Toimitus

Ihon keväinen kauneussiivous

31.03.2013, Jutta Ruonansuu


Ensimmäisten auringonsäteiden mukana ilmestyy kevätsiivouksen tarve.
 Tekee mieli pestä mustat villakangastakit ja jemmata ne vaatekaapin taka-alalle. Takavasemmalta yllättää myös pakottava tarve heittää (vähintäänkin) tehopesuun ne kulahtaneet tummasävyiset neuleet, joiden nuhjuisuuden aurinko on yhtäkkiä säälimättömästi paljastanut. Yhtä paljon kuin sydän halajaa päästä eroon paksusta kerrospukeutumisesta, tekee mieli antaa kyytiä myös talvi-ihon kulahtaneimmalle pintakerrokselle…

Kyllä, nyt se on. Kevät.

Päätimme pääsiäisloman iloksi koota teille inspiraatiolistan omista tämän hetken suosikeistamme. Kuinka yllättävää: tuoksumaailmassa viehättävät juuri nyt kellertävät, sitruksiset ja pirskahtelevat sävyt. Ei ole ihme, että ne vetävät puoleensa, sillä sitruksilla on puhdistava vaikutus niin kehoon kuin mieleenkin. Aloitetaanko kehon kevätsiivouksesta?

p7

Jos jokin kauneusrituaali ilmentää kevätenergiaa enemmän kuin mikään muu, se on kuorinta. Kuorinta kannattaa aina, sillä ihon pintaan kerääntyy sarveistumisprosessin aikana kuolleita soluja, jotka saavat ihon näyttämään elottomalta, samealta ja himmeältä (kyllä, juuri siltä talvi-iholta). Kuolleet ihosolut ansaitsevat saada samanlaista kyytiä kuin ne nuhjuiset mustat villaneuleetkin. On hyvä aika paljastaa esiin se pehmeä ja elinvoimaisempi, nuori iho. Ja kyllä – ei tarvitse epäillä – se on siellä alla, kunhan vain kuorii kuivan, elähtäneen kerroksen päältä ja kosteuttaa lopputuloksen heleäksi. Tällä rutiinilla ihon saa heti kirkkaammaksi, napakammaksi ja eloisammaksi.

Yksi valikoimamme herkullisimmista vartalokuorinnoista löytyy Melvitan Apicosma-linjasta. Pitkään mietimme yhdessä teidän asiakkaiden kanssa, että mikä ihme sen tuoksusta tuleekaan mieleen. Sitten joku teistä keksi: lapsuudesta tuttu persikkajugurtti. Tässä jugurtissa piilee vielä sellainen bonustaika, että se vie kuolleen solukon mennessään ja silottaa vartalon ihon tehokkaasti.

p11

Maailman herkullisin jugurttikuorinta on terästetty jauhetulla arganiankuorella. Pienirakeinen rouhe sopii hyvin herkälle ja kuivallekin vartalon iholle eikä raavi liikaa, mutta persikkaisen ja viattoman ulkonäön ei kannata antaa hämätä. Pienet rakeet kuorivat ihon tehokkaaksi ja hunajaiset raaka-aineet palauttavat ihon kimmoisuuden. Koostumus on unelmanhelposti levittyvä, tuoksu tekee kylppäristä makeasti höyryävän, puhtaan tropiikin.

Tuotteen pohja sisältää kolmea erilaista hunajaa, joiden yhdistelmä on Melvitan patentoima. Niille, joille Melvita on vielä uusi tuttavuus, kerrottakoon, että tämä ranskassa arvostettu brändi on saanut alkunsa intohimoisesta hunajafarmaamisesta ja mehiläisten hoidosta. Melvitan isän, Bernardin, asenne mehiläistenhoitoon on tinkimättömän rakkaudellinen. Melvitan oma, Etelä-Ranskasta tuleva hunaja on luonnollisesti luomusertifioitua ja eettistä.

