Ihonhoito

Epäpuhtaan ja hormonaalisesti oikuttelevan ihon hoito-opas

21.09.2013, Jutta Ruonansuu

Tämä blogipostaus on jatkoa Kauneus-kategoriamme puolella julkaistuun, hormonaalisesti oikuttelevan ihon artikkeliin. Jos siis et vielä lukenut sitä, palaahan hetkeksi taaksepäin ja lukaise taustat, ennen kuin sukellamme ihonhoito- ja tuotevinkkeihin.

beautiful

Kuten moni teistä jo tietääkin, luonnonkosmetiikkaan siirtyminen jo itsessään on iso palvelus iholle, koska vaihtamalla synteettisen kosmetiikan luonnonkosmetiikkaan säästät kehoasi xenoestrogeeneilta. Luonnonkosmetiikka ei siis sisällä mitään sellaisia synteettisiä ainesosia, jotka horjuttaisivat kehon hormonitasapainoa. Valitettavan usein iho-ongelmiin määrätään länsimaalaisessa lääketieteessä antibiootteja, runsaasti synteettisiä kemikaaleja sisältäviä lääkevoiteita ja apteekin perusvoiteita, joiden INCI-lista harvoin saa ihoa hymyilemään. Joskus iho-oireiluun määrätään lääkärin vastaanotolla mahdollisesti myös lisää synteettistä hormonia, eivätkä gynekologit vielä kovin usein tarjoa ehkäisyvaihtoehtoja, jotka olisivat synteettisistä hormoneista vapaita. Nämä kaikki asianhaarat vain syventävät hormonihärdelliä, eivätkä auta ulospääsyssä. Rohkaisemmekin teitä, hyvät siskot, ajattelemaan näitä asioita myös erilaisista näkökulmista ja etsimään tietoa!

Mutta – eipä keskitytä sen enempää epäkohtiin. Kehon ja ihon tasapainoa voi edistää monilla valinnoilla ja tutustumalla aiheeseen. Suosittelemme Jolie shopissa lähes päivittäin Kaisa Jaakkolan kansantajuista ja inspiroivaa Hormonitasapaino-kirjaa, joka antaa hyvän yleiskäsityksen kehomme hormonitoiminnasta ja siitä, kuinka paljon se vaikuttaa olotilaamme. Kirjasta on ollut valtavasti apua niille, jotka etsivät iho-oikkujen kesyttämiseen tehokkaita konsteja. Sukeltakaa ihmeessä kirjan pariin syvemmän lisätiedon ja hormonisivistyksen perässä – tässä tulevat sen sijaan ihonhoitovinkit!

H11

Aloitetaan siitä, mikä on ihonhoidossa A ja O, eli puhdistuksesta. Yleisesti ottaen voidaan sanoa, että epäpuhtaan ihon puhdistukseen soveltuvat parhaimmin geelit ja vaahdot, myös tietyt öljyt tulevat kysymykseen. Puhdistusmaito sen sijaan kannattaa jättää kuivaihoisille. Valikoimamme suosituimpia ovat lehmuksenkukkavettä sisätävä L’Atélier des Délicesin raikastava sitruunapiirakkapuhdistusgeeli, sekä ultraraikastava Patykan piparminttuvaahtoMia Höytö Cosmeticsin Kaunis-puhdistusgeeli sopii herkkäihoisillekin, sillä se sisältää ruiskaunokkivettä. Tuotteen nimi on myös omiaan nostattamaan mielialaa silloin, kun iho kenkkuilee.

puhdistusaineet

Jos on valmis satsaamaan erityisen hyvään ja hoitavaan puhdistusrituaaliin, parasta puhdistusta epäpuhtaalle iholle tarjoaa Patykan perusteellinen kolmivaiheinen puhdistus. Settiin kuuluvat sekä likaan tarraava öljykirkastava ja puhtaan tunteen jättävä vaahto sekä hyvä kasvovesi. Öljyn ja vaahdon yhdistelmä pitää huolen siitä, että kaikki meikit ja epäpuhtaudet lähtevät takuuvarmasti mutta vaahdon ansiosta iho jää kuitenkin erittäin raikkaaksi.

Patykan kolmivaiheisen puhdistusristuaalin yhteydessä on aina todettava, että kyse ei ole missään nimessä pelkästä putsarista vaan kokonaisesta ihonhoitopaketista, jonka käyttö tuo arkeen myös ripauksen luksusta. Tuotekolmikko sisältää valtavan määrän arvokkaita raaka-aineita, jotka antavat iholle kirkkautta ja laajamittaista hoitoa. Ihaninta triossa on se, että ihon (ja meikin, myös silmämeikin) saa puhdistetuksi tehokkaasti mutta pintakuivattamatta kasvoja lainkaan. Maitopuhdistus ei ole hormonaalisesti oikkuavan ihon optimaalivaihtoehto, monesti myös geeleistä ja vaahdoista puolestaan saattaa tulla pintakuivaa kiristystä. Jos et siis meinaa löytää sopivaa puhdistustuotetta pintakuivalle ja silti rasvaiselle iholle, suosittelemme kokeilemaan lämpimästi Patykan kauneusrituaalia. Se on pienimuotoinen investointi, mutta öljy sekä vaahto kestävät omassa käytössämme ruhtinaalliset kolme kuukautta. Kun Patykan trioa on kerran kokeillut, on aika vaikea enää haluta mitään muuta – näin on käynyt paitsi itsellemme, myös asiakkaillemme. (Te, joilla on kokemusta kolmikosta, jättäkäähän toki kokemuksia kommenttiboksiin!)

puhdistustuotteet

Kasvovesi on tärkeä rutiini, vaikka siitä usein tekisikin mieli lintsata. Kasvoveden tehtävä on nimittäiin palauttaa puhdistuksen jälkeen ihon pH-tasapaino takaisin luonnollisiin lukemiin, jotta iho voi vastaanottaa parhaalla mahdollisella intensiteetillä kaikki sen jälkeen levitetyt hoitotuotteet. Samalla iholta säästyy stressiä, sillä sen ei tarvitse tehdä monien tuntien työtä tasatakseen pH-arvon. Ota vanulle kasvovettä ja pyyhi kevyesti kasvot. Tee sen jälkeen vielä viimeistely: ota kasvovettä myös kämmenkuppiin, hiero se käsiisi ja painele vettä iholle. On tärkeää, että kasvovesi imeytyy ihoon. Vastoin siis monia väärinkäsityksiä, kasvoveden ei kuulu olla puhdistuksen viimeistely vaan ensimmäinen puhdistuksen jälkeen iholle laitettava hoitotuote. Hormonaalisesti oikkuilevalle iholle kasvovedeksi sopii mainiosti Melvitan laventelinkukkavesi, jolla on hormonitoimintaa tasapainottavia ja tunnetusti rauhoittavia vaikutuksia. Myös Patykan piparmintulle tuoksuva Hamamelis-kasvovesi on erinomainen talinerityksen hillitsijä ja tulehduksien rauhoittaja, joka pitää hellää huolta hormonaalisesti epätasapainossa olevasta ihosta.

No sitten, seerumista on puhuttu tässä osoitteessa paljon. Epäpuhtaan ihon ongelma on etenkin kylminä vuodenaikoina se, että kun ihon pinta pääsee kuivahtamaan, se muodostaa kasvoille kuivan kipsin ja viimeistään näin keväällä iho suorastaan huutaa kosteutta ja heleytystä. Kun ihon pinnan elastisuus katoaa, tukkeumat eivät pääse ulos vaan jäävät kuivan ihon alle jumittamaan. Tällöin voi tulla entistä pahempia tukkeumatilanteita, jotka saattavat kaiken lisäksi olla vielä kipeitäkin. Seerumi on tukkeutuneen ihonhoidon ehdoton hoitotuote, josta ei kannata myöskään lintsata, vaikka ajatus seerumista monille meistä tuntuukin kalliilta ekstratuotteelta, jonka voi ihan hyvin skipata. Hyvää ja omalle ihotyypille sopivaa seerumia ei kuitenkaan tarvitse pitkään kokeilla, että eron huomaa ihon kunnossa ja tunnussa. Vesimäisellä ja geelimäisellä seerumilla saa ihoon kertaheitolla paljon lisäkosteutta ilman turhaa rasvaisuuden tunnetta, sillä sen molekyylirakenne on niin helposti imeytyvä ja kevyt. Seerumista lisää voit lukea tästä artikkelista.

yöseerumi

Pahasti pintakuivahtaneelle iholle täsmäaseeksi sopii sen sijaan Melvitan Bio-Excellence -seerumi, jonka vaikutukset perustuvat punaisten marjojen ja kukkasten antioksidantteihin. Myös Melvitan geelimäinen narsissiseerumi on kirkastavaa tehohoitoa parhaimmillaan epäpuhtaalle ja tukkeutuneelle iholle. Yöseerumiksi suosittelemme Patykan ylellistä, korjaavaa öljyseerumia, joka sisältää pitkän liudan eteerisiä öljyjä aina laventelista piparminttuun ja bergamotista herkullisiin sitruksiin. korjaava yöseerumi on paitsi ihon tehokas uudistaja ja rauhoittaja (sekä mahdollisten arpien korjaaja) mutta myös huikean aromaterapeuttinen tuote, joka kasvoillaan on helppo lipua rauhassa höyhensaarille. Patykan yöseerumi on saanut hurjasti suitsutusta osoitteessa jos toisessakin, eikä ihme, rakastamme sitä itsekin.

