Toimitus

Alkusyksyn ihanimmat luonnonkosmetiikkatuotteet

16.08.2013, Jutta Ruonansuu

Valon väri on muuttunut,  koulut alkaneet, ilmassa leijailee aamuisin uusi tuoksu. Aurinko paistaa vähän eri tavalla. Vaatekauppojen ikkunat alkavat pukeutua hiljalleen tummempiin ja murretumpiin sävyihin. Se on täällä – eikä asian ääneen lausuminen tunnu pitkän ja ihanan kesän jälkeen enää yhtään hassummalta. Vai mitä? Tervetuloa syksy!

Julkaisemme teille pian syksyn ensimmäisen nudemeikkireseptin artikkelipuolella syysinspiraatioksi mutta täällä toimituksen blogissa kurkistetaan nyt tämän hetken suosikkituotteisiin. Syksyn tulo näkyy ihonhoito- ja tuoksumieltymyksissä, ainakin jo täällä päässä – entäs teillä?

Kesäkauneusviikolla käsiteltiin ihon kosteuttamista useampanakin päivänä, joten aurinkoon liittyvät faktat ovat teillä varmaankin tuoreessa muistissa. Koska koko kesän mittainen auringonpaahde kuivattaa ihoa vähintäänkin yhtä tehokkaasti kuin talvipakkanen, on tehokosteutus kesän kääntyessä syksyksi todella tärkeää. Jos iho tuntuu elottomalta ja aurinko on kuivattanut näkyviin ylimääräisiä juonteita, on kosteuttava ja tehoravitseva hoito paikallaan.

Pikakaunistavaksi tehohoidoksi kannattaa valita hyvä kosteuttava naamio. Useimmiten kosteuttavien naamioiden käyttöohjeissa puhutaan kymmenestä minuutista tai vartista, mutta kun kyse on kosteuttavasta (ei siis kirkastavasta, puhdistavasta tai savipohjaisesta) naamiosta, niin vaikutusajan voi helposti antaa vierähtää puoleen tuntiin ja antaa ihon nautiskella oikein huolellisesti. Jos syksyihastuksesi on edennyt jo siihen pisteeseen, että olet alkanut tehdä jälleen tuttavuutta sohvannurkassa vietettyjen kotileffailtojen ja tuikkukynttilöiden kanssa, voi naamio aivan hyvin vaikuttaa kasvoilla koko illankin…

Tämän hetken suosituimmat ja tehokkaimmat kosteuttavat naamiot löytyvät hoitolasarjoiltamme, Patykalta ja Atélier des Délicesiltä. Patykan intensiivisesti kosteuttava naamio on suoranainen sos-hoito elottomalle ja kiristävälle ja kesästä antaumuksella nauttineelle iholle. Se sisältää uudistavaa ja A-vitamiinirikasta ruusunmarjaöljyä, joka auttaa ihoa kollageenin muodostuksessa ja napakoittaa sitä. Naamiossa on myös tehoravitsevaa avokadoöljyä, joka on loistava ihon korjaaja ja ennenaikaisten ikääntymisten merkkien hälventäjä. Koostumuksesta löytyy myös loistavasti kosteuttavaa jojobaa ja tehokasta merileväuutetta, joka stimuloi ihon hydrolipidikalvoa ja pitää huolta siitä, että kosteus ei pääse haihtumaan iholta.

Patykan naamio on yksi ehdottomista hittipurnukoistamme tehokkuutensa ja koostumuksensa vuoksi. Se ei jätä ihoa yhtään rasvaiseksi vaan kosteutetun pehmeäksi ja erittäin kuivalle iholle sen voi myös hieroa kasvoille yövoiteen asemesta. Tuoksu on hienostuneen mieto ja kuten jo ehkä tiedättekin, pakkaus on annostelumekanismeineen paitsi kaunis mutta myös patykamaisen fiksu. Tuotetta ei siis mene lainkaan hukkaan ja se säilyy ilmatiiviin kannen alla freesinä spa-hetkestä toiseen. Vaikka naamioita ei yleensä suositellakaan silmänympärysiholle, voi kosteuttavaa naamiota toki sivellä silmän alle. Optimaalinen hoitotuote tähän tarkoitukseen on juuri Patykan kaltainen kosteuttava naamio, joka ei ole rasvainen eikä siten saa aikaan silmänympärysiholle ei-toivottua turvotusta. Tiimissämme ainakin hoidetaan rutikuivaa silmänympärysihoa Patykan tehonaamiolla menestyksekkäin seurauksin. Silmänympärysiho kirkastuu ja virkistyy naamiosta huomattavasti.

