Toimitus

Herkän ja rutikuivan ihon ystävä

30.10.2012, Katja Kokko

Atooppinen, rutikuiva talvi-iho? Punoittavat ja kuivuudesta käpristyvät silmänaluset? Kutiavaa ja kuivaa ihottumaa siellä täällä? Koukussa apteekin perusvoiteeseen tai kortisoniin?

Perusvoide tai kortisoni saattaa ehkä pitää oireet poissa, mutta kumpikaan näistä ei ravitse ihoa.

Sveitsiläinen Alpaderm on korkealaatuinen erityisesti atooppisen ja herkän ihon hoitoon tarkoitettu sarja, joka sopii sekä lapsille että aikuisille. Sarja sai alkunsa, kun France Bourély-Jaczynskin muutaman kuukauden ikäinen tytär alkoi kärsimään vaikeasta atooppisesta ihottumasta. Biologian maisterin ja farmakologian tohtorin ammattitaidolla hän tarttui toimeen ja kehitti lapselleen ihoa kosteuttavan ja rauhoittavan hoitovoiteen, jonka raaka-aineet tulivat yksinomaan luonnosta.

Tyttären ihottuma parani täysin Francen kehittelemän, sittemmin Alpaderm Cold Creamiksi nimetyn voiteen ansiosta.

Cold creamin voidepohja noudattelee jo antiikin ajoilta peräisin olevaa, Galenoksen vahaksi nimitettyä voidepohjaa. Voidepohjaa käytetään vielä nykypäivänäkin vaativissa dermatologisissa hoidoissa kuten ekseeman, kuivan ihon sekä rupien ja raskausarpien hoidossa. Cold creamin voidepohja vastaa Galenoksen voiteen suhdelukuja, mutta koostuu alkuperäistäkin reseptiä aktiivisemmista raaka-aineista.

France korvasi booraksin (Borax) perinteisellä valmistusmenetelmällä valmistetulla viinietikan johdannaisella ja ruusuveden Sveitsin Alppien sydämestä, 1870 metrin korkeudesta saatavalla lähdevellä. Manteliöljyn hän vaihtoi enemmän arvokkaita välttämättömiä ja tärkeitä rasvahappoja sisältäviin kylmäpuristettuihin luomuöljyihin, jojobaan, iltahelokkiin sekä rohtopurasruohoon.

Useat apteekeissa myytävät merkit käyttävät tuotteissaan yleisnimitystä “cold cream” samankaltaiseen voidepohjaan viitatessaan.

Cold Cream on vesi öljyssä -emulsio ja koostumukseltaan siis erittäin kosteuttava ja rasvainen. Se sopii hyvin kuivalle iholle aamuin ja illoin, mutta normaalille iholle  vain yökäyttöön. Sarjan ravitseva hoitovoide on puolestaan koostumukseltaan kevyempi ja sopii myös päiväkäyttöön. Valikoimasta löytyy lisäksi shampoo lapsille ja aikuisille, hellävarainen suihkushampoo hiuksille ja vartalolle, kaksi erilaista saippuaa (rauhoittava ja kosteuttava), aurinkovoide sekä vartalo- ja hierontaöljy, jota ammattihierojat ja fysioterapeutit käyttävät Sveitsissä.

Allekirjoittanut vannoo aurinkovoiteen olevan maailman paras ja valikoimasta uutukaisena löytyvän suihkushampoon pesevän hiukset superpuhtaaksi kuivattamatta päänahkaa. Cold Cream puolestaan saa jatkuvasti hyvää palautetta ja kiitosta atooppisesta ihottumasta kärsiviltä asiakkailtamme. Täten nimeämme Cold Creamin luonnonkosmetiikan kortisoniksi.

Ilmat kylmenevät ja syksyviimat puhaltavat ihoon yhä vaativammin – niinpä kahden Alpadermin tuotteen ostajalle annamme hellyyslahjaksi rauhoittavan tai kosteuttavan saippuan. Kampanja on voimassa niin kauan kuin tuotelahjoja riittää.

avatar
11 Kommentteja
0 Vastauksia kommentteihin
0 Seuraajia
 
Reagoiduin kommentti
Kuumin kommentti
6 Comment authors
TanjaLilliiKatja KokkoJehAnnika Recent comment authors
  Ilmoitukset kommenteista  
uusimmat vanhimmat eniten ääniä
Ilmoita
Elina
Vieras
Elina

