Yellowmood

Induktiotaso korkattu!

04.04.2014, Hannamari Rahkonen

Yhteistyössä Gorenje, tuotteista on saatu alennus.

gorenje_karimrashid_design_glutenfreepasta_yellowmood (1)

Sain eilen uskonvahvistusta siihen tosiseikkaan, että asia nimeltä keittiöremontti voi saavuttaa joskus myös päätepisteensä. Ei ihan vielä, mutta tässä lähitulevaisuudessa.

Olemme menneet yllättävän kärsivällisesti etapin kerrallaan eteenpäin ja ilokseni voin todeta keittiösaarekkeemme edistyneen siihen vaiheeseen, että enää uupuvat vain laatikostot. Meille kytkettiin eilen nimittäin Gorenjen induktiotaso käyttöön, vihdoinkin sitä voi paketista ihailun sijaan myös käyttää.

Loft-asuntomme ainoa umpinainen tila on kylpyhuone ja sauna. Remontin suunnittelu vaati tämän vuoksi erityistä tarkkaavaisuutta, jotta asunnon linja säilyisi joka puolella harmonisena tilana. Minä ja mieheni halusimme kodista todella valoisan, vähän teollisuustyylisen ja aidoilla materiaaleilla toteutettuna rauhallisen kokonaisuuden, jota voisi pukea helposti erilaisiin vaatteisiin kulloistenkin mieltymysten mukaan.

gorenje_karimrashid_design_glutenfreepasta_yellowmood 3

Olen elementissäni suunnitteluasioissa ja olenkin saanut edun auttaa ystäviäni heidän kotiensa sisustussuunnittelussa. Oman kodin suunnittelu olikin paljon haastavampaa, sillä remontti tällä kertaa oli niin perustavanlaatuinen, että moneen kertaan painittiin valinnanvaikeuksien keskellä.

Keittiön suunnittelussa tärkeintä meille oli saada ruoanlaitosta helppoa ja toteuttaa puitteet siten, että ruoanlaitto voisi olla mahdollisimman sosiaalinen tilanne. Ennen remonttia keittiömme seinä esti vieraiden kanssa seurustelun, elleivät he olleet samassa tilassa. Seinän poistaminen oli ehkä merkittävin muutos keittiön suhteen, samoin kuin vesi- ja ruoanlaittopisteiden kääntäminen päikseen. Nyt kopperon tilalla on valoisa, avara tila, josta näkee joka puolelle asuntoa ja on mahdollista höpistä ystävän kanssa ruoanlaiton ohessa. Laitan kuvia kokonaisuudesta heti, kun saamme vielä vedet kytkettyä ja keittiönhanan asennettua.

gorenje_karimrashid_design_glutenfreepasta_yellowmood

Keittiön kodinkoneet oli laitettava tiskikonetta lukuunottamatta uusiksi, sillä edellinen hella paistoi vanhuuden höperöissään kaiken toispuoleisesti. Meillä syödään joka päivä päivällinen yhdessä ja mahdollisuuksien mukaan laitetaankin ruoka yhdessä. Jotenkin nuo hetket auttavat lipumaan työmoodista vapaalle ja antavat mahdollisuuden jutella molempien päivän kuulumiset ihan rauhassa.

Meidän keittiöstä on karsittu kaikki turhat vempeleet pois jo aikapäiviä sitten, sillä ainoat ruoanlaittovälineet uunin ja lieden lisäksi ovat Vitamix, Blendtec sekä Kenwoodin kMix-vatkain. Vähemmän on enemmän, joten päätimme satsata omasta remonttibudjetistamme ison siivun laadukkaaseen uuniin sekä induktiotasoon, joista löytyisi myös meidän tarpeisiimme sopivat ominaisuudet.

Jo syksyn suunnitteluvaiheessa oli selvää, että hakusessa oli valkoinen induktiotaso mustan sijaan, sillä halusimme myös keittiön edustavan samaa valoisaa linjaa kuin muu asunto, mutta toiveemme eivät loppuneet kuitenkaan vain väriin. Kypsennetyn ruoan ohella raakaruoka kuuluu vahvasti meidän elämäntapaamme, sillä valmistamme sitä myös työksemme muun muassa raakasuklaan muodossa.

Toivoimme löytävämme induktiotason, jonka lämpötilaa voisi säätää vähintään 42 asteen lämpötilaan ainaisen mittarilla vahtimisen sijaan — arvaattekin varmaan, että tämä spesiaaliominaisuus löytyy tästä Karim Rashidin Gorenjelle suunnittelemasta induktiotasosta. Sama ominaisuus löytyy myös Gorenjen Ora Ito-uunistamme, jonka valitsimme induktiotason kaveriksi. Uuniamme voi käyttää myös kuivurina, kirjoittelen siitä toiste lisää.

gorenje_karimrashid_design_glutenfreepasta_yellowmood 2

Induktiotaso on ihan mielettömän kaunis tuossa koivutasolla ja löydän itseni jatkuvasti mietiskelemästä sitä, että onko tämä todella meidän keittiö? Korkkasin induktiotason eilen vähän arkisemmalla päivällisellä keittämällä riisipastaa mausteisen tomaattikastikkeen kanssa — mitä luksusta oli saada tehtyä pasta samaan aikaan kuin kastike, tätä ei ole tapahtunut sitten joulukuun!

Olin kuullut todella paljon varoituksia siitä, että kun on tottunut käyttämään tavallista liettä, palavat ensimmäiset kokkaukset induktiotasolla taatusti pilalle. Muiden kokemuksista viisastuneena keräsin ensimmäiselle käyttökerralle kaikki tarvittavat ainekset käden ulottuville ja napsautin vasta sitten levyt päälle. Mikään ei palanut pohjaan ja ruokakin maistui todella hyvälle —olkoonkin, että osa tästä onnistumisen tunteesta tuli pelkästään uuden induktiotason korkkaamisen riemusta.

On se kätevä, ja kaunis.

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
SiniS
SiniS
9 years sitten

Ihan loistavaa, että tällaisia induktiotasoja on olemassa! 🙂 Alankin unelmoimaan tästä, jos on joskus oma talo niin tällainen on saatava 🙂

Hannamari Rahkonen
Hannamari Rahkonen
9 years sitten

Nämä ominaisuudet yllättivät kyllä itsenikin ja induktiotaso on ollut käytössä aivan loistava! En vaihtaisi enää pois mistään hinnasta 🙂

Hannamari Rahkonen
Hannamari Rahkonen
9 years sitten

Tämä kommentti oli poistunut viime viikon serveriongelman myötä, joten lisään sen tähän tätä kautta: Katja Kokko: On kaunis ja varmasti hyvä! Oi ihanuutta! Se on meikäläiselläkin muuttohommat edessä pian: laitan asuntoni myyntiin tänä viikonloppuna ja sen jälkeen alkaakin sitten uuden haku… takaisin vuookralle! Joten saa nähdä millainen liesi on uudessa kodissa, nyt kun on tottunut Todella Hyvään keittiöön!

Hannamari Rahkonen
Hannamari Rahkonen
9 years sitten

Minä toivotan onnea asunnon myyntiin! Kumpulan suloinen asuntosi löytää varmasti suloiset asukkaat vielä ennen kesää <3

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.