L’Atélier des Délicesin polkkakarkkinaamio puolestaan on saanut tällä viikolla huomiota osakseen myös ihanan Saara Sarvaksen blogissa. Neito kirjoittaa seuraavasti: “En tiedä onko syynä vielä vahva ensi-ihastus luonnonkosmetiikkaan, vai oikeasti todella hyvä tuote, mutta olen käyttänyt naamiota säännöllisemmin kuin mitään aiempia.” No, eihän siitä mihinkään pääse, että tämäkin naamio on yksi omista suosikeistamme, sillä se kaunistaa kasvot hetkessä ja häivyttää huomattavasti ihohuokosia. (Viime talvena Katja luuli luottokosmetologimme Cindyn taikoneen hänen ihohuokosensa pois mutta sitten paljastui, että asialla olikin ollut kyseinen naamio. Episodi on luettavissa täältä.)

Vaikka polkkakarkkilinja onkin varsinaisesti ravintoa tarvitsevalle ikääntyneelle iholle suunniteltu, ei sen käyttämisestä ole ollenkaan haittaa nuorellekaan iholle. Päinvastoin. Luonnonkosmetiikan anti-age-tuotteet eroavat perusihonhoitotuotteista niin, että niihin on pakattu ekstrapaljon tehoraaka-aineita ja tässä kohtaa voidaan sanoa, että enemmän on aina enemmän. Luonnonkosmetiikan anti-age-tuotteiden käytöstä ei siis ole yhtään mitään haittaa nuorellekaan iholle, kun taas synteettisessä kosmetiikassa anti-age-tuotteet sisältävät runsaasti ihoa turvottavia ja kiristäviä synteettisiä kemikaaleja, jotka eivät tarjoa iholle minkäänlaista hoitoa. Siksi uskomme vahvasti luonnonkosmetiikkaan, sillä sen idea on auttaa ihoa pitämään itse itsensä elastisena ja terveenä, eikä vain luoda optisia harhoja ja sitä tunnetta, että “oi, ihan niin kuin rypyt olisivat kadonneet”!

Polkkakarkkinaamiossa on valkoista savea sekä sankka joukko tehoravinteikkaita kasviöljyjä, kuten jojobaa, seesamia ja antioksidanttipitoisuudellaan huikaisevaa viikunaopuntiaa (tunnetaan usein kosmetiikasta paremmin englanninkielisellä nimellään prickly pear). Ei ihme, että näillä raaka-aineilla iho kirkastuu alta aikayksikön. Kaikki, jotka ovat kokeilleet polkkakarkkia ihon kirkastukseen ja ravitsemiseen, tietävät miksi tätä tuubia hehkutetaan monissa lähteissä niin kovasti.