Epäpuhtaan ihon ideaalin kasvovoiteeseen pätee sama koostumus kuin seerumiin: kevyttä ja (vesi)kosteuttavaa. Talvella moni valitsee päivävoiteensa ihon pintakuivuuden perusteella ja lopputulos on toisinaan se, että iho tukkeutuu entistä pahemmin liian tuhdista voiteesta. Jos iho on pintakuiva, silloin kannattaa valita ehdottomasti seerumi ja sen seuraksi vähän täyteläisempi voide, mutta jos sen sijaan ongelmista suurempi on talin erittyminen, kevyt emulsio riittää seerumin kanssa käytettäväksi.

voiteet

Suosittelemme lämmöllä Patykan Tea Tree -voidetta, jos kaipaat kosteuttavaa mutta todella kevyttä voidetta. Teepuuöljy on luonnollinen antiseptinen ainesosa, joka puhdistaa samalla, kun taikapähkinä supistaa ihohuokosia yhdessä vadelman antioksidanttien kanssa. Mattaisesta pinnasta voi kiittää piitä ja bambunmahlaa. Myös L’Atélier des Délicesin valikoimasta löytyy erittäin hyviä vaihtoehtoja epäpuhtaalle, rasvoittuvalle ja sekaiholle. Purmat-linja, eli se macaron-keksilinja (sarjahan on hakenut inspiraationsa ranskalaisesta leipomokulttuurista) sisältää kahta eri koostumuksella varustettua voidetta, emulsiomaisen kevyttä fluidia ja hieman voidemaisempaa voidetta. Jos iho erittää paljon talia ja kiiltelee herkästi, valitse fluidi – jos taas pintakuivuus on suurempi ongelma kuin rasvoittuminen, voide on parempi vaihtoehto. Purmat-tuotteet sisältävät kosteuttavaa aloe veraa ja epäpuhtauksia hillitsevää savea.

Kevyet emulsiot eivät useinkaan sisällä erityisen suuria anti-age-vaikutteita. Hormonaaliset iho-oireet kun eivät enää nykyisin ole pelkkä nuorten ongelma vaan epätasapainotiloja syntyy monille varttuneemmallakin iällä. Jos kaipaat ihollesi enemmän anti-age-vaikutteita, eli enemmän tehoraaka-aineita sisältäviä tuotteita, valitse silloin Patykan Biokaliftin-linjan korjaava voide normaali- ja sekaiholle. Koostumus on kevyt mutta erittäin hoitava, ja voide käy kallisarvoisen koostumuksensa ansiosta sekä päivä- että yövoiteesta.

emulsiovoide

Viikottaiseen ihonhoitorutiiniin kannattaa ehdottomasti sisällyttää kuorinta ja puhdistava naamio, etenkin jos iho on tukkeutuvaa ja epäpuhtauksiin taipuvaista tyyppiä. Kuorinta puhdistaa ihosta sarveistumisprosessin aikana pinnalle jääneet kuolleet ihosolut, jotka harmauttavat ihon pintaa. Kuorinnan ansiosta ihon väri kirkastuu, pinta sileytyy ja mikä tärkeintä – kuoritulle iholle hoitotuotteet imeytyvät paremmin, koska välissä ei ole turhana tukkeena enää kuollutta ihosolukkoa. Kuorinnan jälkeen kannattaa harrastaa puhdistavaa ja kirkastavaa naamiota.

Kirkastavien kuorintojen aatelia edustaa Patykan kuorintanaamio, joka tasoittaa pieniä juonteita, uudistaa ihosolukkoa ja sytyttää iholle kirkkaan ja terveen hehkun. Tuplatuote edesauttaa kollageeninmuodostusta, kiinteyttää ja jättää ihon pinnan hennon mattaiseksi. Ruusuvesi tasoittaa, kosteuttaa ja uudistaa ihoa samalla kun avokadoöljy korjaa ihosolukkoa. Jojobaöljy suojaa ja kosteuttaa ihoa tehokkaasti, miedot hedelmähapot puolestaan kuorivat. Kun vaaleanpunainen voide on levitelty kuiville kasvoille ja kuorinta tehty, se saa vielä jäädä kasvoille vaikuttamaan hetkeksi (tästä taikanaamionakin tunnetusta tuotteesta voit lukea täältä lisää). Jos iho on epäpuhtauksiensa lisäksi hyvin herkkä ja vaatii hellää hoitoa, niin silloin kannattaa puolestaan kääntyä L’Atélier des Délicesin puoleen: sieltä löytyy hellistä hellin kuorinta, nimittäin Sensi-linjan puoliksi entsymaattinen kuorintavoide. Siinä on hyvin pieni ja hellävarainen rae, joka tekee kuorinnan hyvin varovaisesti yhdessä papaiini-entsyymin kanssa. Myös Estelle & Thildin mikrorae antaa hellää mutta tehokasta kyytiä kuolleille ihosoluille.

kuorintanaamio

Naamioksi epäpuhtaalle iholle sopivat hyvin savipohjaiset naamiot. Saven koostumus on nimittäin kuin pesusieni – se imee huokosiinsa epäpuhtauksia, talia, likaa sekä raskasmetalleja. Savea voi käyttää myös sisäisesti. Luontaistuote- ja ekokaupoista löytyy sekä vihreää että bentoniittisavea, joita voi tipauttaa aamulla vesilasiin teelusikallisen. Monesti mielikuva savinaamiosta on se, että savi kuivahtaa kuivaksi kipsiksi ihon pinnalle ja saattaa viedä ihan kaiken kosteuden ihosta mennessään samalla kertaa. L’Atélier des Délicesin savipohjainen, puhdistava naamio on tehty kaakaovoipohjaan, joten se ei kuivahda kipsiksi vaan sopii pintakuivallekin iholle varsin hyvin. Myös Estelle & Thildin bentoniittisavipohjainen detox-naamio vetää ihosta tehokkaasti pois epäpuhtauksia ja tukkeumia. Olethan savinaamioiden kanssa kuitenkin varovainen. Mitä enemmän niitä haluat käyttää, muista silloin panostaa myös muuhun kosteutukseen (kasvovesi, seerumi, voide), ettei ihon pinta pääse kuivumaan liikaa. Jos kaipaat ekstrahemmottelua, valitse L’Atelier des Délicesin polkkakarkkinaamio, joka sisältää valkoista savea ja supistaa ihohuokoset tehokkaasti! Vaikka naamio on vahvasti anti-age-vaikutteinen, se sopii hyvin myös nuorelle iholle.

puhdistava naamio

Ja lopuksi vielä se tärkein vinkki, eli stressittömyys. Vaikka temppuileva iho ei joka päivä tuntuisikaan olevan paras ystäväsi, niin anna sille silti rakkautta – se tarvitsee sitä. Paras ja tehokkain ihonhoitovinkkimme kuuluu seuraavasti: Katso peiliin ja hymyile. Muistuta itsellesi, että olet kaunis. Et vasta sitten, kun ihosi paranee, vaan jo nyt. Juuri nyt.

todayquote

(Kuvat Jutta, alin Pinterestistä.)

