Ihonhoito

5 syytä ihon vanhenemiseen – ja muutama vinkki kuinka hidastaa sitä

11.11.2015, Riikka Väänänen

On asioita, joihin voit vaikuttaa ja asioita joihin et voi. Vaikka nämä viisi syytä ihon ikääntymiseen ovat juuri niitä, joihin et juurikaan voi vaikuttaa, voit ehkäistä ja korjata niistä johtuvia muutoksia. Kun tiedät syyt ihon muuttuvaan ulkonäköön, opit myös miksi ja miten hoitaa sitä.

1. Vapaat radikaalit heikentävät solutoimintaa. Iho uudistuu yhä verkkaisemmin ja sen vastustuskyky heikkenee iän myötä. Tämä aiheuttaa noidankehän, sillä silloin myös solujen kyky vastustaa vapaita radikaaleja vähenee.

Mitä voin tehdä? Kuori. Kuorinta on yksi tehokkaimmista keinoista auttaa ihoa uudistumaan. Kerran tai pari viikossa riittää. Kuorinta myös helpottaa hoitotuotteiden tehoaineiden imeytymistä. Pidä ihollesi ainakin kuukauden mittainen kuntokuuri mahdollisimman runsaasti antioksidantteja sisältävällä voiteella tai seerumilla – tai mieluummin molemmilla. Ne suojaavat ihoa ja tehostavat ihon uudistumista eli auttavat ihoa korjaamaan itse itseään.

Kokeile näitä:

Supermoodin Youth Glo Luxury Peel -hedelmähappokuorinta, 39 €.

Patykan Biokalift Supreme Defence Fluid -uudistava kosteusemulsio kasvoille, 65 €

Pai Skincaren Rosehip BioRegenerate Oil -uudistava ruusunmarja kasvoöljy, 28 €.

kale_antioxidants_superfood_rawfood_smoothie_FSFprincess_foursigmafoods_yellowmoos 3

2. UV-säteily rappeuttaa ihokudoksen kimmoisuudesta vastaavia kimmosäikeitä eli elastiinia ja kollageenia.

Mitä voin tehdä? Suojaudu aurinkovoiteella aina ulkoillessasi. Vältä aurinkoa kaikkein kuumimpina tunteina eli noin klo 11-15 välillä. Suojaa ihosi myös kaupunkioloissa esimerkiksi meikillä, jossa on suojakerroin. Vältä hedelmähappokuorintoja vuoden aurinkoisimpaan aikaan. Hedelmähapot ja aurinko eivät sovi yhteen. Jos ihosi kaipaa kuorintaa, tee se kuorintavoiteella jossa on rakeita.

Kokeile näitä:

Acorellen Sun Gel SPF 30 -aurinkosuojageeli kasvoille, 30,90 €.

Iroisie Soin Parfait BB-voide SPF 25, 31,60 €.

aurinko7

3. Elimistön oman hyualuronihapon väheneminen. Ihon kosteuspitoisuus ja kosteudensitomiskyky alenee ja iholle syntyy pintajuonteita. Iho myös ärtyy helpommin ja on väriltään harmahtava, eloton.

Mitä voin tehdä? Kuori. Se kirkastaa ihoa, pehmittää ihon pintaa ja parantaa pintaverenkiertoa. Hanki voide tai seerumi, joka sekä tehostaa ihon oman hyualuronihapon muodostumista että sisältää hyualuronihappoa.

Kokeile näitä:

Neal’s Yard Remediesin Rose Face Polish -kasvokuorinta, 24 €.

Mia Höytön Lumous -kosteuttava seerumi, 53,60 €.

kaunis päivä tänään vesi

Ihon kalsiumin väheneminen. Se hidastaa solutoimintaa, heikentää aineenvaihduntaa ja kuivattaa ihoa. Kalsiumin vähenemisen seurauksena ihon pinnalla olevasta hydrolipidikalvosta puuttuu sekä rasvaa että kosteutta ja iho menettää kiinteyttään.

Mitä voin tehdä? Mitä aikuisemmaksi ihosi muuttuu, sitä tuhdimpia voiteita se yleensä tarvitsee. Ota ravitsevan voiteen lisäksi käyttöösi kosteuttava seerumi, jolloin saat tyydytettyä sekä ihosi janon että nälän. Älä unohda naamioda kasvojasi välillä! Naamioissa on voiteita runsaammin tehoaineita.

