Luonnonkosmetiikan parhaat itseruskettavat TOP3

Luonnonkosmetiikan ihanissa itseruskettavissa tuotteissa on useita vaihtoehtoja, joilla iho saa kauniin päivetyksen ilman rajoja, laikkuja tai voimakkaita hajuja. Hieman päivettynyt iho näyttää terveemmältä ja hehkeämmältä, ja siksi monet, joilla on vaalea ihotyyppi, kaipaavat kesän tullen ihollensa ripauksen sävyä.

Loihdi turvallinen päivetys kotona

Auringon UV-säteily aiheuttaa ihon ikääntymismuutoksia ja saattaa vaurioittaa ihoa pysyvästi. Siksi turvallisen rusketuksen voi hakea purkista.

Aurinkovoide on kuitenkin eri asia kuin itseruskettava, joten auringosta nautiskellessa iholle on hyvä laittaa lisäksi riittävät suojakertoimet. Suojakertoimeton itseruskettava voide tai sen aikaansaama rusketus eivät anna iholle aurinkosuojaa!

Dihydroksiasetoni ja erytruloosi antavat iholle kauniin sävyn

Luonnonkosmetiikan itseruskettavien vaikuttava aine on useimmiten dihydroksiasetoni eli DHA. Dihydroksiasetonia valmistetaan luonnonkosmetiikan tuotteisiin sokerijuurikkaasta. Dihydroksiasetonin lisäksi luonnonkosmetiikan itseruskettavat voivat sisältää toista sokerimolekyyliä erytruloosia, joka valmistetaan fermentoimalla glyseriiniä ja hiivauutetta.

DHA antaa iholle nopeasti, jo muutamissa tunneissa, kaunista sävyä. Erytruloosin aiheuttaman sävyn kehittyminen kestää kauemmin. Useissa itseruskettavissa tuotteissa on käytetty vaikuttavina aineina molempia.

Muun ei-luonnollisen-kosmetiikan itseruskettavissa on tavallisesti synteettisesti valmistettua dihydroksiasetonia.

TOP1 – Itseruskettava suihke vaalealle iholle

Biosolis Self Tanning Moisturizing Spray on itseruskettava suihke, joka sopii erinomaisesti vaalealle iholle. Suihke antaa luonnollisen rusketuksen ilman aurinkoa ja tuo iholle vaivattomasti päivetyksen elinvoimaista hehkua.

Suihkeen aloe vera ja karanjaöljy hoitavat ihoa ja sitovat siihen kosteutta samalla kun dihydroksiasetoni antaa iholle lempeänsävyistä rusketusta. Lisäksi avokadoöljy ja sheavoi ravitsevat ja pehmentävät ihoa. Helppokäyttöinen koostumus levittyy helposti ja kuivuu nopeasti.

TOP2 – Kauneusvaikuttajien ja ammattilaisten suosikki

Australialaisen luonnonkosmetiikkabrändin Zuii Organicin Flora Gradual Tan Body Lotion on huippusuosittu asteittain päivettävä itseruskettava voide. Miedosti sitrushedelmiltä ja vaniljalta tuoksuva ruskettava vartalovoide on kesäisen hurmaava.

Flora Gradual Tan Body Lotion tekee ihosi kauniin hehkuvaksi. Sen aikaansaama upeansävyinen hunajainen päivetys tummenee hiljalleen käytössä. Voide sopii täydellisesti kaikille ihotyypeille päivittäiseen käyttöön kosteusvoiteen sijasta.

Itseruskettava vartalovoide sisältää bambumehua, raakakaakaota, karitevoita sekä auringonkukkaöljyä. Sen hoitavat ja ravitsevat vaikutukset tuntuvat iholla heti ensimmäisestä käyttökerrasta alkaen.

TOP3 – Asteittain päivettävä seerumi kasvoille

Mádaran Healthy Glow Self Tan Serum -kasvoseerumi on erityisesti kasvojen iholle räätälöity kevyt itseruskettava seerumi. Se antaa huomaamatta kasvoille kauniin päivetyksen, joka vahvistuu käyttökertojen myötä.

Koostumus sisältää matalamolekyylistä hyaluronihappoa, kosteuttaa kasvojen ihoa ja imeytyy heti. Seerumin synnyttämän rusketuksen määrää on helppo säädellä. Päivittäisellä käytöllä saa reilumpaa päivetystä, mutta harvemmat käyttökerrat pitävät värin maltillisena.

Seerumin luonnollinen ruskettava ainesosa erytruloosi on kasviperäinen sokeri, joka tekee ihosta päivettyneen näköisen turvallisesti ja luonnollisesti. Seerumin tuoksu on miellyttävän raikas ja hieman sitruksinen.

Näin onnistut luomaan täydellisen rusketuksen

Monet itseruskettavat tuotteet antavat päivetystä asteittain, jolloin käyttäjä pystyy helposti säätelemään rusketuksen laatua ja määrää. Laadukkaiden itseruskettavien antama päivetys on huolellisen tuotekehityksen tulosta, eikä keinotekoisesta oranssisesta sävystä ole pelkoa.

  1. Kuori ensin! Iho kannattaa kuoria ennen itseruskettavan tuotteen käyttöä. Kuorintavoide poistaa kuollutta ihosolukkoa ja tekee itseruskettavan pohjasta tasaisemman ja vastaanottavaisemman. Voit käyttää esimerkiksi kuorintaharjaa tai -kinnasta, jolla iho saa mekaanisen kuorinnan lisäksi mukavasti vauhtia veren- ja nestekiertoon.
  2. Levitä voide reippaasti puhtaalle ja kuivalle iholle. Itseruskettava voide levitetään puhtaalle ja kuivalle iholle. Älä käytä itseruskettavan tuotteen alla kosteusvoidetta tai muita tuotteita. Levitä voide iholle nopeasti ja pese kädet heti voiteen levityksen jälkeen. Itseruskettavien tuotteiden levitykseen on olemassa erityisiä hanskoja ja kintaita, joiden avulla tuotteet on helpompi levittää iholle tasaisesti. Tällöin itseruskettavat tuotteet eivät tartu myöskään kynsiin tai kynsinauhoihin.
  3. Anna kuivua rauhassa. Anna itseruskettavan kuivahtaa ja imeytyä ihoon rauhassa ennen pukeutumista. Varo hetki varsinkin vaaleita vaatteita ja vuodevaatteita.
  4. Säilytä tuote viileässä ja valolta suojattuna. Älä jätä itseruskettavaa tuotetta tai muutakaan kosmetiikkaasi lojumaan pitkäksi aikaa lämpöön tai auringonvaloon. Suojakertoimia sisältävät voiteet on hyvä käyttää loppuun vuosittain. Joka kesä on turvallisinta ottaa käyttöön aina uusi aurinkosuoja.

Tilaa Jolien uutiskirje

Uutena asiakkaana saat heti 10 % alennuskoodin sähköpostiisi.