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
138 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Vilma
Vilma
9 years sitten

Minusta tärkeintä on muistaa, että muut ihmiset eivät koskaan tarkkaile ihon virheitä niin tarkasti ja kriittisesti kuin sinä itse 🙂

Marika
Marika
9 years sitten

Huumorilla mennään – väliaikaista kaikki on vaan! 😉

Päivikki
Päivikki
9 years sitten

Kärsin vuosia sitten atooppisesta ja kiakin puolin huonosti voivasta ihosta. Ongelmat eivät koekseneet vain kasvojeni ihoa, vaan koko kehoa. Elämäntilanteeni oli äärimmäisen stressaava, ja tukahdutetut tunteet puskivat ihosta ulos. Hivenainetasapainoon perehtynyt tohtori(siis oikea tohtori)kertoi näkemyksenään, että ongelma on suolistossa. Tuohon aikaan(1990-luvun alkupuolella)rasava – siis kaikki rasva – oli julistettu pannaan. Minulle määrättiin monien hivenaineiden ja vitamiinien ohella myös rasvoja, kuten kalanmaksaöljyä – ja ylläripylläri – voita päivittäiseen ruokavaliooni. Muutos parempaan tapahtui erittäin hitaasti ja sahatenkin parempaan suuntaan, ja matkan varrella oli koettava koko perhettä ravistellut tuskallinen avioero – jonka jälkeen iho parani radikaalisti. Ihotautuilääkärini ei nauranut yhtään, kun sanoin kuivasti… Lue lisää..

yonna
yonna
9 years sitten

Vilman kanssa samoilla linjoilla: armeliaisuus on paras lääke!

Outi
Outi
9 years sitten

Rutiinit ovat iholleni paras tasapainottaja. Kliseiset keinot eivät turhaan ole jatkuvasti esillä; riittävä määrä unta, aamuin illoin huolellinen puhdistus ja kosteutus sekä runsas vedenjuonti ovat enemmän kuin kullanarvoisia ohjeita. Lisäksi ulkoilu raittiissa ilmassa tai ylipäätänsäkin liikunta, jossa tulee hiki, auttavat ihon hyvinvoinnissa. Komppaan myös Päivikin kommenttia riittävästä (ja monipuolisesta) rasvan syönnistä – omia lemppareitani ovat kookosöljy ja avokadot.

Kaunis Aisti
Kaunis Aisti
9 years sitten

Iho-ongelmien kanssa painiskellessa minua lohduttaa ajatus siitä, että onneksi elämässä on muutakin kuin oikutteleva iho: iloisia hetkiä, kauniita asioita, ystävien ja rakkaiden ihmisten seuraa, harrastuksia, pieniä arjen iloja ja nautintoja. Keskittymällä kaikkeen muuhun mukavaan huomaa, että eihän se oikutteleva iho niin iso juttu olekaan. Lohduttavaa on myös se, että muut tuskin iho-ongelmiasi edes huomaavat, ethän sinäkään toisten ihoa kovin tarkasti tuijottele. Yksi piristävä ajatus on myös se, että oikutteleva iho on aina hyvä syy ostella uusia ihonhoitotuotteita ja satsata itseensä. On hauskaa leikkiä neiti etsivää ja etsiä juuri omalle iholle sopivia tuotteita. 🙂

Sanna
Sanna
9 years sitten

Minulla on PCOS ja siihen liittyvät ilkeät hormonaaliset iho-oikut. Nyt olen ollut neljä viikkoa viljattomalla ja maidottomalla ruokavaliolla, ja iho on muuttunut täysin. Kipeimmät näpyt ovat tiessään, ja tunnen olevani jotenkin enemmän ihminen. Mutta täytyy sanoa, sitruunapiirakkapuhdistusgeeli piristää silloin, kun iho-ongelmat masentavat.

orchid
orchid
9 years sitten

Nooh, silloin yleensä vaan luen runsaasti vinkkejä iho-ongelmiin liittyvistä nettiartikkeleista ja niiden myötä otan käyttöön päivittäiset rutiinit, joista koen olevan ainakin sitä placebo-efektin kautta saatua hyötyä 😀 Eli hullusti veden litkimistä, päivittäin avokadoa ja chia-siemeniä, syväkosteuttavia ihania suklaanaamioita Freemanilta ja hellää kuorintaa yms. Ainakin voi sitten ajatella, että on sentään yrittänyt 🙂

H
H
9 years sitten

Lähden lenkille, ja nukun normaalia pidemmät yöunet – tai otan päikkärit!

Emilia
Emilia
9 years sitten

Viitisen vuotta sitten löysin avun ruokavaliosta homonaalisen ehkäisyn lopettamisen jälkeen ilmestyneeseen akneen, Erityisesti paljon ongelmia aiheuttaa maitotuotteet, vältän myös gluteenia ja sokeria. Samalla korjaantui moni muukiin pikkuvaiva mm. jatkuvat selkäkivut. Sosiaalinen elämä ja ulkona liikkuminen asettaa kuitenkin haasteita ruokavaliossa pysymiselle, mutta tiedän jo hyvin juhlien jälkeiset oireet. Väsymys tulee heti, näppylät 2 päivän päästä. Minua tsemppaa kuitenkin se miten hyvä on olla ja miten ihanalta tuntuu hyvä iho, joten pääasiassa ruokavaliossa on helppo pysyä. Stressaantuneeseen oloon auttaa kaikenlainen hemmottelu iholle ja mielelle. Luonnonkosmetiikkaa käytän ehdottomasti, Hyvät tuoksut, rauhalliset liikkeet keskittyen itseensä rauhoittavat mieltä. En omista kovin montaa purnukkaa ja suosinkin… Lue lisää..

Anni Minerva
Anni Minerva
9 years sitten

Liikunta ja hyvät yöunet (puhdasta ravintoa unohtamatta) vievät jo pitkälle. Minulla stressi näkyy heti ihossa ja yleensä pintakuivana, mutta silti epäpuhtaana. Rauhoittuminen ja pysähtyminen on todella tärkeää.

Lintunen
Lintunen
9 years sitten

Iho oikuttelee harva se päivä, juuri ryöppyämällä noita hormoninäppyjä. Kaksi pelastajaa ovat bentoniittisavi ja turve. Niistä teen naamioita, turvenaamion saunassa viikoittain, ja savinaamion pahimpaan räjähdykseen. Myös vedenjuonti ja suolihuuhtelu vaikuttavat nopeasti (tuloksia jo yön yli) kasvoihin kirkastavasti.

Laura
Laura
9 years sitten

Ihoni oikutteluun on auttanut ruokavalion muuttaminen kasvispitoisemmaksi, gluteenittomaksi ja välttämällä valkoista sokeria. Peilikaapin ja meikkipussin sisältö on myös vaihtunut luonnonkosmetiikkaan. Ihonhoidossa olen oivaltanut kasvoveden tärkeyden ja myös ihon kosteutuksen kasvovoiteella, jota välttelin ennen rasvoittuvan ihotyyppini vuoksi. Hiljattain olen myös oivaltanut stressinhallinnan merkityksen ja jooga auttaa minulla tasapainoittamaan mieltä. Tärkeää minusta on juurikin oman ulkonäkönsä hyväksyminen ja itsensä kauniiksi kokeminen näppylöistä huolimatta. Kauneus kumpuaa lopulta hyvästä olosta ja iloisesta elämänasenteesta!

Kivi
Kivi
9 years sitten

Olen kärsinyt huonosta ihosta yli kymmenen vuotta. Välillä toki on ollut parempiakin kausia, mutta nyt ongelmat ovat palanneet e-pillereiden lopettamisen myötä. Yritän usein ajatella, että omat naamaongelmani ovat pieniä verrattuina monen muun ihmisen huoliin ja murheisiin. Jonkin verran lohduttaa myös se, kun mieheni kehuu minua kauniiksi. Joinakin päivinä sitä kuitenkin on vaikea uskoa. On myös lohduttavaa lukea blogistanne, etten ole ainoa, joka kärsii näistä hormonaalisista iho-ongelmista. Kiitos antamastanne vertaistuesta! Olen ajatellut hankkivani Hormonitasapaino-kirjan itselleni 28-vuotis syntymäpäivälahjaksi, joten tähän arvontaan on aivan pakko osalistua.

