Näin poistat aurinkosuojatuotteet iholtasi

Aurinkosuojien poistaminen on oma lukunsa, josta saamme kysymyksiä pitkin kesää. Luonnonkosmetiikan aurinkosuojat ovat aina niin kutsuttuja fysikaalisia aurinkosuojia, jotka muodostavat ihon pinnalle vedenkestävän kalvon. Suojaava vaikutus perustuu siihen, että kalvo heijastaa auringon säteet ihosta. Tämä saattaa aiheuttaa tukkeumia, jos voidetta ei pestä huolellisesti pois joka ilta. Lisäksi mikä tahansa tuote ei ole riittävän tehokas poistamaan aurinkovoidetta.

Öljypohjaisilla puhdistustuotteilla tehokas lopputulos kasvoille

Hellävaraisin, tehokkain ja nopein vaihtoehto puhdistaa kasvot aurinkovoiteesta on öljypohjainen puhdistustuote. Voit tehostaa puhdistusta halutessasi esimerkiksi Absolutionin Konjac -sienellä. Älä kuitenkaan käytä sientä palaneelle iholle.

Öljymäiset puhdistustuotteet ovat hyviä siitäkin syystä, että ne soveltuvat myös lapsille. Lasten iholla kannattaa käyttää puhdistuksen apuna kuorintakintaan tai -sienen sijasta pehmeää pyyhettä tai liinaa.

Suosi kesäisin tuplapuhdistusta

Jos ihon pintaan jää harmaa tai valkonen kalvo, on aurinkovoidetta edelleen ihossa. Iho voi tuntua myös nihkeältä ja silloin pesu tulisi uusia. Kasvoille kannattaakin kesäisin tehdä kaksoispuhdistus.

Patykan kaksitehoinen duo on tähän oivallinen vaihtoehto, koska se sopii niin monelle eri ihotyypille. Ensin öljyllä irrotetaan aurinkovoide, meikit ja päivän aikana kertynyt lika. Huuhtelun jälkeen levitä vielä kasvoille vaahto ja pyörittele loputkin jäämät huokosista pois.

Jos kasvojen puhdistuksessa käytetään kesäisin päivittäin konjac-sientä, ei kasvojen kuorinta-ainetta välttämättä tarvitse erikseen. Mutta jos iho tukkeutuu helposti, niin silloin hedelmähappokuorinta on hyvä vaihtoehto. Kokeile esimerkiksi Evolven Miracle Mask -kuorivaa hedelmähapponaamiota. Muista kuitenkin välttää aurinkoa heti happokuorinnan jälkeen.

Puhdista kuiva iho hellävaraisesti kosteutusta unohtamatta

Jos ihosi on todella kuiva, saattaa aurinkovoide tarrata todella napakasti kiinni kuiviin kohtiin. Hankaaminen vedellä ja saippualla on tässä kohtaan isoin virhe, eli kannattaakin keskittyä ihon lempeään ja kosteuttavaan puhdistukseen.

Kosteutus auringossa vietetyn päivän jälkeen on todella tärkeää. Ihosi ruskettuu kauniimmin ja säilyttää päivetyksen paremmin hyvin kosteutetulla iholla.

Poista aurinkovoide vartalolta suihkuöljyn ja vartalosienen avulla

Aurinkovoide tulee poistaa iholta huolellisesti joka ilta. Kuten totesimme jo kasvojen kohdalla, toteamme saman vartalon kohdalla; öljyllä lähtee helpoimmin! Suihkuöljy tai voidemainen suihkusaippua on paras tapa liuottaa aurinkovoide pois. Sieni, pyyhe tai vartaloharja on myös oiva tapa tehostaa puhdistusta.

Vartalonkin iholle voi tehdä kaksoispuhdistuksen, eli ensin levitä iholle suihkuöljyä (tai mitä tahansa öljyä, mitä käytät myös kasvojen pesuun ja hoitoon) ja sen jälkeen suihkugeeli tai -voide.  Vartalon iholle suihkuöljy tai suihkuvoide on paras puhdistaja yhdessä pehmeän vartalosienen kanssa. Erinomainen vaihtoehto suihkuöljyksi on Neal’s Yard Remediesin ravitseva suihkuöljy.

Tutustu suihkuöljyihin ja -geeleihin

Luonnonkosmetiikan aurinkovoide on ekologinen valinta

Luonnonkosmetiikan fysikaaliset suojat ovat ympäristön ja oman terveytensä tiedostavan kuluttajan valinta. Niiden poistaminen vaatii hieman enemmän vaivaa, mutta säästät oman hormoonitoimintasi häiriintymiseltä ja pidät vesistöt puhtaina aurinkovoidejäämistä.

Muista nauttia auringosta myös ilman aurinkosuojaa lyhyiden hetkien ajan. Koska aurinkosuoja estää ihon D-vitamiinin tuotannon, on tärkeää, että suojaamaton iho tavoittaa auringon. Näin se saa tankattua vitamiinivarastonsa täyteen.

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.