Ja nyt kun kerran hehkusta puhutaan, niin aasinsilta johtaa luontevasti Aloréen CC-voiteeseen. Mikäli olet saanut reilun määrän päivetystä tai ihosi ei lähtökohtaisestikaan ole aivan norsunluinen, cc-voiteen sävy sulautuu ihollesi täydellisesti ja antaa päivetykselle lisäbuustia. Luonnonkosmetiikan ensimmäinen cc-voide tasoittaa iholta pienet virheet, pigmenttiläiskät ja tekee ihon väristä heleän ja kuulaan. CC-voide on myös päivettyneen ihon täydellinen meikinpohjustusvoide, joka jättää iholle samettisen mattapinnan – se käy ultrakevyestä meikkipohjasta ihan sellaisenaan mutta jos haluat hipiällesi supertasoituksen, niin meikkivoide tietysti vielä viimeistelee lopputuloksen. Aloréen cc-voide, kuten sarjan kaikki muutkin tuotteet, sisältää klorofylliä eli lehtivihreää. Lehtivihreä antaa iholle hurjasti happea ja häivyttää siksi ennenaikaisen vanhenemisen merkkejä. Tuotetta löytyy kahdessa koossa. (Aloréesta enemmän voit lukea täältä, mikäli sarja on sinulle uusi tuttavuus.)

 

Syksyn tulo näkyy myös hyllyssämme, sillä Estelle & Thildin varaston kesäloma Ruotsissa on ohi ja olemme pitkästä aikaa saaneet tuotteita hyllyyn! Tiedoksi niille, jotka ovat odottaneet sarjan ruususeerumeita – nyt niitä saa taas! Rose otto -seerumit ovat yhdessä käytettyinä yksi Estelle & Thildin bestsellereistä ja sarjan äidin Pernillan pettämätön kauneustaika. Jos omistat molemmat purnukat – sekä heleyttävän seerumin sekä ravitsevan kasvoöljyn, voit sekoittaa niistä yöksi tehohoidon ja käyttää meikin alle geelimäistä seerumia, joka tuo iholle ihanaa vesikosteutta eikä rasvoita tippaakaan. Kombinaatio on erittäin hoitava, huumaavan tuoksuinen ja raikas. Suosittelemme!

Kasvojen kosteusvoidetärpeistä nousevat tällä kertaa pitkästä aikaa esiin Madaran Time Miracle -tuotteet, joissa vesi on korvattu kotimaisella anti-age-vaikutteisella tehoraaka-aineella, eli koivunmahlalla. Tuotteet ovat hurmaavan kevyitä mutta tehokkaasti hoitavia ja kosteuttavia. Tuoksu on madaramaisen raikas ja vehreä, jonka nuuhkuttelu pidentää epäilemättä kesäfiiliksen kestoa pitkälle syksyyn. Usein yövoiteen löytäminen rasvoittuvalle sekaiholle saattaa olla haastavaa, sillä tuotteessa pitäisi yhdistyä sekä hoitavuus että kevyt koostumus. Madaran Time Miracle -yövoide on ihanan kevyt mutta silti erittäin hoitava kaikkine raaka-aineineen ja se löytääkin usein tiensä myös niiden peilikaappeihin, jotka toivovat yövoiteeltaan tehohoitoa mutta eivät lainkaan kreemimäisyyttä. Koostumuksesta löytyy luomuviljeltyjä ja villinä kasvavia pohjolan kasveja, kuten humalaa, puna-apilaa, tyrniä, poimunlehteä ja peltokortetta. Eli melkein kuin laittaisi kirjaimellisesti Suomen suven purkkiin ja nautiskelisi siitä vielä syyskuussakin.

Vartalonhoitorutiinit kesällä painottuvat helppouteen ja vaivattomuuteen. Siinä missä kesällä on kiva pitää vartalonhoito kepeänä ja sujahtaa hellemekkoon ilman voiteiden imeytymisen odottelua, syksyä kohti mentäessä rauhaisat koti-spa-hetket pimenevissä illoissa alkavat tuntua ajankohtaisilta. Ja hyvä niin, sillä kesän jälkeen myös vartalon iho nauttii astetta ravitsevimmista ja tuhdimmista hoitorutiineista.

