Takanamme alkaa olla kaiken kaikkiaan unohtumaton kesä, joka harvoin saapuu näille leveysasteille, mutta jättää rikkaan lastin kauniita muistoja jälkeensä. Upeassa säässä on jostain syystä niin paljon helpompaa pysähtyä eheyttävään läsnäoloon ja elämästä nauttimiseen. Haastattelimme raakakokkiamme Mariaa hänen kesäkuulumisistaan. Onneksi myös hellattoman keittiön suunnalla viime kuukaudet ovat olleet niin lähellä täydellisyyttä kuin mikään tässä maailmassa voi olla. ”Yhdistelmä ilahduttavaa säätä, ihania ystäviä ja miellyttävää puuhastelua.”

Jos kuuman kesän mukana on tullut syötyä jäätelöä jopa muutama liikaa, tarjoilemme yhdessä Marian kanssa piristävän vaihtoehdon kesän jatkojen jäätelöille. Vaihda parempaan! Jolielaisesta raakajäätelöstä nimittäin tykkää ihan varmasti niin vatsa, olo kuin ihokin. Seuraavasta löydät Maria Lönnqvistin ihanan ja helpon reseptin syksyn nautinnolliselle terveysherkulle. Settiin pujahtaa trooppista kookosta, kermaista cashewpähkinää, yrttisen raikasta minttua, kukkakedon tiivistelmää eli hunajaa, kirkkautta ja selkeyttä antavaa vihreää teetä, superravitsevaa spirulinaa, kotimaisen metsän kuusenkerkkää, aitoa arvokasta afrodisiakkia eli vaniljaa, sekä ripaus laadukasta suolaa sitomaan maut. Voilà! Äkkiä kauppaan ja keittiöön.

MINTTUJÄÄTELÖ

2 dl kookosmaitoa

2 dl cashewpähkinöitä

0.5 dl kookosöljyä

0.5 dl tuoretta minttua

2 rkl hunajaa

2 tl matchajauhetta

1 tl sitruunan mehua

1 tl aitoa vaniljaa

1 tl kuusenkerkkäjauhetta

1 tl spirulinajauhetta

3 tippaa minttuöljyä

1/4 tl laadukasta suolaa

Laita kaikki raaka-aineet tehosekoittimeen ja sekoita silkkisen sileäksi seokseksi. Voit liottaa cashewpähkinät etukäteen, jotta ne on helpompi tehosekoittaa. Kaada seos jäätelökoneeseen tai pakasterasiaan ja laita pakastimeen jähmettymään. Ripottele päälle kaakaonibsejä ja keijukaisten nonparelleja eli mehiläisten siitepölyä. Miten helppoa ja ihanaa? Nauti hyvässä seurassa!

Kaikki mahtavat raaka-aineet löydät Foodin-kaupasta.

Onnellisia herkkuhetkiä!

Maria Lönnqvist on raakaleivonnan huippuammattilainen, joka on pitänyt suosittuja raakaruokakursseja ympäri Suomen, valmistanut tilauksesta tuhansia raakakakkuja, pitänyt raakaruokakahvilaa Helsingin Senaatintorin kupeessa, matkustellut maailmalla ruokakulttuurien perässä, kirjoittanut raakaleivonnasta kauniin kirjan ja esiintynyt monissa tv-ohjelmissa. Glorian Ruoka & Viini on valinnut Marian vuoden 2014 valopilkuksi.

Kuvat: Maria Lönnqvist

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Jolie 2018