p8

Takkien, neuleiden, sukkahousujen ynnä muiden kerrosten alla piileskellyt eloton talvi-iho napakoituu ja elävöityy jo parista kerrasta tehokasta ja laadukasta kuorintaa, joten rutiini antaa jo lyhyessä ajassa uudistuneen olon. Vartalon kuorintaa voi suorittaa toki muillakin herkuilla, kuten esimerkiksi toffeella. L’Atélier des Délicesin kermainen toffeekuorinta on valmistettu aprikoosinkiviöljypohjaan, ja kuorivina ainesosana toimii tässäkin tuotteessa arganiapähkinän kuoresta jauhettu rouhe. Tuoksua on hankala kuvailla enempää. Riittää, kun sanoo kermatoffee. Kun on kerran kokeillut, tietää miksi.

toffee

Kuorinnan jälkeen tärkeää on kosteutus. Kun iho on pitkän talven jäljiltä kuiva ja harmaa, ei heleytys välttämättä onnistu tuhdisti rasvaamalla ja öljyämällä. Jos olet kokeillut kaiken mahdollisen karitevoista skin foodiin ja vartaloöljyihin, etkä ole ollut lopputulokseen tyytyväinen, voi olla että ihosi janoaa nimen omaan kosteutta. Sama pätee kasvojen ihoon. Kuvittelepa vaikka kukkapurkkia, joka on ollut kuukauden kastelematta. Kun siihen kaataa yhtäkkiä ison määrän vettä, kestää aikansa, ennen kuin vesi alkaa todella imeytyä rutikuivaan multaan kuivalta pinnalta. Iho käyttäytyy samoin. Mitä kuivempaan kuntoon ihosi on päässyt, sitä enemmän kannattaa panostaa ensin iholle helposti imeytettävään kosteuteen, sitten vasta tarvittaessa sen jälkeen rasvaisuuteen.

p1

Kosteampaa kosteutusta iholle tarjoavat muun muassa Weledan vartalovoiteet, joiden koostumus on todella helposti imeytyvä ja ohut. Kiireiselle aamuihmiselle erityisen hyvä valinta, sillä vaatteet voi pukea voiteen levittämisen jälkeen jo samalla minuutilla. Tuoksuista pirskahtelevimmat näin kevään korvalla ovat tyrni ja sitrus. Molemmille löytyy myös samantuoksuinen suihkugeeli, jonka koostumus on hellän voidemainen ja kosteuttava.

Myös edellämainitusta Melvitan Apicosma-linjasta löytyy maitomainen ja samettinen vartalovoide. Ohut koostumus imeytyy hetkessä ja jättää ihon hunajaisen pehmeäksi. Voide sisältää macadamia- ja kastanjaöljyä sekä Melvitan patentoimaa hunajakombinaatiota, joka koostuu timjami-, akaasia- ja appelsiininkukkahunajan yhdistelmästä. Apicosma-tuotteista kehkeytyy hetkessä kesäinen, linnunlaulun säestämä retki Etelä-ranskan tunnelmiin ja tuoksuihin.

p4

Kasvoille suosittelemme tietysti lämmöllä samaa kevätsiivousrutiinia. Kasvojen ihon kuorinta vie mennessään kuolleet ihosolut, joista jo aiemmin oli puhetta, mutta lisäksi kuorinta kirkastaa kasvojen ihon väriä ja häivyttää niitä tiukassakin asustavia mustapäitä. Ja lisäksi on vielä mainittava se pointti, mikä usein unohtuu: Säännöllisellä kuorintarutiinilla hoidetulla iholla meikkikin pysyy kasvoilla kauniimpana pidempään. Jos siis meikkipohjasi tuntuu kulahtavan jo puoleenpäivään mennessä, voi kuorinnasta lintsaamisella olla tekemistä asian kanssa.