Onkohan näin, että tätä voidetta käytettäessä voisi selvitä vain lyhyinä kuureina? Meillä perheessä lievä(?) atoopikko, mutta apteekin perusvoidetta täytyy käyttää etenkin nyt kylmemmillä ilmoilla (lähes) päivittäin, ettei iho mene pahemmaksi, mutta tila ei juuri kohenekaan ilman kortisonia. Vai täytyykö tätä(kin) voidetta käyttää ikään kuin pitämään iho hyvänä, ettei kuivat kohdat palaa ihoon? Sivujanne tutkiessa ja lukiessani yhä enemmän ja enemmän ihmettelen, miksei luonnonkosmetiikkaa käytetä enemmän kun tuntuu niin paljon paremmilta ja LUONNOLLISEMMILTA vaihtoehdoilta iholle. Olemmeko tosiaan vieraantunut luonnosta niin paljon, että on normaalimpaa rasvata ihoa silikoniyhdisteillä kuin luonnosta saatavilla tuotteilla? Esimerkiksi apteekin voiteet (joita olen joskus pitänyt kaupan tuotteita parempina,… Lue lisää..

Katja Kokko
Vieras
Katja Kokko

Tämä on kyllä yksilöllistä ja riippuu ihon kunnosta. Jos kärsii atooppisesta ihottumasta, kannattaa varmasti käyttää tuotetta jatkuvasti, mutta toisaalta jos oireet katoavat, ainahan voi testata tuotteen vaihtamista. Mutta kun kyseessä ei ole mikään lääke, ei tuotteen jatkuvalla käytöllä ole mitään sivuvaikutuksia, ainakaan haitallisia sellaisia! Jos kärsii vain ajoittaisesta ja paikallisesta pintakuivuudesta, tällöin kuuriluontoinen käyttäminen voi riittää ihan hyvin 🙂 Olen ihan samaa mieltä, että miksi laittaa iholle mitään synteettistä, jos voi valita paremmin toimivan ja terveellisemmän luonnollisen vaihtoehdon. Mutta toisaalta on mielestäni ok olla myös sekakäyttäjä – parempi sekin että ainakin osa tuotteista on luonnollista. Hienoa kuulla, että oma tietoisuutesi… Lue lisää..

Annika
Vieras
Annika

Oioioioi.. kuulostaa mahtavalta, tätä aijon niiiin testata! en nimittäin ole päässyt ihottumastani (joka siis on pahimmillaan ollut melkein koko kropassa..) vieläkään täysin vaikka ravitsemus pitäisi olla aika kunnossa ja elämäntavat muutenkin. Kortisonia joudun laittamaan kaulaan ja käsivarsiin, vaikka se pahalta tuntuuu mutta en vain jaksa sitä ihon röyhähtelyä ja kutinaa ja punoitusta enään näiden kaikkien vuosien jälkeen! tätä todellakin tilaan ja kerron sitten, oliko apua 🙂 uskon kyllä että varmasti on! kiitos tästä tuotteesta jo etukäteen 🙂

Katja Kokko
Vieras
Katja Kokko

Olemme tosiaan saaneet uskomattoman hyvää palautetta Cold Creamista, toivottavasti se toimii sinullakin! Ja raportoi ehdottomasti tuloksista, aina on kivaa ja mielenkiintoista kuulla miten tuotteet toimivat eri ihmisillä 🙂

Jeh
Vieras
Jeh

Itellä ollu vuosia atooppinen iho ja talvella hirveän kuivat läikät poskissa, joihin ei mikään voide auttanu mittään. Voide jäi vaan siihen pinnalle eikä imeytyny yhtään. Ihotautilääkäriki sano, että pitäis käyttää mahollisimman rasvasia voiteita. Monta vuotta rasvannu naamaa ku hullu ja kokkeillu varmaan kaikkia apteekin voiteita ja tuntu vaan, että iho ärtyy niistä. Minä oon ainaki itelle löytäny ratkaisun tähän Meine Base- mineraalisuolasta. En tiiä mikä järki siinä on ku se on emäksistä, vaikka eikö se iho tykkää happamasta. No vain kuitenki, en oo vuosiin käyttäny kortisonia. Rasvaan öljyillä ja kevyillä rasvoilla sillon tällöin. Voin ihan hyvin olla rasvaamattaki ihoa.