Syksyisen koti-spa-hetken avaustuotteeksi ei ole mitään parempaa, kuin Patykan suihkugeelit. Raikkaat piparminttu, neroli ja valkoinen viinirypäle ovat ihania ja keveitä, mutta syysfiilikseen kenties vieläkin osuvammin iskevät lämpöiset, mausteiset ja juurevat tuoksut. Toimituksessa nautiskellaan tällä hetkellä innokkaimmin täyteläisistä Iris wood– ja Precious wood -tuoksuista, jotka täyttävät kesäisten sitrusten ja kepeiden kukkaistuoksujen jälkeen ihanalla täyteläisyydellään ja lämpimillä vivahteillaan. Kaikki aistit kiittävät, sillä Patykan suihkugeelin tunnistaa myös ihanan tuoksunsa lisäksi ihanasta tekstuurista ja koostumuksesta, joka vaahtoaa vaivattomasti ja ylellisesti. Precious wood -tuoksua löytyy myös Patykan vartaloöljystä, joka ei liiemmin esittelyä kaipaa. Se on suoranaista arjen luksusta.

Jos sen sijaan kaipaat edellä mainittua kesän vehreää tuoksua vielä vartalollesi, käänny ihmeessä raikkaan mutta silti tehokkaasti hoitavan Madaran ravitsevan vartalovoiteen puoleen. Mikäli sen sijaan täyteläisemmät herkkutuoksut houkuttelevat, Melvitan hunajaisen makea Apicosma-vartalovoi saattaa olla juttusi – etenkin jos ajatus hedelmäisestä, lusikoitavan paksusta kermajugurtista kuulostaa juuri nyt hyvältä.

Ihania elokuun ensimmäisiä syyspäiviä, siskot! Mikäli kuulut uutiskirjeen tilaajiin, kannattaa myös postia tarkkailla tänä viikonloppuna…

Ps. Pysykäähän kuulolla, elokuista meikkireseptiä luvassa piakkoin.

 

 

avatar
4 Kommentteja
0 Vastauksia kommentteihin
0 Seuraajia
 
Reagoiduin kommentti
Kuumin kommentti
4 Comment authors
Jutta RuonansuuAnnaKatja KokkoAlisa Recent comment authors
  Ilmoitukset kommenteista  
uusimmat vanhimmat eniten ääniä
Ilmoita
Alisa
Vieras
Alisa

Oi, mitä ihanuuksia taas tarjolla! Valinnanvaikeushan tässä iskee… Tai ainakin rahan menetys. 😉 Onko tuo polkkakarkkinaamio siis kosteuttavien ja heleyttävien ominaisuuksiensa lisäksi myös puhdistava? Tarvitseeko ajoittain pienesti näppyinen sekaiho kyseisen naamion lisäksi vielä puhdistavaa naamiota, vai riittääkö syys- ja talviaikaan naamiorutiineiksi vain tuo taika-aine? 🙂

Katja Kokko
Vieras
Katja Kokko

Polkkakarkkinaamio supistaa kevyesti ihohuokosia, mutta sisältää niin paljon ravitsevia ja kosteuttavia raaka-aineita, että puhdistukseen suosittelisin ihan erillistä naamiota 🙂 Polkkakarkkinaamio on jokaiseen suupalan… korjaan sivelyn arvoinen 😉

Anna
Vieras
Anna

Mikä ton vaaleimman huulipunan sävy/nimi mahtaa olla? Siis joka on tossa alimmassa kuvassa. Näyttää niin kivalta!

Jutta Ruonansuu
Vieras
Jutta Ruonansuu

Anna, sen nimi on “nude”. Ihana sävy tosiaan!

Tilaa Jolien uutiskirje

Saat 10 % alennuskoodin heti sähköpostiisi.

Takaisin ylös

Sivustomme käyttää evästeitä tai vastaavaa teknologiaa erilaisten toimintojen toteuttamiseen, asiakkaan tunnistamiseen, personointiin sekä analytiikkaan ja markkinoinnin kohdentamiseen. Voit lukea tarkemmin evästekäytännöstämme Tietosuojaselosteestamme. Jatkamalla sivustomme käyttöä, hyväksyt evästeiden käytön.

Olet poistamassa kaupan päälle tulevaa lahjatuotetta ostoskoristasi. Jos poistat sen, sitä ei lisätä ostoskoriisi enää uudelleen.