Elsa
Elsa
9 years sitten

Minulle jäi teinivuosilta jonkin verran aknearpia. Nyt ajattelen, että kunhan en nipistele näppyjä niin, että niistä jäisi arpia, luultavasti ne eivät jää kasvoihini ikuisiksi ajoiksi. Muut ihmiset eivät sitä paitsi huomaa sitä kaikkea, minkä itse huomaa, ja vielä vähemmän enää sitten, jos meikkaa ongelmia piiloon. Itsehän on nähnyt ne ongelmakohdat ennen kuin niitä on yrittänytkään meikata piiloon, mutta muut eivät. Ja sitten meikattuaan sitä oikein kiinnittää huomionsa juuri siihen, kuinka paljon ne vielä näkyvät. Lisäksi joskus ajattelen, että jos laitan vaikka oikein hullun näköiset sukat tai housut jalkaan, kukaan ei kiinnitä huomiota naamaani tai ainakaan muista jälkeenpäin muuta kuin ne… Lue lisää..

Hanna
Hanna
9 years sitten

Minulla opti-msm toimii ihon kunnon ylläpitämisessä ja suurimmat näpyt pysyvät paremmin poissa. Jauheella on muitakin hyötyjä, mutta ihossa näen suurimman vaikutuksen, suosittelen kokeilemaan! Lisäksi ihonhoidon a ja o on Joliessakin korostettu kasvoveden käyttö ja hyvät öljyt – sisäisesti että ulkoisesti. Käytän iholle argania- ja ruusunmarjaöljyä esimerkiksi, sisäiseti hamppu-, oliivi-, pellava- ja kalaöljyjä ja se näkee kimmoisuutena iholla 🙂

Pinja
Pinja
9 years sitten

Minulla iho ärsyyntyy stressistä ja huonosta ruuasta. Pyrin pitämään kiinni yhdeksän tunnin yöunista, joka tuntuu olevan minulle riittävä. Yritän välttää ylimääräistä sokeria ja gluteenia. Joogan aloitin pari viikkoa sitten, enkä aio siitä luopua. Niinä päivinä, kun on repsahtanut, yritän olla armollinen ja ajatella, että se herkuttelu oli hyväksi mielelle ja sielulle, vaikka ei ruumiille! 🙂

Petra
Petra
9 years sitten

Sokeri ja vehnä saavat minulla päänahassa sellaisen kukinnan, että kyllä jää kesän ketokukat toiseksi. On helppoa olla iloinen silloin kun se pysyy kurissa, mutta kun mummit ja kummit tarjoavat kahvin kanssa itse tekemää, niin silloin on vaikeaa selittää, että en siedä sokeria tai viljaa. Noh, viljan herkkyyden pystyy vielä selittämään, mutta sokeria on yllättävän vaikeaa selittää..

Una
Una
9 years sitten

Paras ihonhoitokonsti jota olen tähän mennessä gluteenittoman ja maidottoman ruokavalion ohella kokeillut, on suolaisessa merivedessä huolettomana tuntikausia polskiminen; iho on suolaveden jälkeen kosteutettu ja pehmeä. Kun vielä vesirajassa makoillessaan kuorii ihoaan rantahiekalla ja antaa hymyjä ohikulkeville paidattomille nuorukaisille, nousee terve puna poskille ja kasvot hehkuvat kuin kauneimmalla nuorella tytöllä. 😉

Anu
Anu
9 years sitten

Kun iho alkaa oikutella, silloin lohduttaa ajatus, että se on korjattavissa. Monesti ongelmien ilmetessä vika saattaa löytyä lähiaikojen ruokavaliosta, liian vähäisestä unesta/ulkoilusta/veden juomisesta ja stressistä. Kun korjaa noissa esiintyviä puutteita niin yleensä ihokin alkaa taas voida paremmin. Lisäksi puhdistusrutiinit on itsestäänselvyys, jonka pitää olla kunnossa jokaisena päivänä ja iho reagoi nopesti jos ei puhdista ja kosteuta kunnolla.

HennaK
HennaK
9 years sitten

Itse olen oppinut nauttimaan pienistä asioista, toki tätä täytyy välillä itselle myös muistuttaa..viimeksi kasvohoidossa käydessäni muistutettiin stressin vaikutuksesta ja ihana kosmetologini sanoikin; kaikki järjestyy, älä murehdi 🙂 Kaikki asiat vaikuttavat usein moneen tekijään, tämä on huomattu myös ihonhoidossa. Iho-ongelmani pysyvät poissa kun juon riittävästi päivittäin vettä sekä rutiininomaisesti hoidan ihoani “uusilla” tuotteilla, joihin siirryin luettuani kosmetiikasta paljon kesällä, nämä keinot todella toimivat puhtaan ruokavalion kanssa. Ei anneta näppyjen yms. lannistaa vaan nautitaan elämästä ja iloitaan pienistäkin asioista!

Päivänsäde
Päivänsäde
9 years sitten

Minulla on aika hyvä iho ja siis yleensä harvoin ongelmia – mutta olen huomannut. että ihoni reagoi heti, jos elämän palikat eivät ole tasapainossa. Se voi näkyä näppylöinä kasvoissa. Silloin pysähdyn, miettimään olemistani, ravintoa ja tekemisiäni sekä levon määrää ja laatua. Olenko puhdistanut ja ravinnut ihoa säännöllisesti (kaiken A ja O)? Entä miten on ravinnon laita, onko kaikkea tullut oikein sekä laadullisesti että määrällisesti. Liikkuminen ja liikkumattomuus ja siihen liittyvä arjesta palautuminen ja lepo. Usein juuri stressi ekana näkyy huonona (laatu ja määrä huono, katkeileva) nukkumisena ja sitten ei jaksa liikkua eikä myöskään keskittyä ravintoasioihin. Sitten se näkyy myös iholla.… Lue lisää..

Hanna
Hanna
9 years sitten

Minulle silmät avaava juttu oli kun tajusin öljyisten hoitotuotteiden auttavan omaan rasvoittuvan ihooni. Sittemmin iho on tietenkin käynyt läpi eri vaiheita ja kuten ruokailussakin, olen huomannut että on tärkeää ottaa huomioon sen eri vaatimukset eri aikoina eikä väkisin käyttää jotakin tuotetta joka ennen on toiminut hyvin (jos se siis ei tunnu enää toimivan aivan yhtä hyvin). Annan mielelläni ammattilaisen tutustua ihooni säännöllisesti ja suositella sopivia tuotteita. Näin, sekä ruokavaliota parantamalla olen saanut ihoni voimaan hyvin 🙂

Johanna H
Johanna H
9 years sitten

Olen huomannut, että itselleni ihon pahin vihollinen on stressi. Heti perään tulee huonosti nukutut yöt ja väärin syöminen. Olen itse sairastunut sairauteen, joka johtuu pahasta stressistä ja sai minun hormoonitoiminnan ihan sekaisin. Pahimmillaan ihoni oli silloin täynnä kipeitä näppyjä ja veltto. Nyt kun sairaus on pakottanut pysähtymään, niin toivon, että jonain päivänä saan takaisin sen hehkeän ihon, mitä minulla on ollut. Hormoneilla on iso osa ihon kuntoa. Ruokavalio ja runsas happi ovat siinä oleellisia. Myös ihoa tukevat lisäravinteet. Iho merkitsee minulle sitä, että se on suurin elin, joka kertoo minun kehoni tilasta. Se kertoo myös mieleni tilasta. Ilo heijastuu ihoonkin.… Lue lisää..

Mönkkeli
Mönkkeli
9 years sitten

Hoen itselleni, että kaikki järjestyy! Keitän ison kupin jotain ihanaa vihreää teetä ja siitä lähdetään eteenpäin, päivä kerrallaan. Ei tässä muuta voi 😀 Huumori autaa myös aina <3

Jenni
Jenni
9 years sitten

Monia keinoja ja ajatuksia, mutta päällimmäisenä tämä: Syyskuun alusta lähtien jätin pois ruokavaliosta valkoisen sokerin ja valkoisen viljan. Tätä on suunniteltu pitkään ja asteittain ja lopulta prosessi meni todella helposti. Ei ole ollenkaan vaikeaa kieltäytyä entisistä “herkuista”, kun tietää tekevänsä kokonaisvaltaista hyvää itselle tällä valinnalla. Usein olen huomannut kasvoihini ilmestyvän vähän näppylöitä/epäpuhtauksia kuukaustisten alkaessa. Nyt ei mitään! Olisko siis niin, että monesti ennen kuukautisia tullut makeanhimo ja sen taltuttaminen väärin keinoin (karkkia, suklaata tms.) olisi ollut syypää ihon oikutteluun? Yleisesti ottaen myös sisäinen hehku näkyy ulkoisena hehkuna. Hehkukaamme! 🙂

Marita
Marita
9 years sitten

Kokemukseni perusteella uskon rutiinien merkitykseen eli säännölliseen ihonhoitoon, eikä säästele rasvauksessa. Myös perustus lepo, ravitsemus ja liikunta auttaa tähän ja niin moneen muuhunkin asiaan arjessa.