Kaikki hoitavat tuotteet (seerumi ja sen jälkeen levitettävä päivä/yövoide) pääsevät helpommin ravitsemaan ihoa, kun kuollut solukko ei ole enää tiellä tukkimassa. Herkkä- ja kuivaihoisten kannattaa valita hellärakeinen kuorinta, kun taas normaalille tai hieman rasvoittuvammalle ja paksummalle iholle sopii hyvin hieman rouhearakenteisempikin tuote.

p10

Herkkiksille (tai muuten vain herkkutuotteiden ystäville) suosittelemme Terre d’Ocin pehmeää Bali-linjan kookoskuorintaa sekä Atélier des Délicesin Sensi-kuorintaa, jonka papaijasta saatava papaiini-entsyymi  toimii entsymaattisena efektinä hienovaraisen rakeen lisäksi. Sensi-kuorinta tuoksuu madeleine-keksille, Terren kookoskuorinta puhtoiselle kookokselle olematta kuitenkaan turhan makea. Edellämainitut sopivat myös niille, joiden iho on hyvin couperoottinen ja ohut, mutta ihan joka viikko ei siinä tapauksessa kuorintaa kannata tehdä – kerran parissa viikossa riittää.

Normaalille, seka- ja rasvoittuvammallekin iholle toimii puolestaan mainiosti tehoheleyttäjän maineen saanut Melvitan Bio-Excellence-kuorinta, joka sisältää kaiken muun hyvän lisäksi vielä anti-age-vaikutteita. Bio-Excellencessä tehokkuus perustuu punaisten marjojen ja kukkasten antioksidantteihin.

p2 p12

Koska sitrukset vetävät puoleensa, on kevään kaunistavista kirkastuskonsteista mainittava myös L’Atélier des Delicesin sitruunapiiras-puhdistusgeeli, joka pesee meikin ja syväpuhdistaa tehokkaasti meikin. Vaikka kyseessä on geelipuhdistus, ei pesunjälkeistä kiristyksen tunnetta tarvitse pelätä. Tuoksu on kerrassaan ilahduttava, emmekä yhtään ihmettele, miksi kyseinen geeli pitää valikoimassamme suosituimman geeliputsarin paikkaa. Tällä pesisivät taatusti kasvonsa sekä Marie Antoinette että Peppi Pitkätossu.

p5

Viipyilevät spa-rituaalit ovat ehkä ennemminkin valostuvien ja pitenevien iltojen puuhaa, kun taas aamuisin harvalla on mahdollisuutta jäädä haaveksimaan ja tuoksuttelemaan. Aamusuihkujen piristykseksi suosittelemme keltaista energiaa Patykalta. Mandariini-suihkugeeli antaa päivälle dynaamisen startin ja toimii myös loistavana kumppanina, mikäli haluat napakoittaa ja kiinteyttää ihoa. Appelsiininkukka-suihkugeeli puolestaan kirkastaa ihoa ja mieltä, antaa päivälle seesteisen alun. Appelsiininkukan (eli Nerolin) tuoksu on hienostunut ja sopii myös niille, jotka ovat herkkänenäisiä vahvoille tuoksuille. (Mainittakoon kuitenkin muistutuksen vuoksi, että sertifioidussa luonnonkosmetiikassahan synteettiset tuoksut ovat kiellettyjä eikä niiden läsnäoloa tarvitse pelätä.)

p6

Lopuksi vielä takuuvarma vinkki, joka viimeistelee kaunistavan kevätsiivouksen ja jättää kasvoille kestävän keväthymyn. Suihkaise kuorinnan ja kosteutuksen jälkeen ympärillesi runsas pilvi Honoré des Présin sitruksista Trip-tuoksua, johon on kerätty sitrushedelmien puhdistavaa ja virkistävää voimaa. Tuoksu on puhdas sitrustuoksu, mutta HdP:n tuntien ei kuitenkaan mikään yksitotinen hedelmäpommi. Lime, sitruuna, mandariini ja Välimeren appelsiini saavat tuntuvan tujauksen potkua chilistä. Tulinen lisämauste syventää uniikkia kokonaisuutta, jossa vaikuttavat vahvat tangeriiniuutteet. Trip on kuin matkalippu mandariinimaahan, lasillinen juotavassa muodossa olevaa aurinkoa. (Lukaisepa myös Hannamarin kirjoittama fiilistelyteksti.)