Kokeile näitä:

Patyka Biokaliftin Ultra Rich Radiant Face Cream -ravitseva kasvovoide, 120 €.

Absolutionin Addiction -kasvoöljy, 66 €.

Patykan Biokalift Intensive Moisturising Mask -kosteuttava naamio, 65 €.

patyka_jolieshop_patyka3step_hannamarirahkonen14

5. Hormonaaliset tekijät. Ne vaikuttavat ihon vanhenemiseen, sillä hormonit parantavat ihon mikroverenkiertoa, aktivoivat keratinosyyttejä ja melanosyyttejä, tehostavat elastiinin ja kollageenin muodostumista sekä vaikuttavat ihon kosteuspitoisuuteen.

Mitä voin tehdä? Et saa potkittua hormonitoimintaasi isommalle vaihteelle tehokkaimmallakaan ryppyvoiteella, mutta voit auttaa ihoa auttamaan itse itseään ja tehostamaan toimintojaan. Yö on otollisinta aikaa, koska silloin kun sinä lepäät, kehosi paiskii yötöitä eli korjaa ja uudistaa itse itseään.

Kokeile näitä:

Absolutionin La Crème du Soir -uudistava yövoide

Patykan Biokaliftin Repair Night Serum -korjaava yöseerumi

 

Kuvat Jolien arkisto ja Hannamaija Rahkonen

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
A_M_K
A_M_K
8 years sitten

Olen ajatellut ostaa (harvoin käyttämälleni) poskipunalle uuden siveltimen. Puna on koostumukseltaan puuterimaista, ei voidemaista. Millaista sivellintä suosittelette? Entäpä millainen sivellin olisi hyvä, jos saan jossakin vaiheessa hankittua irtopuuterin?

Miia Rantonen
Miia Rantonen
8 years sitten

Hei, Puutereille parhaita siveltimiä ovat luonnonkarvasiveltimet. Synteettiset siveltimet toimivat rasvamaisissa tuotteissa. Irtopuuterille tarkoitettu sivellin on iso ja pehmeä. Pörheällä ja isolla siveltimellä puuteri levittyy iholle kevyesti ja tasaisesti, jolloin meikki kiinnittyy, mutta ei peity pakkelilla. Samaa sutia voit käyttää myös vaalean aurinkopuuterin levittämiseen koko kasvoille ja decolteelle. Hyvä poskipunasivellin on pehmeä ja pörheä, kuten luomivärinhäivytyssivellinkin. Mitä pehmeämpi sivellin, sen helpompi poskipuna on häivyttää. Sama suti sopii myös kasvojen varjostamiseen aurinkopuuterilla. Toivottavasti tästä oli apua. Ihanaa viikonloppua!

A_M_K
A_M_K
8 years sitten

Kiitoksia! Ehkä olisin toivonut vielä tarkempia vinkkejä sopivista, teillä myynnissä olevista sudeista.

Miia Rantonen
Miia Rantonen
8 years sitten

Hei, Valikoimassamme on Duroyn ja Kjaer Weisin siveltimiä, sekä kabukisivellin Couleur Caramelilta. Duroyn poskipunasivellin sopii puuterimaisten poskipunien ja aurinkopuutereiden levitykseen. Duroyn puuterivipalla on helppo levittää sekä kiinteät ja irtopuuterit. Couleur Caramelin kabukisivellin sopii myös molempien levitykseen hyvin. Kjaer Weisin siveltimet ovat pääasiassa voidemaisten tuotteiden levitykseen tarkoitettu, lukuunottamatta luomivärisiveltimiä. Kjaer Weisin kaikki meikit (lukuunottamatta juuri noita luomivärejä) kun on voidemaisia. Pääsääntöisesti siis rasvamaiset / voidemaiset tuotteet levitetään synteettisestä karvaksesta valmistetuilla siveltimillä ja puuterimaiset tuotteet luonnonkarvasiveltimillä. Täältä löydät ehdottamani tuotteet (Duroyn poskipunasiveltimen ja puuterivipan sekä Couleur Caramelin kabukisiveltimen): https://kauppa.jolie.fi/category/85/siveltimet Toivottavasti tästä oli apua.

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.