Marjo
Marjo
9 years sitten

Lepo ja rentoutuminen auttavat stressi-ihooni

SannaK
SannaK
9 years sitten

Harrastan kotikosmetiikan tekoa ja se on lähtöisin ihan teini-iästä kun jonkun kirjan käteeni sain. Kaura-hunajanaamioita ja vaikka mitä keittiöstä löytyi. Nyt vakio ihonhoitooni ja hemmotteluun kuuluu camelia-hunaja -kasvojenpesu, päälle Bee Naturals, Queen Bee Facial Polish johon sekoitettu hunajaa, yksi aspiriini tabletti ja hieman hienoa puhdistamatonta merisuolaa. Samalla naamio että kuorinta. Hiuksiin joko jojoba -öljyhoito taikka jos värjäyksen tarvetta hennanaamio, johon hennan lisäksi lisännyt erilaisia yrttejä, kasveja ja eteerisiä öljyjä. Vielä kun täydentää tätä hemmotteluhetkeä, jalkakylpy jossa 2 dl kaurahiutaleita ja tea tree öljyä.

Tiina
Tiina
9 years sitten

Säännöllinenelämänrytmi, liikunta ja oikea ruokavalio.

Sini
Sini
9 years sitten

Olen kärsinyt huonosta ihosta murrosiästä lähtien. Vuosin varrella olen käynyt läpi kymmeniä erilaisia ihon puhdistuksia ja hoitoja eri kosmetologeilla. Toisista hoidoista ei ollut mitään apua, toiset auttoivat hetken, kunnes iho oli jälleen kukikas. Oli päiviä, jolloin pystyin sisäistämään sen, että elämässä on niin paljon tärkeämpiäkin asioita kuin se, miltä iho näyttää, mutta rehellisyyden nimissä on sanottava, että useimpina päivinä pidättelin itkua peilin edessä ja mietin, miten voisin näyttää koskaan kauniilta kun ihoni on niin kauhea. Kosmetologihoitojen lisäksi olen käynyt lukuisia kertoja ihotautilääkärillä, syönyt monet antibiootit, sekä kaksi puolen vuoden kuuria a-vitamiini johdannaisia. Antibiootit auttoivat sen ajan kun niitä söin, mutta… Lue lisää..

T.S.
T.S.
9 years sitten

Iho on hyvä stressimitari. Stressi on hyvä elintapojen mittari. Kuivaihoisena iho vaatii erityisesti talvella lisähuomiota. Lopuksi; mahdolliset ihon “virheet” huomaa lähinnä vain itse 🙂

Taa
Taa
9 years sitten

Lohduttaudun ihoni räjähtäessä sillä, että se on vai väliaikaista. Lisäksi omalla kohdallani vaiva on vain kosmeettinen, eikä todella kipeitä pahkuroita synny eikä iho kutise. Asiat voisivat olla huonomminkin! Mieluummin saan kerran kuussa useampia näppyjä kuin kärsin aurallisesta migreenistä, jonka hormonaalinen ehkäisy laukaisee. Ihonhoitotuotteilla en ole huomannut olevan juuri vaikutusta.

Sinikka
Sinikka
9 years sitten

Rutiineista (puhdistus) pitää pitää kiinni ja veden juonti on ollut tärkeää. Kun iho-ongelmia tulee, mietin kk-kierron aikaa ja pohdin mitä on tullut syötyä. Jommasta kummasta yleensä löytyy vastaus. Kiireen taakse olen piilottanut tärkeät asiat, jotka vaikuttaa ihon kuntoon. Iho-ongelmien kanssa olen paininut miltei teini-iästä lähtien. Raskauksien jälkeen todettu ‘keskivaikea aikuisiän akne’ ja tarjottu Roacutan kuuri ei helpottanut tilannetta.. tietenkään. Yritän ajatella, että sisäinen kauneus on merkittävämpi, mutta usein olen kadehtinut kanssasisaria hehkeinen ihoineen. K.o. kirjaan en ole aiemmin törmännyt ja toivoisin sen avulla saavani tietoa ja tietysti taitoa.

Taru
Taru
9 years sitten

Vedenjuonti on pop. Itsellä on aina ollut hyvä iho. Siitä pitää osata nauttia, niin kuin muistakin elämän pie nistä asioista!

TanyaK
TanyaK
9 years sitten

Vaikka nytkin otsalla on muutamia pieniä näppyjä, niin enpä ole pitkään aikaan asiasta stressannut. Parasta terapiaa iholle on olla meikkaamatta koko viikonloppu. Ja mielelle taas parasta terapiaa on kuljeskella koiran kanssa pitkiä lenkkejä metsäpoluilla. 🙂

Terppa
Terppa
9 years sitten

Kasvoisihini ja etenkin leuanalueelle ilmestyvät hormooninäppylät, jotka lähinnä kovasta treenaamisesta johtuvat, pysyvät kurissa kookosöljy-virhersmoothieiden ansioista. Kookosöljyä käytän toisinaan myös kasvoilla kuuriluonteisesti pehmittämään ihoa. Infrapunasaunan voimaan uskon myös, koska olen sen puhdistavan ja lihaksia palautavan vaikutuksen todennut. Näin ollen hankin omaan sähkösaunaani infrapuhapanelit ja voit tätä saunomisen ihanuutta 🙂

Sari
Sari
9 years sitten

Opti-MSM sisäisesti, kahvi-kookosöljykuorinta ulkoisesti. Näistä mä tykkään. Myös ruokavalion muuttamisen vähägluteeniseen ja vähäsokeriseen olen huomannut tasoittavan ihoani (en voi sanoa että olisin gluteeniton ja sokeriton mutta ainakin vähän).

Kisuska
Kisuska
9 years sitten

Omalla kohdalla riittävä unen määrä on ensisijainen asia vaikean ihon kanssa elämisessä. Kun nukkuu huonosti ja stressaa asioista, niin iho reagoi siihen välittömästi ja naama, etenkin leukapielet, ovat täynnä hormoninäppyjä. Myös ihon kosteutus ja sen säännöllinen hoitaminen ovat kaiken a ja o. Vaikka kuinka väsyttäisi, niin naama pitää pestä ja kosteuttaa ja meikit naamalla ei mennä nukkumaan. Myös meikkien vaihtaminen mineraalimeikkeihin ja siveltimien säännöllinen pesu ovat auttaneet omalla kohdalla.

Maria
Maria
9 years sitten

Kärsin itsekin juuri noista leuan alueen epäpuhtauksista. Kurjinta niissä on se, että voivat olla hyvinkin kipeitä. Tsemppaan itseäni siten, että pyrin lisäämään kaikkea muuta hyvinvointiani jos iho on kurjassa kunnossa. Mitä enemmän noita epäpuhtauksia yritän peitellä meikillä niin mielestäni juuri silloin ne kaikista eniten korostuvatkin. Eli muihin asioihin keskittyminen ja on olennaista ja se rauhoittuminen. Juuri kuluneella viikolla tuota kirjaa kirjakaupassa katselin, en raaskinut ostaa. Voi kun nyt onni suosisi!

Tuija
Tuija
9 years sitten

Lisään öljyä sekä sisäisesti ja ulkoisesti. Kookos ja arganöljy on käytössä silloin enemmän. Hamppuöljy pirtelön sekaan.

Sande
Sande
9 years sitten

En ota isoa stressiä muutamasta finnistä. Minulla on ollut teininä akneiho, joten tiedän mistä puhun. Töissä ei saa käyttää meikkiä, olemme siellä kaikki yhtä luonnonkauniita:) Nykyään ostan harvoin meikkejä, satsaan mieluummin ihonhoitotuotteisiin. Ostan pelkästään luonnonkosmetiikkaa laidasta laitaan. Olenkin saanut Jolien sivulta hyvää tietoa niistä. Huolehdin itsestäni kokonaisvaltaisesti. Tykkään liikkua raikkaassa ulkoilmassa, syön paljon kasviksia ja yritän elää järkevästi. Minulla on käytössäni vain tämä yksi elämä, haluan elää sen terveenä.