Ja koskapa sitä aurinkoa olisikaan liikaa? Tiimimme siirtyy nyt ulkoilusektorille ja sen jälkeen kuorivaan kotispahan, palataan pian taas asiaan!

p3

(Kuvat Jutta, ainoastaan ylin kuva Pinterestistä, täältä.)

avatar
4 Kommentteja
0 Vastauksia kommentteihin
0 Seuraajia
 
Reagoiduin kommentti
Kuumin kommentti
3 Comment authors
nooraKatja Kokkobadis Recent comment authors
  Ilmoitukset kommenteista  
uusimmat vanhimmat eniten ääniä
Ilmoita
badis
Vieras
badis

Aivan ihana teksti, täynnä vinkkejä, kiitos! <3

noora
Vieras
noora

Heippa! Tämä kommentti ei liity yllä olevaan postaukseen, mutta ajattelin toimituksen blogin olevan oikea osoite. Klikkailin äsken itseni Jolien verkkokaupan käsivoide osastolle ja kauhukseni huomasin että suosikkini ei komistanut voideriviä. Luottokäsivoiteeni on ollut ensi tapaamisesta lähtien terre d’ocin karité sarjan käsivoide. Onko minulta mennyt kokonaan ohi jokin uutinen liittyen Terre d’Ocin karité tuotteisiin, onko niiden valmistus lopetettu? 🙁 Mikäli lemppariani ei enää ole saatavissa, niin onko jokin kaupassa olevista käsivoiteista yhtä täydellinen kuin karité? Olen käsivoide addikti, siitä tämä pieni paniikki 😉 Ihanaa alkanutta viikkoa! <3

Katja Kokko
Vieras
Katja Kokko

Moikka Noora! Kyllä Terren ihanaa karite-käsivoidetta saa edelleen ja vielä kahdessa koossakin! Pakkaus on uudistunut, kuten koko Terre d’Ocin karite-linjassa 🙂 Olemme kyllä pariinkiin otteeseen kirjoitelleet uudistuneesta ulkoasusta, mutta ehkä se on hukkunut tekstin joukkoon. Tuoteuudistuksista voisi ehkäpä uutisoida vaikkapa selkeillä otsikoilla. Joka tapauksessa voide löytyy tästä linkistä ja uutta tuotteessa on pakkauksen lisäksi myös hienoinen mantelin tuoksu, mutta tuttua täyteläistä voidetta se on edelleen! http://kauppa.jolie.fi/product/1010/terre-doc-karite-ravitseva-kasivoide

noora
Vieras
noora

Heippa Katja! Ilmankos en lempivoidettani tunnistanut,pakkaus kun on kokenut melkoisen muutoksen 🙂 Paniikki sumensi muistin,sillä muistan nyt lukeneeni kirjoituksia uudistuksesta,en vain osannut yhdistää asioita toisiinsa. Jatkossa kiinnitän näihin asioihin enemmän huomiota ja lueskelen vanhempia kirjoituksia ennen hätääntymistä 🙂 Kiitos nopeasta vastauksesta ja ihanaa että täydellistä käsivoidetta on edelleen saatavana 🙂

Tilaa Jolien uutiskirje

Saat 10 % alennuskoodin heti sähköpostiisi.

Takaisin ylös

Sivustomme käyttää evästeitä tai vastaavaa teknologiaa erilaisten toimintojen toteuttamiseen, asiakkaan tunnistamiseen, personointiin sekä analytiikkaan ja markkinoinnin kohdentamiseen. Voit lukea tarkemmin evästekäytännöstämme Tietosuojaselosteestamme. Jatkamalla sivustomme käyttöä, hyväksyt evästeiden käytön.

Olet poistamassa lahjatuotetta ostoskoristasi. Jos jatkat, se poistetaan pysyvästi.