Harmaa Imso Cargo Boat-laatta saatu Kaakelikeskukselta bloginäkyvyyttä vastaan.

kylpyhuonebathroom_interior_yellowmood_whitebathroom_modernbathroom180

Kylpyhuone on kaikista asuntomme paikoista tavallaan eniten valmis ja ajattelin tänään näyttää vähän miltä kylppärin toinen puolisko näyttää. Kaikista valinnoistamme jännitin ehkä eniten kylpyhuoneen kohtaloa, koska se on tila jonka ilmettä ei noin vain jälkeen päin muutella. Huone, jonka suhteen valintojen pitää kestää aikaa paljon enemmän kuin muiden kodin tilojen.

Pyörittelimme mielessämme ja paperilla kaikenlaisia valintoja tai rehellisesti sanottuna tilanne taisi mennä näin: mietittiin, päätettiin ja muutettiin suunnitelmia moneen otteeseen.

kylpyhuonebathroom_interior_yellowmood_whitebathroom_modernbathroom175

Lähtökohtana meillä molemmilla oli kuitenkin tärkeimpänä saada tilasta niin valoisa ja raikas kuin mahdollista, koska kylpyhuone oli aiemmin ollut keltainen mäntyunelma muovisuihkukaapilla ja vauvansinisellä lattialaatalla.

kylpyhuonebathroom_interior_yellowmood_whitebathroom_modernbathroom179

Asuimme talossa vuoden ennen remonttia ja tiesimme sen perusteella, että pintamuutosten lisäksi kaipasimme kylpyhuoneeseen lisäneliöitä. Kylpyhuone oli muutenkin pienehkö asunnon muihin neliöihin verrattuna. Oven paikka oli myös syytä vaihtaa koiraperheessä lähemmäksi eteistä, jotta saisimme pahimpiin kura-aikoihin kahdeksan karvatassua suihkun puolelle sotkematta olohuonetta. Palaan toisessa postauksessa laajemmalti näihin pohjamuutoksiin, koska aiheesta riittäisi enemmänkin juttua.

kylpyhuonebathroom_interior_yellowmood_whitebathroom_modernbathroom181

Alunperin kylpyhuoneesta oli tulossa tylsästi kokovalkoinen ja ajattelimme, että valkoisessa klassisessa hunajakennolaatassa olisi tarpeeksi jujua meidän makuumme. Päätös oli itse asiassa lyöty lukkoon, kunnes aloimme pohtia pari viikkoa ennen laatoituksen aloitusta, että mitä jos kuitenkin löytyisi kivat tehostelaatat kylpyhuoneen viistonurkkiin.

Aloin etsiä meille harmaita laattoja, koska halusimme säilyttää kylpyhuoneessa viileän ja luonnollisen sävymaailman. Tarkalleen ottaen hain vanhan kelon näköistä harmaata laattaa, mutta olin varma, ettei sellaista ole olemassakaan.

kylpyhuonebathroom_interior_yellowmood_whitebathroom_modernbathroom177

Olin väärässä. Löysin Kaakelikeskuksen valikoimista keloa jäljittevän mahtavan laatan, jonka pintakin oli tehty siten, että siinä meni puunsyitä. Harmikseni laatan valmistus oli juuri lopetettu, kun sen bongasin. Petyin ensiksi kovasti, koska se oli niin kaunis.

Kaakelikeskukselle oli kuitenkin tullut uutena juttuna valikoimiin Imso Cargo Steam Boat-laatta, joka sykähdytti meitä molempia vielä enemmän elävämmällä ja vaaleammalla pinnallaan.  Tämä luonnonharmaa ja eläväpintainen laatta oli kuvissa aivan uskomattoman kaunis ja kun laatta saatiin seinään asti, tiesimme kertakaikkisesti tehneemme yhden remontin parhaista päätöksistä.

kylpyhuonebathroom_interior_yellowmood_whitebathroom_modernbathroom178

Yksi iso hankinta on vielä edessä, koska Hansgrohen hanan takana olevalle seinälle on tulossa koko seinän kattava peili jossain vaiheessa.

