Toimitus

Hyaluronihappo ihonhoidossa – mitä ja kenelle?

18.05.2018, Jolie

Täsmäraaka-aine ihon ikääntymiseen

Kosmetiikan trendikkäimpiä tehoaineita on paljon puhuttu hyaluronihappo. Hyaluronihappo on siksi uskottava raaka-aine, että sen vaikutusta ihon ikääntymiseen on kliinisesti paljonkin tutkittu. Hyaluronihapolla on monia positiivisia vaikutuksia: se sitoo kosteutta ihoon sekä silottaa juonteita. Hyaluronihapon vaikutuksesta iho alkaa näyttää nuorekkaalta sekä tuntumaan kimmoisalta ja pehmeältä. Termi ”plumping” kuvaa erinomaisesti hyaluronihapon vaikutusta. Hyaluronihapon teho perustuu sen kykyyn sitoa itseensä suuria määriä kosteutta, mikä tuntuu iholla välittömästi. Hyaluronihappoa on ihossa luonnostaan, mutta sen määrä vähenee vuosi vuodelta aiheuttaen ihon kuivumista ja veltostumista.

Pieni vai suuri molekyylikoko?

Ajankohtaisissa hyaluronihappotuotteissa saatetaan käyttää hyaluronihapon eri molekyylikokoja tai niiden yhdistelmiä. Suurimolekyylinen hyaluronihappo auttaa tehokkaasti lisäämään kosteutta ihon pintakerroksissa. Ihoa kiinteyttävissä ja ihon rakennetta korjaavissa tuotteissa käytetään toisinaan arvokkaampaa pienemmän molekyylikoon hyaluronihappoa, joka pääsee syvemmälle ihoon, ja jolla on vielä tehokkaampi ryppyihin ja juonteisiin pureva vaikutus. Laadukkaissa erityisesti ikääntyvän ihon tuotteissa on useimmiten käytetty yhdistelmää useammasta molekyylikoosta monipuolisten hoitovaikutusten takaamiseksi.

Mistä ja miten hyaluronihappoa valmistetaan?

Hyaluronihappoa valmistetaan luonnonkosmetiikassa fermentoimalla yleisimmin juureksista ja vehnästä. Jolien valikoiman hyaluronihappotuotteiden raaka-aine on peräisin sokerijuurikas + vehnä sekä punajuuri + vehnä -komboista. Synteettisen kosmetiikan puolella on aiemmin käytetty kukonheltoista eristettyä hyaluronihappoa, nykyään käytetään enimmäkseen synteettisesti valmistettua happoa. Ekosertifoidun luonnonkosmetiikan hyaluronihapot eivät koskaan ole eläinperäisiä tai synteettisesti valmistettuja.

Hyaluronihapon lyhyt käyttöohje

Jos hyaluronihapoista haluaa parhaan tehon irti, kannattaa valita laadukas tuote, jossa hyaluronihappoa on riittävästi, ja oman ihon tarpeisiin sopivassa molekyylikoossa. Seerumeissa pitoisuudet ovat yleensä suurimmillaan. On hyvä muistaa, että suurimolekyylinen sitoo ihoon kosteutta, mutta pienemmät molekyylikoot korjaavat ja silottavat lisätehoja kaipaavaa ihoa. Hyaluronihapon käyttö kosmetiikassa on turvallista.

Suosikkihyaluronihappotuotteemme TOP 3:

1. Patyka Plumping Serum on kaikkien hyaluronihapposeerumeiden kuningatar. Ikääntyvälle iholle suunniteltu laadukas geelimäinen seerumi sisältää hyaluronihappoa kolmessa eri molekyylikoossa. Pienemmät kiinteyttävät tehokkaasti ihoa. Seerumi jättää iholle napakan pinnan, joka vaatii jälkeensä vielä voiteen. Suosittelemme ”tykkiseerumin” pariksi myöskin hyaluronihappoa sisältävän Patyka Youth Remodeling Creamin.

2. Pai Skincare Back To Life -seerumi on valmistettu herkän ja reagoivan ihon hyaluronihapposeerumiksi. Helposti reagoiva iho ei välttämättä kestä seerumia lainkaan, mutta Pain kostettava seerumi on erittäin hyvin siedetty myös herkällä iholla. Pai on onnistunut tuotekehitystyössään täydellisesti. Lopputulos on superkosteuttava ja ihon takaisin henkiin herättävä, kaikille ihotyypeille sopiva ohut tehotuote.

3. Evolve Hyaluronic Serum 200 -seerumi on edullinen, hinta-laatusuhteeltaan erittäin hyvä kosteuttava seerumi, joka nauttii supersuosiota. Seerumi pelastaa janoisen ihon, ja sisältää myös luomulaatuista antioksidanttipitoista granaattiomenaa.

Kuvat: Eeva Takkunen

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ansku
Ansku
2 years sitten

Minkälainen hyaloronihappo sopii herkälle ruusufinnistä kärsivälle iholle? Olen kokeillut Patykaa näytteenä mutten vielä ostanut koko pulloa, koska en ole varma onko se napakka tunne omalla iholla hyvä…

Jolie
Jolie
2 years sitten

Hei Ansku! Tuotteen sopivuuteen vaikuttaa se kuinka paljon hyaluronihappoa se sisältää. Herkälle iholle parempi vaihtoehto on seerumi, jossa hyaluronihappoa on vähemmän ja tässä tapauksessa esimerkiksi Pain Back To Life-seerumi on loistava vaihtoehto, sillä tuote on erityisesti kehitelty herkän ihon tarpeisiin. 😊

Tilaa Jolien uutiskirje

Saat 10 % alennuskoodin heti sähköpostiisi.