myös salsatunneilla ja vaikka sulavuus on allekirjoittaneen enemmänkin robottitanssia muistuttavasta liikehdinnästä aika kaukana niin hauskaa oli – väkisinkin nauratti!

Sannie
Sannie
7 years sitten

Jooga, jumpat ja salilla käyminen pienessä kotoisassa vain naisille tarkoitetussa jumppakeskuksessa, sekä esim. juoksulenkit tuulen tuiverruksesta ja sateesta huolimatta ovat ykkösjuttu. Liikunnan merkityksen olen oivaltanut vastaikää viimeisen vuoden aikana. Hyvä olo mikä siitä tulee on sanoin kuvaamaton ja liikunnan jälkeen on rauhaisaa asettua sohvalle luomuteekupposen ja muotilehden kera relaksoitumaan. Ystävien, kavereiden ja tuttavien tapaaminen auttaa myös jaksamaan pimeän yli enemmän kuin aina jaksaa muistaa. Höpöttely ja uusien näkökulmien saaminen toisilta on ihan parasta. Harmi vain, että itse gradua loppusuoralla vääntävänä en ole jaksanut, enkä voinutkaan olla niin sosiaalinen kuin oikeasti haluaisin. Toisaalta ilo gradun valmistumisesta tänä vuonna, sekä erityisesti siitä,… Lue lisää..

Jensku
Jensku
7 years sitten

Olen päättänyt ostaa sukset ja aloittaa hiihdon 20 vuoden tauon jälkeen. Haaveilen jo nyt hiihtolenkeistä sekä yksin että lasten kanssa. Rautatientorille pitää mennä luistelemaan ja kaakaota juomaan. Joogasta saan voimaa talveen ja kiireiseen arkeen.Värikkäät kaulaliinat ja pipot tuovat piristystä muuten tummaan talvivaatetukseen. Ystävät, lapset, kynttilät, suklaa, käsityöt, kynttilät ja hyvä ruoka tekevät kaamoksesta nautinnollisen. Ihanaa talvea meille kaikille!

Tiina
Tiina
7 years sitten

Kirkasvalolamppu aamulla pöydällä, kannullinen hyvää vihreää teetä, joogaa, kahvakuulaa, matka Forssan Vesihelmeen aaltoaltaan keinutettavaksi (hetken voi kuvitella olevansa meren rannalla), Raw Cocoa Smoothie mantelimaitoon tehtynä, pirteän ilmeen loihtiminen kasvoille luonnonkosmetiikan meikillä, lasten riemu lumen ja joulun odotuksesta, mielenkiintoinen työ ja luottamustehtävät joihin uppoutua, leivinuunin lämmittäminen ja jonkin padan hauduttelu siellä.. -näitä on niin paljon ihania juttuja, ihan kuten keväällä omansa, kesällä ja syksyllä…

Mimmi
Mimmi
7 years sitten

Ajoissa nukkumaan, vähintään happihyppelyjä päivittäin ja teehetkiä! Sitten jaksaa ehkä liikkuakin ja mieli vain paranee! Ai niin ja laadukas, riittävästi ravintoaineita lisältävä ravinto.

Sanna
Sanna
7 years sitten

Sanoin tänään äidilleni: “Kun mulla on Africafe-pussi odottamassa kaapissa aamulla, jokainen päivä alkaa hyvin.” Africafe-hetkien lisäksi talveen kuuluvat kohtuu määrä mielekästä tekemistä, liikkumista (sopivan kylmässä liikkuminen piristää!) ja iloisten ihmisten seura.

Jo
Jo
7 years sitten

Valoisaan aikaan ulkona oleskelu, kynttilät ja teekuppi illalla, värikkäät kynsilakat ja muutenkin esteettinen elo piristävät oloa talvella.

Laura
Laura
7 years sitten

Pian päättyy ensimmäinen 3kk ihka aidon personal trainerin valmennuksessa loistavin tuloksin. Tällä tiellä haluan ja aion pysyä koko talven ja loppuelämäni. Haluaisin muös neuloa keskeneräisen pitsineulehuivin loppuun. Se jäi suuren surun vuoksi kesken vuosi sitten. Vuosi tulee täyteen ensi viikolla ja suru on nyt muuttanut muotoaan ja voisin tehdä keskeneräisen valmiiksi näyttääksesi, että tästäkin selvittiin.

Minna
Minna
7 years sitten

Talven tullessa kaivan aina puikot ja langat kaapista. Kuppi teetä tai viikonloppuisin lasiviiniä, pala tummaa suklaata ja puikkojen kilinä, mikään ei ole sen rentouttavampaa. Kynttilät unohtui vielä mainita eli niitä tuomaan valoa pimeyteen,

niinukka
niinukka
7 years sitten

Marraskuussa pako tropiikkiin(parhaillaan koh lantalla). Merta tuijottaen aivot tyhjäksi ja energiaa pimeyteen. kotona suomessa, kynttilät, takkatuli ja rentouttava meditaatio pitää ajatukset positiivisina ja virkeinä.

T
T
7 years sitten

Kalenterissani lukee aikaa itselleni ja läheiselleni.:)

Milky
Milky
7 years sitten

Minun tuleva talveni tuo mukanaan uutta, joka päivä. Kesällä syntynyt vauva on varmasti tulevan talven piristys pimeimpäänkin hetkeen. Tätä piristettä ei kaikilta tietenkään kotoa löydy, ja tuottaahan tuo pikkuinen välillä paljonkin fyysistä väsymystä. Sitä väsymystä voikin Suomen luonnossa lenkkeillen nitistää. Ja lenkin päätteeksi saunaan kauneushoitoja puuhaamaan. Aurinkoinen mieli on taattu!