Madde
Madde
9 years sitten

Minua tsemppaa se, että asiaan pystyy kyllä vaikuttamaan kiinnittämällä huomiota ihonhoitoon, ruokavalioon, riittävän unen saantiin sekä liikkumisella ja rennolla asenteella. Maailma on täynnä pieniä, ihania asioita! 🙂

Hanna-Leena
Hanna-Leena
9 years sitten

Hemmottelen kukkuivaa ihoa kuorinnalla ja naamiolla. 🙂

3ija
3ija
9 years sitten

Vähennä stressiä, lisää veden juontia.

terhi
terhi
9 years sitten

Riittävä uni, vesi, ulkoilu/liikunta ja puhdas ruoka auttavat pitämään ihon kunnossa.

Tiina
Tiina
9 years sitten

Sokerin ja viljojen käytön useampana peräkkäisenä päivänä huomaa ihostani heti. Pitkään olin epätoivon partaalla, kun mitkään lääkärien tarjoamat voiteet eivät tuoneet helpotusta oireisiini. Luettuani Kaisan kirjan ja kokeituani sokeritonta ja viljatonta elämää hetken, ihoni alkoi parantua ja ikuisiksi luulemani arvet vaalentua. Silloin tällöin yhä edelleen syön sokeria ja viljoja ja joskus ruokavalio “lähtee käsistä”, sen seurauksena ihoni on täynnä finnejä. Epätoivon hetkellä auttaa se, että muistutan itseäni siitä hyvästä tunteesta, mikä tulee, kun huomaa ihon pikkuhiljaa parantavan itseään, kun syö terveellisesti. Kaisan kirjalle olisi silti tarvetta, jotta sieltä voisi aina tarvittaessa tarkistaa, mikä auttoi mihinkin vaivaan.. 🙂

pinka
pinka
9 years sitten

Tässä naamassa on koettu vaivaa jos jonkinnäköistä ja kokemuksesta tiedän että ihon ollessa pahimmillaan kärsii koko keho ja fiilis pahasti. Onneksi kaikki on kuitenkin ohimenevää. Uusi päivä valkenee kaikesta huolimatta (uusine näppyineen tai hyvässä lykyssä kirkkaine otsineen). Koitan muistuttaa itseäni että ulkoisista horjuttimista huolimatta minä olen minä, eikä perushyvää itsetuntoani voi kenkkuileva naama kaataa 🙂 Kaiken keskellä koitan pitää huolta hyvästä olosta lenkkeilemällä, nukkumalla hyvin ja hemmottelemalla itseäni fiiliksiin sopivin tavoin, olipa se välillä sitten suklaalevy tai toisinaan perusteellinen kylpy. Opti-msm on säännöllisessä käytössä toiminut hyvänä kirkastajana.

piia
piia
9 years sitten

Kunnon yöunet ja kylpyhuoneeseen hämärä valo 🙂

SiniS
SiniS
9 years sitten

Minulla auttaa, kun en ala liikoja murehtimaan ihoni kunnosta (vaikka se ei aina olekaan helppoa), mutta jos alan murehtimaan niin tilanne muuttuu vielä huonommaksi ja olen huomannut, että esim. stressaantuneena saatan saada ruusufinniä naamaan, mutta kun käännän henkisen puolen kuntoon, parantuu se aika äkkiä 🙂 Epämääräinen röhelö ja luufinnit lisääntyvät selkeästi naamassani kun syön Ayurvedan mukaan liikaa pittaa nostattavia ruokia, eli minun tapauksessani raakakaakosmoothia ja tummaa suklaata, mutta kun ne ovat vaan niin hyviä! Yritän siis olla stressaamatta liikaa!

AinoSusanna
AinoSusanna
9 years sitten

Runsas veden juonti, säännöllinen liikunta, riittävät yöunet ja ylipäätään säännöllinen terveellinen elämäntapa 🙂

Päivi
Päivi
9 years sitten

Itsellänikin kun ovat nämä post-e-pilleri-iho-ongelmat edelleen aika aktiivisia, niin yritän iloita niistä kuukauden muutamista päivistä, jolloin iho on vähän parempi. Myös liian läheltä peiliin katsomisen välttäminen auttaa, koska kovin tarkka tieto ihon pinnan tilasta lisää vaan tuskaa 🙂 Helppoa ei ole, mutta sitten, jos/kun ongelmat helpottaa, niin mun iho on mun mielestä varmaan tosi kaunis 🙂 Myös luksukkaat, yllä mainitut, hoitotuotteet auttavat niin ihoa kuin mieltä. Ja Jolie-putiikin ja -yhteisön vertaistuki 🙂

Onnenmyyrä
Onnenmyyrä
9 years sitten

Silloin, kun näppylät harmittaa, mietin kuinka vähän niillä on mitään merkitystä esim. aviomiehelleni ja otan hänen rakastavasta ja kannustavasta asenteestaan oppia:).

Jaana
Jaana
9 years sitten

Lopetin e-pillereiden käytön kaksi vuotta sitten ja vasta nyt iho alkaa olla rauhoittumaan päin. Tärkeimpänä ihoa hoitavana keinona on ollut gluteeniviljoista, margariineista ja sokerista luopuminen ja siirtyminen muutenkin puhtaampaan ruokavalioon. Ruoka siis mahdollisimman vähän käsiteltynä, luomuna ja puhtaana pöytään. Todella hyvänä tukena on sinkkilisän säännöllinen käyttö ja käsien puhtaudesta huolehtiminen (aina huomaamattaan tulee ihoa kosketeltua, ihan ajatuksissaan). Kosteutuksena kylmäpuristettu kookosöljy ja myös suolavesihoito tekee iholle silloin tällöin hyvää. Tietenkin runsas vedenjuonti, riittävä uni ja liikunta ovat aina hyvästä. Ja viimeisimpänä, mutta ei todellakaan vähäisimpänä: positiivinen ajattelu!

Henna
Henna
9 years sitten

Sauna rentouttaa mukavasti.

Memmu
Memmu
9 years sitten

Ihosta näkee mitä on syönyt. Välillä tosin ei tajua mitä on tullut syötyä, mutta voi olla myös ressi taikka vaikka puhdistusreaktio mikä puskee läpi. Ei auta valitus ja vaiva, vaan puhdas syöminen ja kärsivällinen hoito.

Laura
Laura
9 years sitten

Ulkoilu, uni, terveellinen ruokavalio ja vartalon kuivaharjaus.

Anne
Anne
9 years sitten

Jatkuvien vatsavaivojen ja kuumeilun takia muutin ruokavalion vähägluteeniseksi ja -sokeriseksi. Otin käyttöön kookosöljyn sekä avokadon ja viherjauheen. Vatsan lisäksi myös iho kiittää. 🙂 Muutoksen alussa 1,5 vuotta sitten sain kovasti motivaatiota Jutan ja Katjan blogeista, kiitos paljon näin jälkikäteen! <3

Taateli
Taateli
9 years sitten

Ihon ollessa pahimmillaan ei auta kuin ajatella, että se on ohimenevää. Vakuutan itselleni, että joskus näiden finnien puhkeamisen on vain loputtava. En ole ainakaan nähnyt yhtään finnistä mummoa!

AaHoo
AaHoo
9 years sitten

Pitää ottaa pieni hetki ja rentoutua; miettiä elämän tärkeitä ja onnellisia asioita ja hetken hemmotella itseä, saa vähän perspektiiviä ja olo (ja iho) paranee 🙂

Jaana
Jaana
9 years sitten

Paleo-ruokavalio on mainio ihon(kin) hoitoon — iho voi paremmin ku ikinä.

Kaisa
Kaisa
9 years sitten

Huonoina ihopäivinä auttaa ehdottomasti kotona tehty kasvohoito ihanilla tuotteilla, heti paljon parempi mieli! 😉

Jutta Ruonansuu
Jutta Ruonansuu
9 years sitten

Voi miten mielettömän hienoa vertaistukea täältä löytyy, vaikka haaste on ollut voimassa vasta yhden vuorokauden! Kiitos tähänastisista kommenteistanne, tämä kommenttiboksi pullistelee kirjaimellisesti inspiroivaa naisenergiaa! On ilo lukea ajatuksianne.