Annika
Vieras
Annika

Kuinka käytät tuota suolaa? teetkö sitä jonkun suolavesiliuoksen mitä sitten sivelet iholle? 🙂

Katja Kokko
Vieras
Katja Kokko

Suola on huippua iholle ja sitähän on käytetty ties kuinka pitkään erilaisten iho-ongelmien hoidossa. Kalaharin suola ja puhdistamaton merisuola sopivat myös ihon suolakäsittelyyn. En tiedä onko teholla niinkään tekemistä emäksisyyden kanssa kun ihon pH-arvohan on hapan, ainakin Meine Base väittää näin, mutta uskon, että teho perustuu nimenomaan mineraaleihin. Suolaa voi hyvin ottaa ruokalusikallisen kämmenkuppehin ja pienen vesilorauksen kanssa painella iholle ikäänkuin suolanaamioksi ja antaa vaikuttaa noin 10 min. Mutta varoitus: suola kirvelee ihoa varsinkin jos se on rikki! Tämä ei ole vaarallista, mutta epämiellyttävää kylläkin. Itse en suosittelisi ihon rasvaamisen lopettamista, mutta toki kannattaa kuunnella ihoaan ja itseään. Alpadermin tuotteiden… Lue lisää..

Jeh
Vieras
Jeh

Itse olen kokenut oman ihoni kohdalla, että parempi antaa ihon olla rauhassa ainakin öisin ihan ilman mitään voiteita. Oman ihoni kohdalla myös sopii mainiosti, että en laita voidetta säännöllisesti. Itselläni tuntuu, että iho tottuu siihen, että sitä rasvaa koko ajan ja kohta ei mikään riitä! Lääkärit ovat koko elämäni toitottaneet, että perusrasvaus kaksi kertaa päivässä säännöllisesti! Silti ollut iho hirveässä kunnossa. Tuosta suolasta:otan sitä hieman kämmenelle ja sitten hieron märkien käsien välissä niin, että se liukenee ja taputtelen kasvoille ja kaulalle ja joskus muuallekkin vartaloon. Sitten annan sen vain olla enkä pese pois. Ja todellakin kirvelee, jos on iho rikki!… Lue lisää..

Katja Kokko
Vieras
Katja Kokko

Näillä näkymin ei ole muuta kuin Weledan Suolahammastahna, mutta katsotaan joskus myöhemmin 🙂 Ei siis todellakaan hullumpi idea!

Lillii
Vieras
Lillii

Heippa! Minulla on atooppinen iho ja viimeisten neljän vuoden ajan syyssäiden viiletessä, minulle on täysin terveeseen ihoon ilmestynyt kuin tyhjästä, todella hankala ja erittäin pahannäköinen ihottuma kämmenselkiin ja sormien väleihin. Ihottuma on parantunut täysin vasta keväällä ulkoilman lämmetessä. Olen kokeillut lähes kaikkea, tuloksetta. Kovan kutinan takia olen joutunut käyttämään kortisonivoidetta, mutta ne eivät ole auttaneet kuin väliaikaisesti ja luultavasti niiden käytöstä on ollut enemmän haittaa kuin hyötyä pidemmällä aikavälillä. Tänä vuonna iho pysyi, minulle uuden tuttavuuden Madaran käsivoiteen avulla, marraskuun alkuun asti terveenä, mutta sitten ihottuma tuli taas. Olo oli epätoivoinen, koska toivoin niin, ettei ihottumaa tulisi ollenkaan tänä vuonna,… Lue lisää..

Tanja
Vieras
Tanja

Cold cream on todellista ihmeainetta! Sain eräästä luonnonkosmetiikan deodorantista kainaloni todella ärtyneiksi. Ne olivat pahimmillaan kirkkaan punaiset ja kosketusarat eikä dödöä voinut kuvitellakaan käyttävän. Ihan kaikki rasvat (jopa pelkkä sheavoi) tuntui olevan liikaa iholleni. Olin jo menossa lääkärille ja valmis mihin tahansa, kunnes päätin vielä kokeilla tätä Alpadermin voidetta. Nyt muutaman viikon käytön jälkeen iho on terve! Pari kertaa on tullut tuuletettua, kun tuo kiusallinen vaiva on historiaa. 🙂

Tilaa Jolien uutiskirje

Saat 10 % alennuskoodin heti sähköpostiisi.

Takaisin ylös

Sivustomme käyttää evästeitä tai vastaavaa teknologiaa erilaisten toimintojen toteuttamiseen, asiakkaan tunnistamiseen, personointiin sekä analytiikkaan ja markkinoinnin kohdentamiseen. Voit lukea tarkemmin evästekäytännöstämme Tietosuojaselosteestamme. Jatkamalla sivustomme käyttöä, hyväksyt evästeiden käytön.

Olet poistamassa lahjatuotetta ostoskoristasi. Jos jatkat, se poistetaan pysyvästi.