Kaipaisin tilaan vielä yhden isomman julistetyyppisen graafisen ja kirkkaanvärisen taulun, joka toimisi kontrastina vaalealle tilalle. Se voisi olla jopa vähän sarjakuvatyyppinen ja siinä voisi olla neonvärejä. Toivon kovasti, että löytäisimme taulun joltakin pieneltä tai suurelta suomalaiselta taiteilijalta. Olisiko teillä vinkata taiteilijoita, joiden työt vastaisivat kuvailuani? Emme kummatkaan pidä krääsästä, mutta tuollainen julistetaulu voisi näyttää hyvältä.

Katselin jo Antti Kalevin töitä, koska pidän hänen kädenjäljestään. Ostin häneltä miehelleni lahjaksi ihanan kettutaulun viime syksynä ja pidämme siitä molemmat todella paljon. Näyttää hyvältä tuota itsetekemäämme puuseinää vasten.

Kaiken kaikkiaan olemme todella tyytyväisiä uuteen kylpyhuoneeseen ja sen tunnelmaan. Se on viileän rauhallinen, tilava, ajaton, raikas ja valoisa.

Meidän näköinen, sehän se on tärkeintä.

 1. Katri

  En tiedä onko tämä nyt yhtään sen tyylistä, mitä hait, mutta ensimmäisenä itselle tuli mieleen Pauliina Valliston työt, joissa löytyy graafisuutta, sarjakuvamaisuutta ja neonvärejäkin. http://www.teamup.fi/t/PauliinaVallisto

  Kauniilta näyttää kylpyhuone, ja todella tyylikäs tuo harmaa laatta.

  • Hannamari Rahkonen

   Hei Katri ja aivan ensimmäiseksi kiitos kommentistasi :)

   Kävin katsomassa Pauliinan töitä, joissa on käytetty kauniisti värejä, mutta minulle tuli taideteoksista henkilökohtaisesti vähän surullinen olo. En tarkalleen ottaen tiedä miksi. Ehkä syynä on se, että taide puhuttelee meitä kaikkia vähän eri tavalla? :)

   Kiitos kuitenkin paljon vinkistäsi, mahtavaa saada tietoisuuteen tätäkin kautta lahjakkaita suomalaisia taiteilijoita.

 2. Milla

  hei, kertoisitko altaan ja allaskaapin valmistajan? kiitos paljon!

 3. Mimmi

  Tykkäätkö Karusoman tauluista? :) en tiedä ovatko tyyliäsi mutta itse voisin sellaisen väriläiskän tuohon kylppäritilaan laittaa…

  • Hannamari Rahkonen

   Karusoman kädenjälki on miellyttävää ja tykkään paljon tuosta värien käytöstä. Voisin kuvitella heidän taulua johonkin muuhun kotimme tilaan, kylpyhuoneeseen etsin edelleen jotain tosi graafista ja selkeää. Kiitos Mimmi loistavasta vinkistä! :)

 4. anna

  Heippa, lähetin vinkin Facebookin kautta! Viestinä siis Yellow moodille. Toivottavasti huomasit sen. :)

  • Hannamari Rahkonen

   Hei Anna, luin sen juuri ja reagoin sulle tämän viikon aikana. Iso kiitos! <3

 5. diaryofhans.Tumblr.com

  Hyvä bloggaus sinulta! Saitkin juuri erään uuden lukijan blogillesi.

  Minulla on viimeaikoinna herännyt kiinnostus bloggausta kohtaan ja olenkin ruvennut miettimään blogin aloittamista.
  Blogisi ulkoasu on mukavan yksinkertainen ja silmää hellivä..
  Haluatko kertoa, mitä teemaa käytät? :)

  Ymmärrän täysin, mikäli et halua, että samanlaisia blogeja alkaa ilmestyä
  lisää. Kiitän joka tapauksessa.

  • Hannamari Rahkonen

   Moikka! Kiitos tosi paljon kannustavista kommenteista ja todella kiva, että liityt lukijaremmiin :) Blogipohjana minulla on WordPress, joka on itsessään ilmainen ja helppo käyttää. Kun teet itsellesi WP-tilin, voit valita sieltä eri teemoista millaisen blogipohjan haluat. Minulla ei ole täysin spesifiä tietoa tästä Jolien WP-teemasta tai pian aukeavan http://www.hannamarirahkonen.fi -sivuston teemasta, koska ulkopuolinen web designer on tehnyt nämä :)

   Tässä vielä osoite, että pääset alkuun: https://fi.wordpress.org/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Jolie 2019