Johkis
Johkis
7 years sitten

Tein eilen päätöksen matkaoppaan kirjoittamisesta. Jee!

Kaisa
Kaisa
7 years sitten

Pimeyden lisääntyessä huomaan itsessäni heti muutoksen. Väsyttää, tekee mieli olla koko ajan kotona. Päätin ottaa hyödyn irti sohvalla istuskelusta ja opettelin neulomaan. Olenkin saanut aikaiseksi jo vaikka mitä! Ihanaa! Uuden asian opettelu ja pienet onnistumisentunteet todella piristävät. Tänä talvena ajattelin myös opetella valokuvaamaan paremmin talvisia maisemia. Kamerassa on uusi objektiivi, joka odottaa pääsyään tositoimiin. 🙂

Heidi
Heidi
7 years sitten

Kaamoksessa auttaa: ulkoilu joka päivä vähintään tunti. Lapsen kanssa tulee oltua päivittäin ja siihen vielä koiran lenkitykset päälle. Tuntuu ihanalta tulla sisälle ja keittää vaikka kuppi teetä/glögiä kun on reippaillut ulkona. Marjojen syönti auttaa, luomu appelsiinit, runsas määrä d-vitamiinia, illanistujaiset kavereiden/naapureiden kanssa kerran kuussa (on jotain mitä odottaa), kuntosali, joulun odotus näin jotain mainitakseni!

Johanna
Johanna
7 years sitten

Kodin pönttöuunin tuli, kynttilät, ystävät, keikat, leffat, kirjat, uusi huulipuna ja tanssi. Ja silloin kun elämä ja sää ulkona tuntuu pelkältä selviytymiseltä – tuplasuklaamuffinssit ja punaviini!

Krissy
Krissy
7 years sitten

Tapaaminen ravintoneuvojan kanssa antoi uutta ajateltavaa ruokavalion muokkaamiseen ja etenkin inspiraatiota keittiössä hääräilyyn 🙂 Kirkasvalohoitoa olen testannut ensimmäisen kerran tänä syksynä ja hyväksi myös todennut. Viikon aurinkoloma joulukuussa antaa toivon mukaan kaivattua lisäenergiaa ja lämpöä valon lisäksi 😎

E l i n a 1 2 3
E l i n a 1 2 3
7 years sitten

Talvikalenteriini laitetaan ehdottomasti ulkoilua puoli tuntia tai enemmän päivässä valoisan aikaan. Joka päivä, auttaa kummasti! Lisäksi ystävien ilahduttaminen esimerkiksi pienillä kutsuilla, brunsseilla tai iltateellä on ihanaa. Lisään myös unta ja liikuntaa, lämpimiä hemmottelusuihkuja ja lukemista. Mutta tuo ulkoilu, uni ja ystävien ilahduttaminen on tärkeintä, niiden avulla jaksaa!

Yuki
Yuki
7 years sitten

Muutettuani ikuisen kesän maasta takaisin Suomeen päätin, että enää ei Suomen talvi ja synkkyys masenna mieltäni. Sain kaikilta paluumuuton tehneiltä ystäviltäni saman yksinkertaisen neuvon, jonka nyt jaan teidänkin kanssanne: Uudet harrastukset. Uuden harrastuksen aloittaminen inspiroi ja tuo jotain uutta ja jännää arkeen. Töiden jälkeen illat ei mene kotona mököttäessä, vaan uuden harrastuksen parissa. Lisäksi harrastukset ovat mahtava keino tutustua uusiin ihmisiin. Oma lisäykseni tuohon neuvoon on: haasta itsesi. Aloita harrastus, joka vie sinut pois mukavuusalueeltasi. Olet hyvä maalaamaan, mutta huono laulamaan? Perusta bändi tai mene laulutunneille. Itse olen aina ollut kömpelö ja kuntokin on päässyt pahasti rapistumaan (työkiireisiin on aina… Lue lisää..

Pinja
Pinja
7 years sitten

Talvi on ihanaa, jos vain on lunta! Syksy ja ainainen pimeys, sekä vesisade sen sijaan ahdistavat. Aloitin muutama viikko sitten pilateksen ja se saa jaksamaan. Syksyn tullen kaivan myös virkkuukoukun esille. Jos en mitään muuta saa aikaiseksi, niin ainakin pirteän värisiä tiskirättejä! 🙂 Kynttilät, ja lämmin juoma, esim. glögi tekevät pimeydestä siedettävämmän On mukavaa käpertyä viltin alle oman murun kainaloon ja nautiskella joutenolosta. Aion myös opetella piirtämään! 🙂

Tilaa Jolien uutiskirje

Saat 10 % alennuskoodin heti sähköpostiisi.

Takaisin ylös

Sivustomme käyttää evästeitä tai vastaavaa teknologiaa erilaisten toimintojen toteuttamiseen, asiakkaan tunnistamiseen, personointiin sekä analytiikkaan ja markkinoinnin kohdentamiseen. Voit lukea tarkemmin evästekäytännöstämme tietosuojaselosteestamme. Jatkamalla sivustomme käyttöä, hyväksyt evästeiden käytön.