SaaraK
SaaraK
9 years sitten

Uni, rasvat ja vatsasta huoltapitäminen. 🙂

Sari Kesti
Sari Kesti
9 years sitten

Runsas vedenjuonti, marjaisa/kasvisvoitoinen ruokavalio, happirikas ulkoilma liikunnan kera, uni ja kylmänaralle iholleni talvisin kerros Baby Zink-voidetta, aamulla se on jälleen sileä kuin vauvan pylly. =)

virpi hartikainen
virpi hartikainen
9 years sitten

Mahottoman ihanat rasvat, siis ne luonnolliset 🙂 Kaisan kirjan lukemisen jälkeen ei pahemmin ole tarvinnut ihme värkkejä…IIIIIIhana Kaisa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jo
Jo
9 years sitten

Kookosöljyllä puhdistus,Molkosan-heratiivisteellä sen jälkeen ja kuorinta kahvinporoilla(keitetty)

Betzy
Betzy
9 years sitten

Terveellinen, ravinteikas ruoka! Onneksi myös meikki pelastaa kuitenkin aika paljon! Tänään viimeksi naureskelin peilin edessä, kun suihkun jälkeen naama oli täynnä punaisia läikkiä. Laitoin mineraalipuuteria toiselle puolelle naamaa ja ero oli todella suuri. Olisi sopinut sen hetkinen naama johonkin mineraalipuuterimainokseen kuvaamaan, mitä sillä saa aikaan! 🙂

Auni
Auni
9 years sitten

Seborrean kanssa tasapainoillessa kaikki ihonhoitovinkit ovat tervetulleita. Haussa on ollut sopiva luonnonkosmetiikkasarja, josta löytyisi tuotteita tulehtuneen ihon hoitoon. Tästä artikkelista sain monta hyvää suositusta!

neu
neu
9 years sitten

Kaikki vinkit tulevat itselleni tarpeeseen, sillä takana on taistelua ihoni kanssa teini-iästä asti, välillä paremmalla menestyksellä ja välillä pahemmalla… Vettä pyrin juomaan aina, ja pahempina aikoina vielä vähän enemmän; uskon että se puhdistaa sisältäpäin.

Hannele
Hannele
9 years sitten

Tämä viesti tulee nyt hieman hassusti tänne hormonitasapainokeskustelun keskelle, mutta jonnekin halusin kiitokseni välittää: kiitos, Jutta, lauantaisesta avusta keikkahuulipunan valinnassa – sävy oli juuri oikea, ja koostumuskin kesti laulavilla huulilla hyvin hieman lisättynä! 🙂 Jaa, ehkä voisin samalla osallistua tähän “alkuperäiseenkin” keskusteluun: voisiko musiikin tuoman mielihyvän (niin kuuntelemalla kuin itse musisoimalla) listata kokonaisvaltaista hyvää oloa lisääväksi tekijäksi, ja näin ollen myös hyväksi keinoksi tasata hormonitoimintaa? t. Hannele

Sara
Sara
9 years sitten

Sisäinen kauneus on tärkeintä! Vaikka otsassa olisikin valtava finni, niin oma säteilevä käytös ja positiiviset ajatukset merkitsevät lopulta aina enemmän.

Elina
Elina
9 years sitten

Iho-ongelmiini liittyy yleensä stressi! Oma reseptini huonon ihopäivän parantamiseen on pitkä lenkki raittiissa ilmassa, rentouttava ja lämmin kasvonaamio sen jälkeen, ja lopuksi lepoa ja mietiskelyä puhdasta vettä nautiskellen. Hyvät ihonhoitotuotteet ovat tärkeitä, mutta hehku ja hyvä olo tulee sisältäpäin!:)

Monsku
Monsku
9 years sitten

Itsensä hemmottelu auttaa! Ja erityisesti mökillä olo ja luonnon äänien kuuntelu, rantasauna ja oma perhe <3 Kun olo on hyvä niin ihokin kiittää!

Ulpu
Ulpu
9 years sitten

Ihanan positiivisia kommentteja täällä. 🙂 Itselläni iho-ongelmat ovat tuttua kauraa vuosien varrelta. Iho oli pitkään hyvässä kunnossa, mutta kuukauden verran on pukannut oikein kunnon patteja ja pienempää näppyä. Elämäntapamuutosta suunnitellessa mietin, että tuo kirja voisi olla lukemisen arvoinen. Läheisten kanssa on ollut paljon murhetta, joten stressiä on, ja imetys (jota olisi tarkoitus lopetella) sekä ruokavalio tekevät tehtävänsä, mutta ihonhoito on sellainen piristävä juttu onneksi. Kosmetiikkafriikkinä on ihana kokeilla kaikkea ja luonnonkosmetiikka onkin alkanut vallata hyllyjä uhkaavasti. 🙂 Kun vielä itsekin oppisi näkemään itsensä kauniina finneistä ja kaikesta stressi/väsy peilikuvasta huolimatta.

Aija
Aija
9 years sitten

Ihoni on ollut taas tosi huonossa kunnossa, enkä oikein tiedä mistä se on nyt ottanut nokkiinsa. Kuitenkin se piristää, kun illalla laittaa argania-öljyä, niin aamulla iho on aina paremman näköinen.

Sanna.Wang
Sanna.Wang
9 years sitten

Yritän syödä, juoda, ulkoilla ja nukkua hyvin ja riittävästi. Kun stressi iskee, pyydän miestä kehumaan jotakin mistä hän minussa tykkää ja kannustamaan ja kas, sehän auttaa! 🙂 Joskus vaan pitää oppia heittään mietteet romukoppaan ja tehä vaan.

Pike
Pike
9 years sitten

Tyttäreni erittäin herkän ihon hoitoon etsin tietoa ja neuvoja, ja taisin löytää oikean tiedon paratiisin 🙂

Anne
Anne
9 years sitten

Gluteeniviljojen, hiivaa sisältävien tuotteiden ja sokerin syönnin välttäminen pitää ihon kunnossa.

Irmeli
Irmeli
9 years sitten

Jos mietitään mitä tehdä ihon hoitamiseksi, mieleen tulee samoja asioita kuin monelle muullekin; puhdas ruoka, tarpeeksi hyviä rasvoja (sekä ulkoisesti että sisäisesti), tarpeeksi vettä ja unta. Ihoa ei pidä myöskään “ylihoitaa”, omasta mielestäni peruspäivänä (jos ei meikkaa), kasvovesi riittää. Mitä tulee hyvään mieleen huonoista ihopäivistä huolimatta; joogaa, halaa rakasta, tee jotain muuta ihanaa. Ihon oikuttelu unohtuu nopeasti. <3

nekku
nekku
9 years sitten

Jos jokin asia, kuten huono päivä ihon kanssa, kenkuttaa, lähden pihalle. Mieluiten jonnekin rauhalliseen paikkaan kävelylle, missä saan rauhassa potkia kiviä, kyynelehtiä jos on tarve, mutta ennen kaikkea koota ajatukseni ja todeta lopulta, ettei sen oikeasti niin väliä. Eikä itse ihokaan pistä pahaksi päästessään ulkoilmaan. 🙂

satu
satu
9 years sitten

Riittävä uni,paljon vettä ja tasapainoinen ruokavalio.

Johanna
Johanna
9 years sitten

Suoliston kuntoon saaminen on ollut parasta ihonhoitoa itselleni. Ennen kärsin todella noloista näpyistä takaposkissani, nykyisin niitä tulee enää harvoin, ja yleensä ne lähtevät kookosöljyn avulla pois! Se onkin sitten eri asia, että millä sen suoliston saa kuntoon. Minulla se vaati vuosien salapoliisityötä vatsaoikkujen syyn selvittämiseksi. Gluteeniton ja sokeriton ruokavalio sekä paljon vettä ja liikuntaa on ainakin hyvä alku!

Minna
Minna
9 years sitten

Pari meikitöntä päivää, kävelyä ja raikasta vettä.

