rovaniemi_yellowmood_arctips_sushi_kauppayhtiö_kuhasushi189

Reilu viikko sitten pakkaset paukkuivat vielä melkoisilla lukemilla, itse asiassa Rovaniemen lähistöllä pakkanen nousi viime viikonloppunakin yhtenä aamuyönä -37 asteeseen. Melkoista. Nämä kuvat ovat toissaviikolta, jolloin mittari kipitti lähempänä kolmeakymmentä. Olin päättänyt lähteä Kauppayhtiölle sushille ystäväni kanssa, sillä monta monituista viikkoa olin tuota lempiruokaani himoinnut.

rovaniemi_yellowmood_arctips_sushi_kauppayhtiö_kuhasushi188

Olin pakkautunut lämpimimpiini, takin päällä oli vielä poncho ja silti olin jäätyä sillalle alle kymmenen minuutin kävelyn jälkeen. Tuossa tilanteessa arvostin kyllä sitä, että jalat olivat lämpimät ja oli helppo laittaa tassua toisen eteen. Arctipsini ovat ehdottomasti pirteimmät ja lämpimimmät kenkäni koskaan, en vaihtaisi näitä merinovillahuopikkaita mistään hinnasta pois.Kun pääsin kahvilaan asti, nenänpääni oli aivan valkoinen ja hiukseni sekä ripseni jäässä. Posket liikkuivat juuri sen verran, että sain tilattua yhden sushiannoksen ja capuccinon.

rovaniemi_yellowmood_arctips_sushi_kauppayhtiö_kuhasushi191

rovaniemi_yellowmood_arctips_sushi_kauppayhtiö_kuhasushi190

Pieni sananen tähän väliin ihonhoidosta. Muuton jälkeen ihoni kuivahti pahemmaksi kuin koskaan elämäni aikana. Epäilen syyksi järkyttävää remonttistressiä, vähäisiä yöunia, epäsäännöllistä syömistä ja todella kovia pakkasia. Näin jälkeenpäin ajateltuna tuossa yhdistelmässä on kaikki ainekset ihokatastrofiin.

Ihon kuivuuden voi nähdä myös ylläolevasta kuvasta poskipäistäni, tosin sanottakoon, että tämä oli vielä lievä ilmiö verrattuna pahimpaan vaiheeseen. Otsani, poskipääni, leukani ja nenäni suorastaan kuoriutuivat, vaikka tein mitä. Kuorin, käytin naamioita, annoin naamion vaikuttaa kasvoilla yön yli, rasvasin… Ihon pinta oli kuitenkin aivan rutikuiva eikä mikään tuonut huojennusta.

Olen tankannut nyt jonkin aikaa todella reippaammalla kädellä avokadoa, kookosöljyä, siemenleipää, tyrnikapseleita, vettä ja hoitanut vieläkin tarkemmin ihoani uusilla luonnonkosmetiikan ihonhoitotuotteilla ja viime viikolla alkoi näkyä valoa tunnelin päässä. Ensimmäistä kertaa viikkoihin ihoni tuntuu kimmoisalta, kostealta ja vastaanottavaiselta myös kasvorasvoille!

Iho vaatii nyt kovilla pakkasilla vielä paljon sisäistä ja ulkoista huoltoa, mutta olen nykyhetkeen niin tyytyväinen.

rovaniemi_yellowmood_arctips_sushi_kauppayhtiö_kuhasushi185

rovaniemi_yellowmood_arctips_sushi_kauppayhtiö_kuhasushi187

rovaniemi_yellowmood_arctips_sushi_kauppayhtiö_kuhasushi186

Kauppayhtiön lämmössä oli hyvä istua tovi ja toinenkin kauniin ystäväni seurassa. Aloitin lämpimällä kahvikupilla, lämmitti tikkuilevia sormia ihanasti eikä meillä ollut mikään kiire pois.

 1. June

  Oi, ollapa kanssasi sushilla ja cappuccinolla, kun ulkona paukkuu megapakkanen! Aika täydelliseltä vaikuttaa. :)

 2. vinkki

  Pakkaskeleillä ei kannata pestä ihoa voimakkaasti aamuisin, yön aikana kertynyt luontainen rasvaisuus suojaa ihoa pakkasilta. Myös liika rasvaaminen ennen ulos lähtöä on pahasta, ihon pintaan kertyvä kosteus jäähtyy/jäätyy pakkasessa.

  • Hannamari Rahkonen

   Kiitos vinkistä, tuo on varmasti aivan totta :)

   Omiin joka-aamuisiin ihonhoitorutiineihini ei ole kuulunut vuosiin pesua vedellä tai pesuaineilla kuten ei myöskään ihon rasvaaminen :) Ainoastaan kasvovesi + satunnaisesti kevyt luonnonkosmetiikan seerumi + meikki — tämä on toiminut siis omalla ihollani.

   Luulen, että tällä kertaa ihoni reagoi siihen yksinkertaiseen asiaan, että elämässä oli liian monta muuttujaa yhdenaikaisesti, onneksi tilanne on tasoittunut paljon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Jolie 2019