Terre d’Ocin pakkausdesign tuntuu vain jalostuvan koko ajan. Purnukat herkistyvät kauniimmiksi ja kauniimmiksi. Sarjan ideologia, kuten ehkä muistatte jo aiemmista esittelyistä, on koota yhteen kaikki maailman vanhimmat kauneusrituaalit niin, että jokaiselta mantereelta poimitaan ne perinteisimmät kauneudenhoitotuotteet. Ei liene liiottelua sanoa, että me täällä rakastamme Terre d’Ocin ideologiaa, sillä se kokoaa kauniisti yhteen naisenergiaa eri puolilta maapalloa, perinteitä kunnioittaen. Brändi tekee paljon naisiin liittyvää humanitääristä työtä, muun muassa tukee kehitysmaissa tyttölasten koulunkäyntiä.

Terren valikoimassa oli vielä muutama kuukausi sitten puhdas karitevoi (eli shea), joka oli täysin tuoksuton ja pakattu minimalistiseen, ruskealla etiketillä varustettuun rasiaan. Rasia oli kyllä kaunis, mutta ei missään nimessä samassa sarjassa tämän uuden kaunokaisen kanssa. Jos joku, niin puhdas karitevoi ansaitsee arvoisensa pakkauksen – sen verran upeasta luonnon monitoimikauneustuotteesta on kyse. Tätä kaunista rasiaa ei tarvitse kuin hädin tuskin vilkaista, niin kuulee jo korvissaan puheensorinaa afrikasta, hymyä, rytmiä ja värikylläistä iloa. Uudistuneeseen versioon on myös lisätty hieman mantelin aromia. Iholle levitettynä se aukeaa lämpöisen makeaksi mutta silti puhtaaksi tuoksuksi. Terren karitevoi on kokonaan luomuviljellyistä pähkinöistä valmistettua, joilla on lisäksi eettisen kaupan sertifikaatti.

Afrikassa karitevoita käytetään pääasiassa kauneudenhoidossa ja luonnonlääkkeiden ainesosana mutta myös traditionaalisesti kynttilöiden valmistuksessa sekä puisten soittimien huoltamisessa. Karitevoita saadaan karitepuun pähkinöistä, jotka löytyvät hedelmälihan alta. Ne paahdetaan, jauhetaan ja kuumennetaan pitkään ja hartaasti, kunnes voi saadaan täysin irrotetuksi pähkinän kuiduista. Lopputulos on siis puhdas ja arvokas luonnontuote.

Luomukaritevoi on erinomainen luonnollinen kosteuttaja, joka vaikuttaa syvälle ihoon. Se hoitaa niin kuivaa, ikääntynyttä kuin vaurioitunuttakin ihoa tehokkaasti, sisältää myös pienen aurinkosuojakertoimen ja ison joukon tulehdusta vähentäviä ominaisuuksia. Karitevoi on täynnä antioksidantteja sekä A- ja E-vitamiineja, jotka pitävät ihon kimmoisana, terveenä ja ennaltaehkäisevät sen ennenaikaista ikääntymistä.

Koska karitevoi imeytyy ihoon suhteellisen hitaasti ja lämpenee notkeaksi levityksen yhteydessä, se on parhaimmillaan illalla tehtävänä kauneusrituaalina. Se jättää vartalolle ylellisen satiinimaisen pinnan, joka yllään on täydellistä mennä katselemaan kaunistavia unia. Karheille kantapäille, halkeileville kynsinauhoille, talvikuiville käsille ja ärtyneen kuiville ihoalueille karite on erityisen hellä ystävä, joka pehmittää ja rauhoittaa tehokkaasti. Jos et kuitenkaan, ymmärrettävistä syistä, malta olla levittämättä karitevoita aamuisinkin vartalollesi, tee se suihkun jälkeen, kun iho on vielä vähän kostea ja lämmin – silloin voi imeytyy nopeammin. Jos kasvojen ihosi on kovin kuiva, voit käyttää karitevoita kosteuttavana ja korjaavana naamiona.

Luonnonkosmetiikassa karitevoita käytetään myös ihonhoitotuotteiden lisäksi usein hiustenhoitoaineiden pohjana. Jos hiuslatvat ovat kuivat ja hauraat, ohut kerros karitevoita sopii mainiosti jätettäväksi hoitoaineeksi, joka pehmentää ja suojaa latvoja haaroittumiselta. Myös hiusnaamion ominaisuudessa karitevoi toimii tehokkaana intensiivikosteuttajana. Erityisen hyvin hiustuotteena se tepsii huokoisiin ja blondattuihin kutreihin.

Karitevoi on riittoisa kauneustuote, joten purnukka kuluu hyvin hitaasti loppuun. Kun näin kuitenkin jossain vaiheessa käy, tämä peltirasia saa taatusti uuden elämän korurasiana. Pieni pala Burkina Fason sävyjä – kullanruskeaa hiekkaa, turkoosia taivaanrantaa ja oranssia auringonlaskua ei tee pahaa yhdellekään suomalaiselle peilikaapille, vai mitä tuumitte?

Uuteen karitevoihin voi tutustua verkkokaupassamme tästä.

 1. Outi

  Ihanan näköinen purnukka ja karitevoi on niin ihana tuote :) Kuka maahantuo tätä sarjaa ?

  • Liisa

   Hei,

   Terren ihanaa karitevoita tuo maahan Naturellement.

   • Outi

    Ok! Kiitos vastauksesta :)

 2. Johanna

  Ihanan herkullisen näköinen purkki. Olen vasta tutustumassa karitevoihin, sopiiko se hyvin myös kasvoille voiteeksi?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Jolie 2019