Tiina
Tiina
9 years sitten

Nyt keski-iän saavutettuani, on ihoni muuttunut tosi huonokuntoiseksi. Ilmeisesti kunnon hormonimyrsky…. Iho on tosi pintakuiva ja uurteinen, janoaisi kosteutta ja rasvaa. Samalla pitäisi näppylät sun muut saada “kuivatettua” pois. Ruokavaliota jo korjailtu ja hoitotuotteita olen vaihtanut hellempiin. Tuon postauksen myötä vaihtuu vielä nykyisetkin hoitotuottet uusiin ja Kaisan kirjat pitää ehdottomasti hankkia. Parempia aikoja odotellessa, pitkät lenkit raikkaassa ulkoilmassa ja raskaat salitreenit pitää mielialan koholla 🙂

Hannele
Hannele
9 years sitten

Minulla ja iho-ongelmilla on pitkä, yhteinen tie aina varhain alkaneesta, sitkeästä nuoruuden aknesta alkaen ja päätyen nyt keski-iän kynnyksellä edelleen jatkuviin hormonaalisiin iho-ongelmiin. Stressin vaivatessa raskaiden elämänvaiheiden keskellä oli myös iho todella huonossa kunnossa; välillä pystyin tuskin pitämään vaatteita päälläni kipeiden näppyjen takia. Nyt, kun elämä on tasapainoista ja hyvää, olen oppinut hyväksymään näpytkin osana itseäni. Mitä merkitsee patti leuassa muuten hyvän olon rinnalla?

Tanja
Tanja
9 years sitten

ota desi iloa, se lisää silmien valoa. suuri mitta naurua ja lisää siihen laulua. saat täydellisen ihon näin, kut katsot peiliin ystävän, et omaa kuvaas tarttuen ja siihen liikaa upoten.

Jasmin
Jasmin
9 years sitten

Huonon ihon tuntee kyllä koko olemuksessa. Itselläni tuntuu olevan jatkuvasti huono olo niinä hetkinä kun iho kenkkuilee. Lopetin juuri hormonaalisen ehkäisyn, joka auttoi aikaisempiin iho-ongelmiini. Pelkään huonon ihoni palaavan. Pyrin tällä kertaa parempaan ruokavalioon ja luonnollisempaan elämäntyyliin ja uskon sen auttavan!

Laura K.
Laura K.
9 years sitten

Kun kunnon hormonisota iskee näppyläpommituksella, yritän aina ajatella, että se on ohi menevää. Oma sekaihoni kaipaa kuorinnan pari kertaa ja savinaamion kerran viikossa. Lisäksi yritän hemmotella iltaisin ja aamuisin hieromalla kosteustuotteet kunnolla. Se myös lievittää stressistä kiristeleviä leukaperiä ja tuntuu vapauttavan näin pahimpia jännityksiä. Ja sehän taas ennaltaehkäisee sterssinäppylöitä. 🙂

Eliisa
Eliisa
9 years sitten

Täällä hormoonihirviöt nitistetään kahvilla, muttei sisäisesti, vaan ulkoisesti “nautittuna”! Aamulla keitetyn luomukahvin jäähtyneet porot hierotaan aamupesun yhtydessä kasvoille ja kaulan/dekolteen alueelle ja annetaan vaikuttaa hampaiden pesun ajan. Sen jälkeen huuhtelu haalealla vedellä, pyyhintä kasvovedellä ja jokin ihana kosteuttava päivävoide kasvoille. Porot paitsi kuorivat kevyesti ongelma-alueita, myös antavat silkkisen pehmeyden tunteen iholle. Iltaisin suosin meikin puhdistuksen jälkeen kasvoille kunnon öljymuhitusta yöksi. Öljyhoitona vaihtelen karitevoita ja kookosöljyä, kumpi purkki nyt sattuukaan käteen osumaan. Kerran viikossa/kahdessa kuorin kasvot (ja vartalon) saunan yhteydessä itsetehdyllä sokerihunaja-kuorintavoiteella. Saunan jälkeen laitan kasvoille valkosavinaamion. Tämän hoitokombon jäljiltä poskilla on ihana roosainen hehku ja kaunis iho, jota pehmennän jälleen… Lue lisää..

Krista
Krista
9 years sitten

Dui Acne Formula on auttanut näppyihin, mahdollisimman puhdas ruoka, vettä, ei stressiä…

Laalaa
Laalaa
9 years sitten

Taikasanani sinnikkäisiin, kipeisiin ja tulehtuneisiin finneihin on auringonhattu-uute! Flunssaan sisäisesti ja näppyihin ulkoisesti. Kuulin vinkin homeopaatilta, enkä voi ymmärtää, miksei kukaan aikaisemmin ole sitä minulle kertonut.

Hanna
Hanna
9 years sitten

Runsaasti nesteitä (vettä) sekä lepoa ja liikuntaa sopivassa suhteessa 🙂

Jonna
Jonna
9 years sitten

Vinkeistä se kaikkein klassisin: riittävä vedenjuonti! Itse huomaan heti parin päivän sisällä ihon kunnosta, kun olen juonut riittävästi. Tällä hetkellä käyttämäni MSM vaikuttaisi myös olevan suotuisa ihon kunnolle, ja ripsetkin vaikuttavat pidemmiltä.

Mirja
Mirja
9 years sitten

Pyrin syömään paljon avokadoa ja pähkinöitä!

onppu
onppu
9 years sitten

Aih pakko sanoa heti alkuun KIITOS. Vaikka tämä tajuttoman kurja vaiva onkin, on ihana lukea etten ole akneni kanssa yksin ja muutkin ovat siitä erilaisin konstein selvinneet… Eiköhän minullakin ole vielä valoa tunnelin päässä vaikka joka ilta meikkien pesun jälkeen vaivun pieneen epätoivoon. Aikaisempia kommentteja lueskellessa kohosi mieleni huimasti, superisti kiitos siitä. Lopetin minipillerit kesän alussa. Jo käytön aikana kirotut pillerit aiheuttivat minulle aknea, mutta autas armias kun käyttö loppui… Kasvoni ovat kukkineet siitä lähtien! Sain ihotautilääkäriltä pitkän ja hartaan antibioottikuurin jota syön neljästi päivässä, ja tosiaan sen syönti arveluttaa minua suuresti. Maitorahkan syönti minulta kiellettiin, mutta muuten ihotautilääkäri ei… Lue lisää..

Reetta
Reetta
9 years sitten

Yksi parhaista keinoista on liikunta – sekä rauhallinen, että hikiliikunta. Hikoilu tekee iholle ja koko olemukselle terää ja rauhoittaa mielen, myös iho-ongelmien suhteen. 🙂

H
H
9 years sitten

No se tsemppaa että tietää kuukausittain toistuvan näppyläisyyden menevän ohi 🙂 mutta se toki aina muistuttaa olemaan huolellinen ihonoidossa ja hellimään sitä entistä paremmin. Kasvovesi, aurinkovoide suojakertoimella päivittäin, ja ihoöljy ovat luottotuotteita. Tuoksu on myös tärkeä sille henkiselle ihonhoidon puolelle 🙂

Iida
Iida
9 years sitten

Minua helpottaa ajatus siitä, että kaikki moska mitä ihoni näppyjen kautta työntää näkyviin on tosiaan moskaa pois minusta. Yritän silloin auttaa ihoani tässä puhdistusoperaatiossa kiinnittämällä erityisesti huomiota puhtaaseen ruokaan ja liikuntaan. Myös hemmottelevat kauneusrituaalit kuten naamiot ja kuivaharjaus tekevät hyvää niin keholle kuin mielellekin. Ja mitä vähemmän vietän aikaa peilin edessä, sen parempi 🙂 Kannatan syvästi oman itsen hellimistä ja rakastamista – jos minä en kohtele itseäni kuin prinsessaa, niin miksi kukaan muukaan niin tekisi. Joskus pienikin hyvä teko itseä kohtaan voi pelastaa koko päivän murjotukselta. Hymyilevänä olet kaunis.

marge
marge
9 years sitten

mun mielestä paras oikuttelevan ihon rauhoittaja on mieli. kun mieli on rauhallinen ja stressivapaa, on sitä yleensä myös iho. armeliaisuutta itseä ja ihoaan kohtaan; katse peiliin, lempeä tuijotus omiin silmiin ja rakastava lause, olet ihana, kelpaat, rakastan sinua. jollei iho heti rauhoitu, ainakin mieli rauhoittuu ja silloin ollaan jo oikealla polulla.

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.