Kirkkaankeltainen on kiehtonut minua erityisen paljon jo reilun vuoden ajan, se tuntuu vetävänsä puoleensa yhtä paljon kuin tuo kevätaurinko, joka paistaa työpisteelleni juuri nyt. Keltaisen kaipuu iski pitkän harmaan kauden jälkeen sellaisessa elämäntilanteessa, jossa vaadittiin omalla kohdallani suurta rohkeutta ja luottamusta elämään. Innostuneena, mutta jännityksellä jäin vuosi sitten pois päivätöistäni siirtyen kokonaan yrittäjäksi ja keltainen tuntuu symboloivan tuota yhtä elämäni parhaimmista muutoksista. Ehkä hain alitajuntaisesti pirskahtelevaa inspiraatiota ja voimaa tuosta värien jättiläisestä, joka kiinnittää huomion sekä tarjoilee energiaa juuri oikeaan aikaan. Coloria-sivusto tiesi kertoa keltaisesta mukavia faktoja:

Länsimaissa kermaisen keltainen on liitetty viattomuuteen. Kirkas keltainen on liitetty positiivisuuteen ja onnellisuuteen. Keltaisen on sanottu parantavan muistia, arvostelukykyä ja päätöksentekokykyä. Lapset tunnistavat ensimmäisenä keltaisen sävyn. Keltaisiin pukeutuvien ihmisten on sanottu olevan aktiivisia ja etsivän haasteita.

Tosin, keltainen on myös joissain maissa surun väri ja samainen väri on liitetty joissain tilanteissa myös hulluuteen. Kyllähän elämässä pitää aina olla vähän luovan hullu, uida vähän vastavirtaan ja toimia tavalla, joka tuntuu itselle parhaimmalta.

Kotiimme keltainen on päässyt vasta hyvin hillitysti Aarikan raitapurkin, Finlaysonin Elefantti-kankaan ja keltaisen vintage-kahvimyllyn välityksellä. Siksi aloin kaipaamaan kotimme valkeuteen enemmän keltaista ja päätin, että aivan piakkoin yksi kotimme ovista saa värikylvyn.

Valinta ei ollut vaikea, sillä asunnossamme on tasan kolme ovea: yksi parvekkeelle, yksi ulos ja yksi vessaan. Kirkkaankeltainen pääsee koristamaan tuota yllä olevassa kuvassa olevaa mäntyistä vessanovea, joka huutaa kipeästi päivitystä tälle vuosituhannelle.

Täällä ruvetaan kevään mittaan avaamaan lattioita tarkistusmielessä ja itse asiassa tänään selvisi, että suurempaakin remonttia on tulossa katon osalta. Ryvin hetken epäuskon ja surun keskellä, mutta nyt jos koska tiedän olevan oikea aika antaa keltaisen hoitaa mieltä! Upottaudun erittäin mielelläni piristävän keltaisen keskelle ja kohdistan huolestuneet ajatukseni ennemmin elämän kauniisiin sävyihin.

Yellow door

Mitä mieltä te olette? Oletteko maalanneet omissa kodeissanne ovia villeillä väreillä?

 1. Hannamari Rahkonen

  Jutta, niin annetaan ja hukutan blogin sen jälkeen herkullisen keltaiseen kuvakylpyyn!

 2. Katja Kokko

  IHANA, sanon minäkin! Voiskohan meidän putiikin keittiön oven maalata jollain…? PInkki? Turkoosi? Musta? Se ovi jotenkin vaivaa mua. Toi keltanen on killeri!!!

 3. Hannamari Rahkonen

  Katja, maalatkaa ihmeessä. Huomenna pikainen palaveri pystyyn putiikilla ja sitten maalikauppaan ;)

 4. Meja

  Mun eteisen ovi on pinkki ja vessan ovi musta. :)

 5. Hannamari Rahkonen

  Oo, kuulostaapas pirteältä Meja! :)

 6. Hanna

  Meillä on juuri samanlainen vessanovi ja todellakin ajattelin maalata sen! Ehkäpä tämän blogauksen innoittamana hieman suunniteltua räikeämmäksi :) Olisi kiva kuulla miten onnistui!

 7. Hannamari Rahkonen

  Hanna, kuvaraporttia seuraa, kunhan saan ensin oikean sävyn valittua ja maalit hankittua :)

 8. -A-

  Keltanen on just hyvä! Tykkään tosta alimman kuvan huoneesta muutoinkin.

 9. Hannamari Rahkonen

  -A-, tuossa huoneessa on kyllä kivoja elementtejä. Ja kerrankin jossain on käytetty tummanharmaan sijasta vaaleanharmaata — kehystää todella freesisti muuten kirjavaa sisustusta :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Jolie 2019